Reklama

Reklama

Nechutně bohatý: Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina

(seriál)
  • USA Jeffrey Epstein: Filthy Rich
Trailer
USA, 2020, 3 h 45 min (Minutáž: 55–58 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o Jeffreym Epsteinovi je postavený na svědectvích žen, které ho přežily. Popisují, jak usvědčený sexuální delikvent zneužíval svoje bohatství a moc. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám rád dokumenty tohohle typu. Čímž se nechci vůbec zastávat Epsteina, co udělal, nebo měl udělat. Jen mi prostě vadí, ta strašná jednostrannost, znásobená faktem, že dotyčný fešák už dávno prdí do hlíny. Kdyby to byl dokument s odstupem let, po konečném soudu, díval bych se na to možná jinak, takhle zůstává pořád tam někde vzadu malinkatý červík, který se ptá, jestli všemu, co jsem tady slyšel mužů bezmezně věřit? Po zkušenostech s některými příběhy v kampani Mee Too, já čistě za sebe tedy rozhodně ne. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Při sledování mi z toho všeho běhal mráz po zádech. Nedokážu si představit, kdyby mi bylo 14 a nějakej postarší chlap se svou manželkou - oba boháči a slušně vypadající lidi - si mě k sobě pozvali domů s tím, že mi dají 200 dollarů za to, že chlápkovi namasíruju nohy a záda. Brigáda snů. A pak by mě znásilnili. A dali mi těch 200 dollarů, abych příště přišla zas. Taková věc se prostě nedá někomu říct, když jste vyděšené děcko/puberťák. Obří mínus je délka dokumentu - klidně stačily dva díly, je to strašně natahované a nudí to. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Lisa Bryant se bohužel až moc zabívá kvantitou přeživších. Což nemyslím nijak zle, ono vysoké číslo je samozřejmě mnohem děsivější ve skutečnosti, než je v jejím filmu vyslyšeno. Problém ale tkví za mě v tom, že přeživší mají téměř identické zážitky. Lisa Bryant je určitě dobrá režisérka i člověk, jde to vidět na "přeživších" a jejich vystupovaní před kamerou. Vše je "uvolněné" a nikdo nepůsobí introvertně. Bohužel ale pro dokument jako takový nemají tyto identické zážitky patřičný tah na branku. Pořád se dívám na dokument. A navíc, né že bych byl nějak v připadu Epsteina zběhlej. Řekl bych naopak vůbec. To málo co jsem věděl, jsem si někde z půlky přečet tu a tam. Vím asi tolik, co o Weinsteinovi. A přesto jsem se nedozvěděl nic moc nového. Dva díly by tomu slušeli mnohem víc. Takhle bohužel... Slabé tři. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Divák sice ví, do čeho jde, ale stejně mu z toho není dobře. Epstein rozehrál šílenou hru, které se účastnily i známé osoby, které se pořád v klidu pohybují na svobodě, což je téma k zamyšlení. Dokument pouze shrnuje jeho nechutné dílo a velký prostor dostávají oběti. Nářky nad jednostranností jsou k smíchu, tady nejsme v ČT. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kombinace Netflixu,který tyhle dokumenty umí a divácky hodně atraktivního tématu nemohla dopadnout špatně...a přesto dopadla a Netflix při hraní na jistotu šlápnul vedle.Ne snad,že bych čekal úplnou objektivitu,nebo snad obhajobu Epsteina,ale tohle bohužel není nic víc než jen sbírka rozhovorů s obětmi a několika archivních fotografíí,která se velmi brzo začne opakovat a nedokáže zaplnit ani ty čtyři díly bez toho aby to nebyla velmi často nuda a to si myslím,že si zúčastnění nezaslouží.Přitom jde o hodně komplexní téma (konspirační teorie koho mohl Epstein vydírat pokud by nespáchal "sebevraždu".hon na MeToo čarodějnice,je sexuální zneužívání něco s čím souhlasím,dělám to opakovaně dobrovolně a mám z toho výhody - peníze,vzdělání,bydlení,dovolené,...? atd atd atd),které by si zasloužilo víc než jen povrchní dokument o tom jaké byl Epstein čuně...50% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama