Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co při automobilové nehodě ztratili svého jediného vnuka, unesou lékařka Audrey (Sheila McCarthy) a Henry (Julian Richings) těhotnou pacientku s úmyslem provést „obrácený exorcismus“ a Jacksona umístí do jejího nenarozeného dítěte. Netrvá dlouho a zjistí, že Jackson není jediným duchem, kterého prarodiče pozvali do svého domova. Nyní začíná závod s časem pro pár, stejně jako pro těhotnou ženu, aby zjistili, jak se dostat ze situace, kterou udělali. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ze záležitostí, která se zabývá tím, že zahrávat si s mocnostmi pekelnými se nevyplácí. V tomto případě se postarší pár snaží přivést zpět svého vnuka a dostat jeho ducha do nenarozeného dítěte unesené ženy. Jenže k vnoučkovi se cestou z druhé strany připojí parta bubáků, kteří se manželům začnou vzápětí potulovat po baráku. Malý horor, který si vystačí s minimem triků a přesto dokáže být dostatečně strašidelný. Dyck sází na atmosféru, která by sice mohla být trochu temnější, ale i tak působí dostatečně, samotná zjevení jsou solidní a v některých případech i efektní, takže zubní niť teď nechci nějakou chvilku vidět a vedle výborně hrajících veteránů Sheily McCarthy a Juliana Richingse zaujme neokoukaná Konstantina Mantelos. Mouchy se tu samozřejmě najdou, ale nejsou nijak zvlášť viditelné. Slušná práce. 75% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Spíš náhodou než cíleně v poslední době narážím na satanistické horory.  Po klasickém Night of the Demon se vydávám do Kanady na podivné setkání s dvěma staršími lidmi a jejich vírou v Pána Zla.  Drsná příchuť černého humoru, parádní strašení a překvapivě nejednoznačné završení jinak zcela přímočarého koketování s pekelnými silami, tak by se dal charakterizovat tento velmi zdařilý příspěvek do početné rodiny ďábelských hororů.  Zejména pak to strašení mě tu potěšilo, bubáci se totiž opravdu povedli a tohle bych svým odrostlejším výrostkům na rozdíl od mnoha známých wanovštin  nepustil, nechtěje tedy několik prořičených nocí či vyššího účtu za elektřinu díky rozsvíceným světlům. Ano, takto má vypadat pravý horor a ne , že by i mně ostřílenému mazáku nenaskočila místy minimálně husí kůže. Na své si pak přijdou i uctívači krvavých kultů, hororem zcela nepolíbený režisér se totiž nebojí ani brutálnějších scén a  ten některými  kritizovaný nejednoznačný (otevřený?) konec za sebe spíš kvituji, nemusím mít vše vždy na stříbrném podnose, byť svou představu o vysvětlení mám.   ?spoiler?: Zbývá pět dnů do pekla na Zemi... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

S produkčním zázemím např. od Jamese Wana by to mohl být opravdu perfektní horor. Jenže kde nejsou peníze (citelně) a režisér není opravdu výborný talent, nevyklouzlíte nic ani z tak neotřelého a zajímavého nápadu. Námět? Excelentní. Herci? Ucházející kanadské televizní hvězdičky. Napětí? Neexistuje. Atmosféra? Nulová. Pár dobrých scén, jako ta s odklízením sněhu a pár dalších prostě nestačí. Herci občas nestíhají, děj se táhne a táhne a když se u horou nebojíte ani malinko, je to k ničemu. Navíc kamera je opravdu tmavá a hnusná, prostě amatérská a ta hodná babička s ďábelskými plány mě spíš rozesmívala. S lepším produkčním zázemím by to bylo asi skvělé, ale odmítám nadhodnotit film jenom proto, že s málem dokázal režisér něco vytvořit. Je to prostě nuda jak prase. A pokud mám kurva v hereckém ansámblu někoho tak kurevsky sexy a nadaného jako je Kaiytlyn Leeb, která má navíc herecké zkušenosti z velké hollywoodské produkce i hlavní roli v povedeném hororu od SyFy, nenechám ji do píči zaštěkat dvě věty, ale dám jí hlavní roli těhotné matky místo té neznámé prodavačky z Wallmartu z kanadského prdelákova. Fakt sem se na to těšil, bída. 40%. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Jako jo, je to dobrý. Povedenej malej film, kterej funguje jak má a nemá hluchý místa. Ale... Můžu ho mít rád? Nejspíš ne. Bohužel se jede mód, kterej vyžral mozek většině současných západních (nejen) tvůrců. A tím je (pro levičáky) zásadní téma současnosti: klasický rodinný model je toxický, nefunkční a přináší jen zmar. Největším neštěstím a zlem pak jsou pro děti jejich rodiče. A tak opět můžeme sledovat na chlup stejnej scénář jako u Color Out of Space, a to pozvolný rozklad (zbytků) rodiny. Opět jsou všechny (bělošské) mužské postavy vykresleny v negativním světle, buď jako slaboši, podivíni nebo hajzlové. Taky tu máme jednu symbolickou (ale absolutní) černošskou oběť (jo, tu s igelťákem přes hlavu). Opět tady je jedinou racionální a kladnou postavou, která chce do chaosu zavést pořádek, černošská postava (jediná to naděje zdegenerovaných bělochů), a opět neuspěje (bílým není pomoci). A opět vše končí absolutním zmarem. Je to furt dokola, ať už koukáte na věci od Mikea Flanagana, nebo prostě můžete naslepo hodit vidlema, a na druhým konci bude stejnej umrčenej marast. Moc se těším, až tahle generace politicky korektních cuckoldů odejde, a nastoupí nějaký obrozenecký hnutí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horror, kterému nemám co vytknout, a který bych si dal nejradši hned ještě jednou znovu od začátku. Tedy horror... já se u něho často chlámal na celé kolo, z mého úhlu pohledu je to vytříbená horrorová komedie. Film je nabušený vtipnými i vizuálně atraktivními scénami. Má úžasně hravý a nápaditý scénář, typově bezchybné obsazení hlavních rolí (mile šílení staroušci a pobledlý satanistický zavilec Ian jsou k sežrání), zdobí ho kulervoucí zjevení z očistce (řezačka zubů, hadí muž s igeliťákem přes hlavu), nečekané a vtipné sebevraždy (Rory s frézou, policajtka), nebo vtipně absurdní, takřka Buñuelovský výjev setkání kroužku satanistů v obecní knihovně nebo kulturáku nebo v čem... Úplně vidím ten rozpis v přízemí na nástěnce: "3:00 p.m. - skautský oddíl 4:00 p.m. - zahrádkáři 5:00 p.m. - satanisté 6:00 p.m. - večerní kurz pletení košíků". K naprosté dokonalosti filmu schází snad jen dotáhnutí závěrečné magické evokace k nějakému hyperšílenému vyvrcholení... ale to není výtka, to mě teď jen tak napadlo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Dům používaný po většinu filmu je ve skutečnosti dům scenáristy Keitha Coopera. Henryho a Audrey ložnice a Ianův sklep však byly natočeny v domě režiséra Justina G. Dycka. (Piercee)

Reklama

Reklama