Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (489)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEBYLA TO MSTA! BYLO TO NĚCO JINÝHO…“  Přesně! Návrat do akčních časů „Komanda“ nebo nasranýho „Ramba“. Hargrave a hlavně Russo popustili uzdu akční fantasii a neserou se s … vlastně s ničím. Snažej se pobavit a celkem to funguje. Uvěřitelnost trumfuje Johna Wicka (všechny) a děj je prostě takovej – předvídatelnej. Je to akční nářez, bohužel bych očekával i víc zábavy. Třeba v tom finále… P.S.: Až nakonec zjišťuju, že je to podle komiksu, což mění pravidla hry!   ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) V červnu bylo rozhodnuto, že se „EXTRACTION“ stane franšízou. Bylo odhaleno logo a připravuje se třetí díl. Samozřejmě s Hemsworthem v hlavní roli a s Hargravem jako režisérem. 2.) Předlohou pro film byl komiks „Ciudad“, který vytvořili Ande Parks, Joe Russo, Anthonyho Russo, Fernando León Gonzálese a Eric Skillman. 3.) Thx za titule „Vít Bezdíček“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  ne ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jak říkala Škopková, asi jsou nějaký erekce na Slunci, protože ani ze čtvrtého Wicka a ani z druhého Rakea nijak odvařený nejsem. Anebo stárnu. Ta nesmrtelnost, stamina, timing hlavních hrdinů je prostě už moc. Natočeno je to supr, scéna na jakožejedenzáběr pecka, ale je to celkově téměř prázdný, vlastně nehodnotný. Siláctví a neutuchající výdrž postav působí zkrátka absurdně. Potěšil Bernardt a Saginashvili, byť jsem doufal v lepší konfrontaci hlavně u prvního zmíněného. Pořád lepší Vyproštění než od Jirky Babicy, ale chce to víc uvěřitelnosti. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Několik WTF scén, se tu samozřejmě najde, ale tohle je ten akčňák, u kterého prostě musíte vypnout a jen si vychutnávat tu nabouchanou akci. A ta akce je tu téměř nonstop ! (Top scény - vězení, posilovna v mrakodrapu). Chris už jede vyloženě ve stylu Wicka či Stathama, kde prostě žádná kulka či ostří, nemá šanci. A mně to vůbec nevadí, proč by taky mělo. Vyloženě chlapská záležitost a potěšila mě i má oblíbená Olinka. Těším se na trojku. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Môžem priznať, že prvý film "Extraction ma skutočne bavil a prišlo mi to ako jeden z lepších projektov Netflixu, ktorý ma celkom navnadil na jeho pokračovanie. Veril som, že sa dočkáme rovnako solídneho akčného thrilleru, tkorý ma pohltí. Žiaľ, to sa nestalo. Budem fér a poviem, že "Extraction 2" v reále nie je zlým filmom a je tu dostatočné množstvo scénok, ktoré ma bavilo sledovať, no nebavilo ma to sledovať v kontexte s príbehom filmu a jeho postavami. Pretože sme od začiatku vedeli povedať, kto prežije, kto umrie, aké budú vo filme konflikty, aké bude rozuzlenie a všetko je vďaka tomu vysoko predvídateľné a málo zaujímavé. Myslím si, že keby sa film rozhodne nejakým spôsobom zostať v Bangladéši, kde sa budú snažíť nejakým spôsobom naši hrdinovia prežiť a bude to postupne náročnejšie a náročnejšie, mohlo sa z toho vytrieskať niečo viac. No problém je, že o postavy som nejavil nejaký veľký záujem, situáciu sme videli miliónkrát v minulosti a šarm Chrisa Hemswortha to nijakým spôsobom neposúva k ničomu lepšiemu. Akcia je okrem toho často ako keby som si predstaivl film Michaela Baya, ktorý má proste akciu v krvi, no vie ma rovnako svojimi rozhodnutiami občas nudiť. Toto je podobné. Trvá to dlho a keď človek nejaví záujem o to, čo sa deje, je náročné ma nejakým spôsobom zaháknuť, aby som chcel vidieť zvyšok. Zlý film to nie je, to by som klamal. Ale nie je dostatočne pútavý na to, aby som mu dal lepšiu známku. Za mňa tohtoročné sklamanie. Hodnotenie: C+ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V jednu krátkou chvíli průstřel ruky, šroubovák zapíchlej v boku, sem tam nějaká střepina pod kůži či bodnutí nožem, mnohočetné pády z libovolných výšek, fatality těžkým úderem přes ruce a nohy ….. a stejně stačí se jen tak na pohodu oklepat a jde se dál. A já vůl dodneška myslel, že lidské tělo se skládá z kostí, masa a tkání, aspoň tak jsme se to v biologii učili. Zjevně omyl. To i ten Rambo svýho času trpěl a foukal si rány, dneska je to jiný, dneska mají gerojové adamantiové kosti jako Wolverine. A to jsem si říkal, že zastavování kulek kouskem saka jako ve Wickovi už nic netrumfne, ale teď tu je fakt vážná konkurence :o) Tak fajn. Ale jinak vůbec nic proti Hemsworthovi, je to charismatickej chlápek a v tom, co dělá, se vysloveně našel, přeju mu to. Jenom ty dnešní akční kousky už holt nejsou pro mě. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (16)

  • Tyler Rake (Chris Hemsworth) sleduje ve filmu zápas australského fotbalu (AFL), ve kterém hrají Brisbane Lions proti Western Bulldogs, jejímž fanouškem je právě Hemsworth. Ten se také v roce 2016 zúčastnil grand finále, ve kterém Bulldogs získali dosud jediný titul. (TheSpearCZ)
  • Podobně jako v prvním dílu, tak i zde si střihnul cameo samotný režisér snímku Sam Hargrave. Můžeme ho spatřit jako hrobníka kopajícího hrob, který nezůstane dlouho prázdný. (UhLee)
  • Původně se měl film natáčet v Austrálii, ale kvůli lockdownům se rozhodli tvůrci film natočit v Česku. V průběhu natáčení v Česku se Chris Hemsworth vyjádřil k tehdejší situaci: „Původně měl být film natočený v Sydney, ale vzhledem k neustálým uzavírkám kvůli covidu-19 a dalším podmínkám se rozhodlo o přesunu do Prahy.“: Následně ještě dodal: „Tehdy jsem si říkal, že už bylo těch lockdownů dost, ale jak to teď vidím, tak u nás ty počty případů umíme tím vším docela snížit.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Reklama

Reklama