Reklama

Reklama

Nechutně bohatý: Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina

(seriál)
  • USA Jeffrey Epstein: Filthy Rich
Trailer
USA, 2020, 3 h 45 min (Minutáž: 55–58 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o Jeffreym Epsteinovi je postavený na svědectvích žen, které ho přežily. Popisují, jak usvědčený sexuální delikvent zneužíval svoje bohatství a moc. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že se dozvím víc o Epsteinovi, ale bylo to hlavně o jeho obětech. O Epsteinovi sice taky něco padlo, ale připadalo mi to nedostatečné – jak vlastně přišel k prvním penězům, čím si vydělával? Zmíní se sice pár náznaků, ale nic moc do hloubky. ___ Nicméně, i tak považuji dokument za velmi užitečný. Ukazuje, jak medovými sliby a penězi systematicky on, jeho hlavní dohazovačka a vedlejší dohazovačky ničili a poškozovali životy mladých holek. Které byly příliš mladé, aby se zmohly na nějakou obranu, pocházely často z chudých až kriminálních poměrů, takže je krásný dům, luxus a peníze jednoduše oslepily. Což se stává i mnohem zkušenějším, natož holkám ve věku dětí. ____ Varovné na tom je, že desítky až stovky lidí tohle musely vědět, tisíce aspoň tušit, ale buď se nikdo neozval, nebo – a pár pokusů tu bylo – slabý hlásek nikdo schválně neslyšel. Protože to bylo, jakoby slon bojoval s motýlem. Prachatý byznysmen se spoustou vlivných známostí a chudé holky bez zázemí rozhodně nebyli stejná váhová kategorie a on dokázal všech svých výhod využít bezezbytku, za hranou morálky, i za hranou zákona. SHRNUTÍ: Výpovědi obětí o zneužívací mašinérii, které si systém záměrně nevšímal. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jmenuje se to První řada a já doufám, že nám to servírují po troškách a přijdou nějaké další. Protože Epsteinovo kriminální jednání přece nebylo o tom, že prznil puberťačky ve své vile v Palm Beach. Ty nejhorší věci se odehrávaly v jeho milionářským bordelu v Novém Mexiku a některý holky odtud neodcházely po svých. Proto jsou také svědkyně v dokumentu nazývány přeživšími. Tenhle dokument je hodně, hodně opatrnej, ale není se asi co divit. Nikdo z nás si patrně nepřeje, aby se kvůli některýmu z vlivných vilných strejdů zavíral Netflix. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Dokument Netflixu o miliardářovi Jeffrey Epsteinovi, který zneužíval mladý holky. Celý dokument je sled výpovědí obětí proložený pěknými záběry z dronu na sídla bohatého zloducha. U některých žen je jejich role nezpochybnitelná, u některých celkem s otazníky ( trochu mi to evokuje Berlusconniho, kterému strkali do postele dcerky vlastní rodiče ), ale protože je dost málo videí se samotným Epsteinem a moc toho už neřekne, protože si hodil mašli ve vězení, tak je tento dokument ve výsledku celkem slabý, nehledě na to, že to je spíš téma pro Američany. Jediná univerzální přenosná věc je to, že když má člověk prachy, tak mu dlouhou dobu pomáhají k beztrestnosti. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Chvályhodné, že obětím poskytuje dokument hlas, který jim americký soudní systém roky upíral. Už méně chvályhodné je, že pokud některé z obětí nereflektují svou roli v celé "pedofilní pyramidě", dokument to za ně neudělá. Je tu málo investigativy, hodně tvrzení, málo argumentů. Navíc to má dost repetitivní, unylou strukturu. Tohle chtělo něco víc, mlhu kolem Epsteina to v něčem spíš přiživuje, než prosvěcuje. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Typickej "dokument" od Netflixu. Hodně "blablablabla" keců, hodně žen hledících zamyšleně v dáli, hodně rádobyemocí, natahovaná stopáž a málo faktů. Poslední díl byl k nepřežití. Docela rád bych víc věděl o rodinným zázemí holčin. Něco málo se zmínilo, ale že by se nějak moc řešilo, jaktože si lolitky vylítávají po celým světě s boháčema, to teda ne. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama