Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak druhá část je pro mne výrazně horší než první. Neuvěřitelně užvaněné, neustále se řeší rodinné problémy, vztahy a nevraživost dvou městeček. Napětí kolísavé, mrazivá atmosféra zůstala stát v bráně tábora. Gore velmi umírněné, těch pár záseků a hlava pryč to moc nezachránilo. Masakr dětí ve tmě je ponechán na divákově fantazii. Pátek 13. považuji v rámci slasherů za určitý kult, který podnítil vznik celé řady dalších snímků. Jasně, všechny ty krvavé tábory jsou postaveny na likvidaci nebožáků a v tom jsou zábavné. Jenže tady se prokecá času, že jsem ani nepostřehl, jak bylo zlikvidováno  tolik obětí, když byly v závěru vyrovnány v pytlích jak po skončení honitby. S nahotou se nakládá obzvláště opatrně, a tak děva, co by se kdysi předváděla, měla nyní dlouhé vlasy nalepené na prsa, aby proboha ani bradavka nevykoukla. Nesympatické postavy pomíjím, jelikož kdo má být zlikvidován, příjemný být nemusí. Jen nepatrně se těším na třetí část, která by snad mohla být lepší, ale natáčí ji stejná režisérka, tak velké naděje nechovám. Nic proti ženám, ale slashery by možná měli natáčet chlapi. Nejlepší opět hudba - Nirvana, Velvet Underground, Buzcocks, David Bowie, Blue Öyster Cult... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Začátek se způsobem vyprávění ještě více přiblížil Stranger Things a to nemyslím jen protože obsadili herečku z této show do hlavní role. Nicméně dílo oproti prvnímu dílu nepřišlo s ničím novým a v podstatě to bylo úplně to samé, jen méně zajímavé. Za nadupanější část považuji atmosfericky mnohem lépe provedenou první polovinu, jelikož v té druhé mne už neustálé běhání v absolutní tmě a vraždy mimo záběr nijak neoslovovali. Navíc těžce budovaná atmosféra byla pryč a nezachránili to ani nesmrtelní vrahouni s jejichž nasazení jsem byl desetkrát spokojenější v prvním díle. Konec byl vcelku uspokojivý, ale upřímně nechápu co chtějí ještě vymýšlet ve trojce. Napadá mě snad jen něco ve stylu, že za to čarodejnice vlastně vůbec nemohla a otevřený konec, ale to se ještě nechám překvapit. Každopádně jednička i dvojka májí mnoho společného a nesou se zhruba ve stejném bodovém rozpětí. PS: Myslím si, že by filmy slavily větší úspěchy, pokud by vycházely s tradičním odstupem třeba jednoho roku. 72% ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Piatok sa s piatkom znova zišiel, čo znamená len jediné – na stole máme naservírovaný druhý diel letnej Netflix trilógie Fear Street. Staré postavy sú späť, hoci len na minútku, režisérka Leigh Janiak nezaháľa a presúva nás v čase do roku 1978 na letný tábor, čo je peknou reminiscenciou na slashery doby minulej. V šľapajach prvého filmu ide nie len soundtrack, ale aj pocta filmom daného žánru s menším obnosom odkazov na ne, zároveň ale s minimom na popkultúru. Zachytenie atmosféry obdobia mi prišlo fádne, resp. nevyzeralo, že hrá prím, takisto aj hra so svetlami. K postavám som si cestu nenašiel, úsmev na mojej tvári bol len v úvode a závere. Sekali sa deti, červená tekutina striekala a hlavy lietali, čo poteší krvichtivých, no a nedohonenci si aj tentoraz poplačú nad absenciou väčšej expozície poprsia. Prepojenie príbehov je relatívne fajn, no celkové nadšenie už nezdieľam a na tretí film sa už neteším. --- ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Oběma dosavadním dílům se doposud povedlo dokonalé oxymoronické spojení "pohádkový horor", protože aby si tvůrci byli takhle jisti ve vraždících gore scénách, ale zazdili náběh na hororovou triádu desetiletí takhle infantilním zpracováním ala disney channel, to se jen tak nevidí. Fakt nekecám, když řeknu, že kdyby se tady nevraždilo hlava nehlava, tak nepoznám rozdíl mezi hororem a nějakou zábavnou rodinnou komedií, kde parta teenagerů hledá "poklad" v kempu skrze (scénaristicky trapné) nástrahy, které se jim staví do cesty. Oproti jedničce se mi více líbí zasazení do letního kempu, za což body nahoru, stejně tak zmíněné gore je místy dost kvalitní (drcení hlavy sekerou, rýčem...). Tím ale pozitiva končí a zbytek nestojí moc za řeč. Film je zbytečně ukecaný a místy nudný, příběh předvídatelný, bez nápadu a strašně plochý, postavy jsou povětšinou uřvaní puberťáci, kterým divák tu smrt vlastně přeje, a snaha o nějakou romantiku či chemii mezi postavami je zde vyloženě směšná. Výsledek působí stejně jako první díl strašně neseriozně a hloupě a opět konstatuji, že tohle spojení žánrů je holý nesmysl. Třetí díl už vynechám a budu se tiše doma chytat za hlavu, čemu jsou lidi schopni napálit plný počet:D ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Druhý díl této trilogie byl daleko lepší než ten první. Skutečnost, že druhý díl byl lepší než ten první je na jednu stranu super, ale podle mě Ulice Strachu přišla prvním dílem o hodně fanoušků. První díly mají většinou navnadit. Ne odradit. Každopádně druhý díl vstříknul celé sérii novou mízu do žil a já jsem za to rád. Postavy byly mnohem lépe uchopené a bavilo mě sledovat jejich osudy. Daleko víc jsem se bál o jejich životy. Také Tommy coby hlavní zabiják byl mnohem děsivější, než Skullmask v prvním díle. Prostředí tábora bylo také dobrou volbou a změnou k lepšímu. Celkově to bylo více atmosférické a o třídu lepší než díl první. Jsem zvědavý na poslední díl, protože si moc nemyslím, že by třetí díl byl potřeba. ()

Zajímavosti (6)

  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)
  • Když odejde Alice (Ryan Simpkins) se svým přítelem z ošetřovny, tak si oba vezmou prášek. Její přítel si ho ale dává do pusy dvakrát. (Duoscop)

Reklama

Reklama