Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (490)

kingik 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth morduje gruzínské hrdlořezy v rámci záchranné mise své bývalé švagrové a jejích dvou dětí. Herec se ke své roli vrátil podruhé. Dvojka nabízí přehledný a v podstatě jednoduchý příběh, který je cílený na přívaly akce. A ta vypadá zatraceně dobře. Rýpalové namítají její častou nereálnost, já jen podotýkám, že jsme v akčním filmu, kde se nehledí na maximální reálnost akce. Je to přece fantazijní svět. A rozhodně je dobré vidět efektní akční scény, včetně (z)ručně sestřelené helikoptéry. Pokud se takovým nespokojeným divákům takové postupy nezamlouvají, pak ještě je tady možnost dát si maraton se Ženou za pultem a zjišťovat, zda rohlíky na krámě byly atrapy. Sam Hargrave natočil teprve svůj druhý film a překonává i vyhlášené akční specialisty. Dokázal pokračování vtisknout pořádnou intenzitu napětí, jsou často fyzicky cítit střety protivníků a dvě hodiny, co film trvá, mají patřičný rytmus a dynamiku. Produkčně je film správně ošetřen bratry Russovými. Bylo také důležité dostat do filmu výrazné akční scény, které se budou dobře pamatovat. Scéna z výškové budovy v Rakousku, která má tendence přivodit divákům závratě, patří právě k těm pozoruhodně natočeným. Česká tvůrčí stopa je zastoupená v  závěrečných titulkách množstvím jmen, která na filmu spolupracovaly. Výsledkem je špičkový akční nářez v syrovějším rouchu, co se i napodruhé předvedl ve vynikající akční a herecké formě. 10/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelnej Rake je zpět tentokrát v misi za záchranou rodinky kdy synáček byl na přes držku a neskutečně mě sral. Nebylo to špatný a milovníci akce si určitě přijdou na svý. Jednička mi přišla ale přímočařejší. Tady mi to přišlo takový zdlouhavý. CGI efekty jsou viditelně slabší. Celkově ale začínám zjišťovat, že čím jsem starší, že už mi tyhle filmy neříkají tolik jako dřív. Střílení OK. Ale já už raději preferuji a dávám přednost fightům. Respektive asi víc ocením martial arts flicky viz. některý filmy Iko Uwaise. Takže protentokrát to má u mě Rake ještě za 3 hvězdy. Případný příští vyprošťování už bude NEJSPÍŠ beze mě. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

První Vyproštění je pořád povedená akční jednohubka, Sam Hargrave se ovšem u druhého filmu s Tylerem Rakem nebojí posouvat nejen své hranice a netěží jen z faktu, že je Hemsworth překvapivě herecky nosnější, než kdejaká akční hvězda. Už jen 21-minutová sekvence by stačila k dlouhým chvalozpěvům, Hargrave přitom všem potěší i faktem, že se nebojí maximálně využívat možnosti, schopně pracovat s hlavním záporákem a ukázat, že Netflix by pro jednou mohl mít funkční franšízu. Vyproštění 3 by jistě slušel větší rozpočet, Tyler Rake si definitivní přesun do první ligy rozhodně zaslouží.... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hrábě vstává z mrtvých v České dvojce, která se topí v temnotách a hlouposti jednoho mladého Gruzínce. Hemsworth s Hargravem dali do další Extrakce srdíčko a je to znát. Dvacetiminutová utíkačka z vězení na jeden záběr jde ještě o chlup dál než minulý průjezd Dhakou. Zamrzí všudypřítomná temnota, kdy místy není nic moc vidět. Wick má neony, Rake jen sem tam ohníček. Drsné hlášky, krvavá závěrečná konfrontace v kostele vyloženě potěší. Triky jinak průměr, ale nevadí. Překvapivě fajn je ale lepidlo v podobě vzpomínek na hrdinovu minulost a trauma, které zde dostává tvář oblíbené Olinky. Potěší i "na mém jméně nezáleží", který se tu sice moc neohřeje, ale do budoucna s ním očividně máme počítat. Navíc jeho příslib "hustýho zmrda" slibuje novou zajímavou tvář do trojky. Hrábě... to je dost srandovní jméno. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné s jakým zadostiučiněním jsem sledoval každý ustědřený úder a nebo pád helikoptéry k zemi. Mezi čímž především vynikl počáteční souboj v gruzínském vězení. Příběh byl sice spíše průměrný, ale i tak dostatečně zajímavý a hlavní je zde samozřejmě akce! První polovina je tak naprosto dokonalá a jelikož je to zároveň tím nejdůležitějším o co tvůrcům jde, sám si nemohu pomoci a musím hodnotit plným počtem hvězd. Je jen velmi málo takto povedených akčních filmů. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Časť väzenskej scény bola natočená na rovnakom mieste, kde sa natáčala úvodná sekvencia Mission Impossible 4 (2011), kde Ethan Hunt (Tom Cruise) vošiel, aby vytiahol Yuriho z väzenia. (Arsenal83)
  • Golshifteh Farahani, ktorá stvárnila postavu Niki, v rozhovore povedala, že film využil len málo špeciálnych efektov a takmer všetky scény robili bez kaskadérov. Aj pristátie helikoptéry na vlaku bolo skutočné. (Arsenal83)
  • Velká část scén natáčených v Čechách probíhala v odléhlých částech Ústeckého kraje v době pandemie covid-19. Štáb měl díky tomu nadstandartně velký klid na natáčení a málokdo se o dění kolem filmu zajímal. Největší poprask způsobil až Chris Hemsworth, když na Instagramu sdílel video z jízdy na vlaku u obce Vejprty. V tu chvíli se o film začali zajímat jak místní, tak zahraniční novináři. (UncleMorty)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama