Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, nejsem dezolát ani xenofob. Kulturní oživení tohoto seriálu je na něm právě to nejzajímavější, co jsem v něm našel. Jinak se jedná o další generickou MCU slátaninu, kterých jsme za posledních x let dostali tuny. Oproti WandaVision která se aspoň ze začátku snažila o něco originálního a autentického, zde je to naprostý opak originality a celý děj je vám asi ve čtvrtce seriálu jasný. Postavy mi bohužel nepřirostly k srdci a když k tomu přičtu opravdu tupé pokusy o vtipy, nemohu být s tímto projektem spokojen a pro ostatní mám snad jen radu ať neztrácí čas a podívají se raději na Lokiho nebo už zmíněnou WandaVision. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá a charismatická Iman Vellani v hlavní roli ve slabším příběhu s trochu divným vyprávěním. Průměrná série od Marvelu, která svým příběhem neoslní, což je asi největší problém, ale taky je to asi tím, že už od Marvelu jsme viděli hodně a máme vysoká očekávání. Jakožto takový prequel k dalšímu filmu Cpt. Marvel, tak nemám moc velké naděje na úspěšný film, ale budu rád, když mě film přesvědčí naopak. Pákistánská kultura ale byla dobře vyobrazena, hodně scén mi zde přišlo zbytečných, některé ale zase byly hezky provedené. Škoda, že napětí je tu téměř nulové a zápletka nezajímavá. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

První a poslední epizoda v dravé režii dvojice Adil & Bilall byly nejlepší a nejobsažnější, zatímco ty čtyři mezi jen snaživě, leč poloprázdně vyplňovaly škatulku komiksového originu pro teen/holčičí publikum. Veškerá odhalení o schopnostech "Nočního světla", historii náramků či původu Kamaliny rodiny tudíž neměla žádnou hloubku (natož grády), nemluvě o jalových záporáckých "džinech", kteří tu ani nemuseli být (a naše hrdinka se s nimi bít). Nevěrohodné, narůžovo nalakované mi přišlo vyobrazení indických / pákistánských / muslimských zvyků, srdečné pospolitosti a bodrého naturelu jak z reklamní pohlednice bez mráčku; naopak naprostou trefu do černého představovala bezprostřední dívčina v hlavní roli. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento rok už druhý nový hrdina od Marvelu. A podobne ako Moon Knight je aj tento zárez...slabý. Postava ako taká mi nevadí. Ani to, že to má tak rodinnú atmosféru, až som mal miestami pocit, že sledujem nejakú Hallmarkovskú produkciu. Čo mi vadí sú typické problémy Marvel seriálov. Keď je vo finále skupina elitných zložiek porazená partou šestnásť ročných deciek, nejedná sa o nápaditosť ani originálnosť, ale o scenáristickú hlúposť. Takto sa to nerobí. Do toho nerátam absenciu záporáka a nedobre uchopené emócie. Nech sú akokoľvek komplikované, vyriešia sa jednou scénou a jedným rozhovorom. Čo sa tiež tak nerobí. Aj ten štek Farhana Akhtara, ktorý ma úprimne potešil, je nedostačujúci. V zásade mám problém prísť na to, prečo by som to mal niekomu odporučiť. Nie je to vtipné, nemá to zaujímavé postavy, až na tú hlavnú a emočne je to niekde v roku 2000, kde sa toto dalo ešte prepáčiť, ale v dnešnej dobe je to zastaralá a nenápaditá šablóna. Tie tri hviezdičky sú vymodlené indickou hudbou. Nič viac. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nakoniec asi naozaj najslabší MCU seriál (Moon Knight zosadený), nie však pre postavy či tématiku, tie sú dosť sympatické -  Kamala a jej najlepšia kamoška dokonca veľmi, exotickosť tiež bez problémov. Zo začiatku som bol vlastne milo prekvapený. Lenže tá Scott Pilgrim wanabe atmoféra a stredoškolský dej sa niekde v polke presunú do tuctovej historky z Pakistánu, s najtuctovejšou záporáčkou a totálne zameniteľnými epizódami, a v závere je divák už proste znechutený. V tímovkach a filmoch bude ale tá postava super, to len táto jej hlavná storka je asi skôr povinné zlo. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Postava Kamrana (Rish Shah) je v komiksech přítelem rodiny Khanových a jedná se o talentovaného studenta. V den, kdy se s rodiči přestěhoval do Jersey, byl vystaven Terrigenské mlze, což aktivovalo jeho inhumanní gen. Nějakou dobu poté byl naverbován Lineagem, kvůli kterému unese Kamalu. (Kubaaa97)
  • První projekt MCU, který do hlavní role obsadil herce bez předchozích hereckých zkušenost – Iman Vellani. (KGBelik)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama