Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Exotika, stylizovaná sedmdesátá léta, pastelové barvy, hodně zvracejících hostů a jeden nepolapitelný „obchodník“. A taky porce zdlouhavých scén, rádoby významných pohledů, drsných/svůdných výrazů a časové divočiny. Tvůrci totiž pracují s několika časovými rovinami a při sledování je to tam a zase zpátky, tudíž je třeba dávat velký pozor. Ale není to nic dramatického. Horší je to s celkovým pojetím. Sázka na postupně gradovanou hru na kočku a myš ne vždy vychází. Všechny nezabil (jen podvedl a okradl), nicméně v první polovině 70. let měl Charles Sobhraj usmrtit v Indii, Nepálu a Thajsku možná až 24 lidí. Západní turisté s naditými peněženkami, třeste se. Naštěstí je tu i úředník nizozemské ambasády Herman Knippenberg, který si všimne, že se pohřešují dvě holandské ovečky. Jindy zahrnutý papíry, nyní začne údajné vraždy turistů vyšetřovat na vlastní pěst. Měl jsem potíž s motivacemi oddané Marie-Andrée. Co vůbec hledala a čím si ji podmanil? Před jeho zločiny musela „zavírat oči“, ovšem ve svém nitru měla evidentně totální guláš. Vedlejší role fajn, ztvárnění právě Jenny Coleman a Tahara Rahima mě úplně neoslovila. Tvůrčí evropské duo Tom Shankland a Hans Herbost zatím sbíralo zkušenosti jen s průměrnými televizními seriály (ačkoliv první jmenovaný se podílel i na natáčení seriálu House of Cards), snaží se odvést řemeslně precizní práci, ale celkově se mi prostě pod kůži nezaryli. Navíc se úplně vyhýbají nahotě i záběrů přímého násilí. Pokaždé vidíme jen vystrašené tváře obětí a pak jen bezvládná těla. Nakonec ale dobré, druhá polovina série leccos vylepšila. Tak či onak jde o odtažité figury tažené na šachovnici podle dosti mechanické příručky.Jednotlivé epizody ode mě dostávaly vesměs tři nebo čtyři hvězdy! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po skončení seriálu mám chuť si jít koupit whiskey a oslavit to, že jsem to zvládl bez újmy na zdraví ( Chvílemi jsem si myslel, že to fakt nedokážu dosledovat). The Serpent má své kvality a ocenil bych spíš celovečerní formát 2 hodin, ale takhle v 8 hodinách seriál působí jako starý Fiat jedoucí přes vesnici 30 km/hod, který nehodlá ani jednou zrychlit. Projdem si tedy plusy: Seriál zaujme věrným zasazením do 70.let a exotickou krajinou Thajska, Nepálu a Indie. Hippies tématika a poměrně neznámý sériový vrah Charles Sobhraj, který jako vrah nezaujme, protože podávat jed do pití zvládne každý. Nad ním Bundy, Dahmer a jiní by nejspíš převraceli oči, ale spíš zaujme neotřelou manipulací lidí a hereckým výkonem Tahara Rahima, který je dost možná to nejlepší, co seriál nabízí, ale stačí to? Většině nejspíš Ano, ale mně to bohužel neuspokojilo. Mezi mínusy patří teda především nezáživné a pomalé tempo, kde těch hluchých míst bylo na můj vkus až moc a v půlce jsem zvažoval okamžité stopnutí sledování. Trvalo mi týden seriál dosledovat, což je u mne špatná vizitka, protože pokud seriál chytne, zvládnu jej i za den. Dále otravné flashbacky, těch je tady nespočet. V jedné scéně se jde 2 roky dopředu, za 5 minut o 2 týdny dozadu, za dalších 10 minut 3 roky vpřed a já chvílemi nevěděl už ani v jaké zemi právě je. Fakt, že zde nedojde k žádné vraždě či explicitní scéně zamrzí taktéž, o temnotě, syrovosti, mrázu v zádech zde nemůže být ani řeč a tentokrát se dokonce tvůrci vyvarují i erotickým scénám. Osobně jsem měl problém i s kladnou postavou nesympatického úředníka. Kdyby po něm pátral inteligentní bad ass detektiv, tak to mohl být rozhodně zajímavější duel. Normálním divákům se však seriál líbí, tady patřím k menšině, takže udělejte si názor sami, ale kdo není trpělivý, tak dost možná bude trpět. Neutrální 3 tomu dám, ale pocitově jsem spíš na 2 hvězdy. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč musel vzniknout seriál o tak odpudivé existenci, jen se mu tím zase zajistila větší proslulost (osobně bych dal přednost tomu, kdyby bylo jméno Charles Sobhraj zapomenuto). Celé je to navíc zpracováno krajně úmorně a lacině, nebavilo mě to (jako drtivá většina životopisné produkce) a podruhé bych se tomu obloukem vyhnul. Na Jennu Coleman se dalo koukat, ale jinak mi to přišlo v podstatě jako naprostá ztráta času a potvrzení mého dojmu, že Netflix je veskrze zbytečná sračka, kterou lze s ledovým klidem ignorovat. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Pokud si zvyknete na občas až chaotické skoky v čase, tak se jedná o skvělou záležitost, u které se až těžko věří, že je natočená podle skutečné události. Dle slov tvůrců nebylo nutné nic přibarvovat a dokonce museli oproti skutečným událostem často trochu brzdit, aby byl seriál uvěřitelný (např.scéna s opicí byla 100% pravdivá, vynecháno pak bylo, že opice po celou dobu nosila pleny...). ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Hm docela zklamání. Na to, že se jednalo o jednoho z nejhorších asijských vrahů tak bych očekával od tvůrců trochu větší nálož. Nějaké psycho, něco, co mě bude šokovat nebo mě donutí čumět s otevřenou tlamou. Vlastně tady není vidět žádná vražda, nic. Několik svíjících se lidí v bolesti po pozřetí magického nápoje, toť vše. Pokud se o tom někdo později náhodou nezmíní, člověk si musí vše domyslet či představit, jak dotyčného Char nebo Ajay zavraždí a jak se zbaví oběti. Vážně nechápu, proč se zde tak otálelo s cenzurou. Byla tam spousta hluchých míst, které se mohly vynechat a nahradit se nějakou, alespoň trošičku hardcore scénou. Herecké výkony mě však velice zaujaly, především Charles a Monique. Jenna Coleman je vážně kus a bylo super na ni koukat. Líbilo se mi i ukázání mého oblíbeného aspektu, selhání policejních složek a opět pojebaná byrokracie, která sahá až do těch nejvyšších míst. Žít v 70. letech v nějaké asijské prdeli asi nebylo moc príma. Pokud jste před zraky policejního komisaře nezastřelil nějakýho cápka, tak jste mohli vraždit dál a dál, jelikož si nikdo nechtěl umazat ruce a pouštět se do něčeho velkého. To stejné i v případě velvyslanectví, kdy podáte jasné důkazy svému nadřžízenému a ten jen mávne rukou. Jo, tyhle věci tady byly znázorněny perfektně. Až jsem si místy říkal, že se možná seriál snaží upoutat na přesně tuto skutečnost, s kterou se museli vyšetřovatelé neustále zaobírat. Klobouk dolů před Knippenbergem, že to nevzdal a šel takříkajíc až do krve. Na jedno podívání to určitě špatné není ale vím, že vícekrát už to nezkouknu. Škoda, určitě se dalo vytěžit více. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Charles Sobhraj (Tahar Rahim) byl přezdíván „Had“ kvůli svým podvodnickým způsobům a neustálému útěku před pokáráním. Přezdívalo se mu také „Bikini Killer“ kvůli oblečení, které měly jeho oběti. (HonzysKISS)
  • Produkce v Thajsku byla na 5 měsíců pozastavena kvůli pandemii covid-19. Natáčení mělo původně pokračovat v Budapešti, ale bylo přesunuto do Tringu v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. (HonzysKISS)
  • Angela Knippenberg (Ellie Bamber) měla při vyšetřování ve skutečnosti stejně důležitou roli jako její manžel Herman Knippenberg (Billy Howle). Jenomže hraje v seriálu postavu více v pozadí. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama