Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Zek 

všechny recenze uživatele

No abych se přiznal, tak jsem od toho čekal daleko víc. Jako Oscar Isaac je perfektní, to jeho rozdělování osobností, kdy člověk nevěděl co se najednou děje, byla prostě paráda, ale to bylo asi tak všechno. Souboje nejsou nic moc a i z toho záporáka se dalo vytřískat daleko víc. Jako čtenář komiksu, jsem moc dobře věděl, co se dělo v momentu, kdy si nic nepamatoval Mark a ani Steven. Tím ani ta podtitulková scéna(i když je určitě top), už nebyla pro mě moc velké překvapení. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Na Moon Knighta jsem se opravu hodně těšil a musím uznat, že se seriál vydařil. Moon Knight má jednu obrovskou výhodu oproti ostatím MCU projektům. A to takovou, že stojí sám na vlastních nohách a nepotřebujete vidět nic jiného ze světa Marvelu. Moon Knight nemá tu samou odlehčenou atmosféru jako většina MCU filmů a seriálů a troufnu si říct, že mi chvílemi přišel až nevhodný dětem (viz psychiatrická léčebna a snad celá pátá epizoda, dvojí osobnost atd.) Seriál oproti ostatním projektům nesází na akci, které tu právě ani tolik není a díky bohu, že nemá ten samý otravný humor, kterým trpěl například Thor: Ragnarok. Když už jsem zmínil humor, tak snad všechen v celém seriálu je příjemný, nepřehnaný a snad nikdy není v nesprávnou chvíli. Oscar Isaac je fenomenální ať už jako Steven tak i Marc. Záporák hraný Ethanem Hawkem podle mě patří k těm horším záporákům marvelu. Naopak Konchu s Laylou byli super vedlejší postavy a pěkně doplňovali příběh. Skákání mezi mezerami příběhu, kdy se v jednom těle střídali Steven a Marc patří k jedním z nejlepším scénám v seriálů a opravdu jsem si užíval části, kdy si člověk musel sám domýšlet, co se asi právě stalo. Každá epizoda je tak nějak unikátní a odlišná. A i když tu byla epizoda třetí, která byla celkem nudná a nijak jsem si ji neužil, byla tu čtvrtá spolu s pátou, které snad neměli chybu. Finále je ať už souboji, velkým množstvím efektů, či až moc rychlím příběhem, který nestihne zpomalit typická Marvelovka. Pár mínusů se ale bohužel našlo. Například CGI (především v první epizodě), celá třetí epizoda dost zaostává a seriálu sráží nohy, hlavní záporák o kterém toho moc nevíme a často se v seriálu objeví v tu správnou chvíli, aniž by jsme věděli jak a kdy se tam dostal. Akční scény jsou lehce slabší a spousta střihů je úplně zbytečná. Takový poslední problém, který mi nedá spát jsou bohové, jelikož o žádném kromě Konchua nic nevíme a ani nevíme, proč se rozhodují zrovna takto. Ale jinak jsem si Moon Knighta zamiloval díky jeho vizuálu a spolu s Lokim zatím nejlepší MCU seriály. 8/10 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě vážně MOC bavil. Jekyll-hydeovská hororová atmosféra se velmi přirozeně mísí s dobrodružstvím spíš ve stylu Mumie než Indyho, ale zároveň je to pořád Marvel, takže nechybí ani humor (leckdy příjemně černý) a akce (nápaditá díky něčemu, co neprozradím). Závěrečné dva díly a úplný konec pak udělaly z Moon Knighta víc než jen další komiksovou podívanou a z hlavní postavy jednu z nejzajímavějších postav MCU, kterou páni a dámy doufám ještě zužitkují. Kdyby ne, byla by to opravdu škoda. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na Moon Knighta jsem se těšil. Jeho potenciál byl obrovský, opravdu mohl být nádherně temným kouskem a prvním opravdu hororovým Marvelem, samozřejmě pořád v mezích Marvelu. První epizoda nic z toho neukázala, ale budiž, první díly přece takové bývají, říkal jsem si. První díl (a pak ještě druhý, přičemž oba se mi líbily) bohužel patří k tomu nejlepšímu, co tenhle seriál přinesl. S každou další epizodou jsem se bavil méně a méně a poslední dvě pak už jsou vyloženě zoufalé. Atmosféra není působivá ani trochu, akce je tu víceméně jen jedna jediná – v pilotu – a linka z Egypta, která mohla dodat špetku dobrodružné exotiky, také nefungovala. Setkal jsem se s mnohými názory chválícími výkon Oscara Isaaca, ale přestože ho mám jako herce velmi rád, musím říct, že zde hraje všechny své identity poměrně stejně a nijak zajímavě. Těžce nevyužit (nebo spíše zatraceně špatně napsán, jak u MCU záporáků bývalo ještě nedávno zvykem) je také Ethan Hawke. Ani jeden z herců za to ale nemůže, ten scénář je prostě špatný, takže v podstatě jediným dobrým hereckým příspěvkem je hlas F. Murrayho Abrahama jako Khonshua. Na druhou stranu, soundtrack je velmi příjemný. Nemůžu se zbavit pocitu, že Moon Knight by (o něco) lépe dopadl jako celovečerák, těch šest epizod je v tomhle případě fakt moc, což dokazuje i nudné finále, v němž se nenachází jediná scéna, již bych si pamatoval. Finále dává tušit, že Steven Grant, Marc Spector a další osoby sdílící stejnou schránku ještě dostanou svůj prostor, tak snad ho tvůrci využijí lépe, protože tohle je patrně nejhorší MCU počin – a ano, na dvojku Thora jsem nezapomněl, protože ani u něj jsem se nenudil tak moc jako tady. A zároveň je to další důkaz toho, že čtvrtá marvelovská fáze je zatím těžce nevyvážená. 6/10. Více zde: https://serial.tvzone.cz/moon-knight/recenze ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Chabé tři za Ethana a pěkně vystavěný pátý díl s blouděním ve vlastní paměti a identitě (který ale je, bráno do důsledku, kopírkou předposledního dílu WandaVision). Jinak mě ovšem marvelovské banalizování známých mytologií a lajdácké parazitování na poetických základech zajímavějších vzorů začíná docela srát... 50 % ()

Galerie (153)

Zajímavosti (142)

  • Žádná ze scén, která se v seriálu objevila, nebyla natočena v Egyptě. Marvel Studios a Disney se tak rozhodlo vzhledem k nestabilní politické situaci v Egyptě i s ohledem na silnou vládní cenzuru. (Kubaaa97)
  • Pro zjevné odlišení jednotlivých person herec Oscar Isaac mluví v různých akcentech. (Kubaaa97)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama