Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komiksovým Moon Knightem jsem nepolíben, tudíž sem absolutně nevěděl co mě čeká a zklamaný nejsem. Sice mě hned v první díle zaskočily efekty jak s bulharského akčňáku v roce 1997, ale to naštěstí byla výjimka. Velkým plusem za mě je nicméně to, že MK si jde svojí cestou a nabízí ne zrovna očekávanou podívanou.Samotný Moon Knight je tu vlastně úplně minimálně a když má dojít k nějaké velkolepé akční scéně, přijde hrdinův schizofrenní problik a najednou je po akci a my z ní nevidíme vůbec nic. Na jednu stranu je to sice trošku podraz na diváka, že vlastně nevidí "to nejlepší" na druhou stranu je to ale vlastně celkem osvěžující.Oscar Isaac je navíc velmi dobrý v obou polohách a táhne celou sérii bez větších problémů.Trošku mě nicméně mrzí, že se tvůrci neudrželi v lehce hororových intencích, které nabízely první epizody a v závěru se to zvrhlo v relativně očekávatelné...70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z najhorších častí Marvel sveta, ktorá je už naozaj prehnane sci-fi šialená. Je smutné, že ak je Moon Knight navždy predurčený na oddelenú existenciu od MCU nedočkáme sa nikdy interakcií s inými postavami alebo konceptami. Moon Knight bude tak trošku strádať ten väčší význam v MCU a séria určite nemôže fungovať aj sama o sebe. Show obsahuje veľa trápnych kúziel týkajúcich sa egyptskej mytológie, tradícií, božstiev a posmrtného života. Tieto elementy jej dodávajú nádych novosti, avšak aj trápnosti. Moon Knight prináša sem tam niekoľko mimoriadnych špeciálnych efektov, od otáčania nočnej oblohy ako zemegule, cez plachtenie obrovských lodí cez piesočné duny osudu, až po monštruózne šarvátky medzi týčiacimi sa bohmi v štýle Kaiju. Toť vše. (19.7.2022) ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže tu máme (po pádu probliku).... Lokiho, WV, Hawkeie, Falkona a Soldiera a teď M. Knighta. A to vyjmenovávám jen hrané seroše. A to nepočítám filmy. Každý z nich je úplně jiný. Každý z nich má divákovi co nabídnout. Moon Knight z nich není  ten nejlepší, i když jsem si to po dvou prvních dílech myslel! Ale kvalitou spadá určitě do první poloviny. Opravdu jsem zvědavý jak moc se Egyptští bohové zapojí don nějakých budoucích bitev. Za mě 76% a 4* ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na Moon Knighta jsem se těšil. Jeho potenciál byl obrovský, opravdu mohl být nádherně temným kouskem a prvním opravdu hororovým Marvelem, samozřejmě pořád v mezích Marvelu. První epizoda nic z toho neukázala, ale budiž, první díly přece takové bývají, říkal jsem si. První díl (a pak ještě druhý, přičemž oba se mi líbily) bohužel patří k tomu nejlepšímu, co tenhle seriál přinesl. S každou další epizodou jsem se bavil méně a méně a poslední dvě pak už jsou vyloženě zoufalé. Atmosféra není působivá ani trochu, akce je tu víceméně jen jedna jediná – v pilotu – a linka z Egypta, která mohla dodat špetku dobrodružné exotiky, také nefungovala. Setkal jsem se s mnohými názory chválícími výkon Oscara Isaaca, ale přestože ho mám jako herce velmi rád, musím říct, že zde hraje všechny své identity poměrně stejně a nijak zajímavě. Těžce nevyužit (nebo spíše zatraceně špatně napsán, jak u MCU záporáků bývalo ještě nedávno zvykem) je také Ethan Hawke. Ani jeden z herců za to ale nemůže, ten scénář je prostě špatný, takže v podstatě jediným dobrým hereckým příspěvkem je hlas F. Murrayho Abrahama jako Khonshua. Na druhou stranu, soundtrack je velmi příjemný. Nemůžu se zbavit pocitu, že Moon Knight by (o něco) lépe dopadl jako celovečerák, těch šest epizod je v tomhle případě fakt moc, což dokazuje i nudné finále, v němž se nenachází jediná scéna, již bych si pamatoval. Finále dává tušit, že Steven Grant, Marc Spector a další osoby sdílící stejnou schránku ještě dostanou svůj prostor, tak snad ho tvůrci využijí lépe, protože tohle je patrně nejhorší MCU počin – a ano, na dvojku Thora jsem nezapomněl, protože ani u něj jsem se nenudil tak moc jako tady. A zároveň je to další důkaz toho, že čtvrtá marvelovská fáze je zatím těžce nevyvážená. 6/10. Více zde: https://serial.tvzone.cz/moon-knight/recenze ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Marvel nám přináší nový seriál, tentokrát s méně známým hrdinou. Oscar Isaac se pro hlavní roli dokonale hodí. Hraje tu zaměstnance Britského muzea, který trpí podivnou formou náměsíčnosti. Probouzí se na záhadných místech a nepamatuje si, jak se tam dostal. Po setkání se zaporákem Ethanem Hawkem v Alpách se ale vše změní. Stevnovo druhé já ho ovládne a může konečně vypustit plnou sílu tohoto prastarého hrdiny. Akce je tu míň a místy to má hororový nádech. Časem se zjistí, že je vše jinak. Přesouváme se do Egypta, kde má být vyvolána ona obávaná bohyně Amonet. Mark se musí spojit se svým druhým já a najít rovnováhu. Spolu se svou ženou bojují proti Harrowovi. Uvidíme, jestli bude další série. "Předej mi kontrolu!" ()

Galerie (153)

Zajímavosti (142)

  • Toto je první seriál Marvel Studios, který neobsahuje žádné dříve zavedené postavy. (KGBelik)
  • Postava Layly (May Calamawy) je inspirována komiksovou postavou Marlene Alraune, manželky Marca Spectora. (Kubaaa97)
  • Ethan Hawke řekl v rozhovoru pro BBC Radio 1, že roli Arthura Harrowa získal poté, co ho náhodou potkal Oscar Isaac, představitel protagonisty Moon Knighta, v kavárně, když čekal na svoji objednávku a zeptal se ho, jestli by s ním nechtěl hrát v seriálu pro Marvel. Ethan Hawke, Oscarův fanoušek, prý okamžitě odvětil „proč ne“. Roli oficiálně dostal později toho dne, když mu volali producenti seriálu. (spacemaster)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama