Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv mám rád tyhle retro dobovky,Serpent mě i přes poměrně atraktivní téma ani zdaleka nevtáhl tak jak bych čekal.Přitom zpracování,ač často smrdí studiem,je slušné a Tahar Rahim v hlavní roli výborný.Bohužel ale celému vyprávění chybí větší náboj a i když je tu ohromný potenciál,daří se ho plnit sotva z poloviny.Moc tomu nepomáhá ani neustálé skákání v čase.Sem tam nějaký flashback nevadí,ale když se tohle opakuje desetkrát v rámci epizody,je to lehce únavné a to i přesto,že to není nijak nepřehledné.Těsně po shlédnutí věřím,že story Charlese Sobhraje by víc slušel erkový celovečerák...60% ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Typický sociopat a jeho naivné obete s IQ 60. Vyššiu inteligenciu mať nemohli, lebo inak si neviem vysvetliť, ako by takému škaredému slizskému chujovi mohlo dôverovať toľko ľudí. A všetko to musel riešiť Holanďan s Belgičanom v drbnutom Thajsku. Falšovanie pasov v tej dobe by zvládlo aj dieťa, čiže to bol ideálny čas pre všetkých hajzlov. Jediné, čo mi tam okrem tuposti ľudí vadilo, bolo neustále preskakovanie v čase. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

První polovina se více zaměřuje na vraždy, celkovou atmosféru a základní vykreslení postav především. Ta druhá jde přes velké množství flashbacků v tomto ještě více do hloubky, proto mi právě v ní chyběla scéna, která by dala jasně najevo, proč je vlastně Sobhraj Hadem. Samozřejmě náznaky toho nechybí, například veškeré Charlesovi manipulativní proslovy, jeho neuvěřitelná hra s lidmi na všech pozicích (třeba policisté), kvůli kterým by alespoň jeden památný útěk ale mít větší prostor mohl. Naštěstí tu i díky solidnímu vykreslení vražd a svým způsobem až idylicky sedmdesátkové atmosféře vyloženě nechybí. Onu idylku má na svědomí právě velmi slušná dobovost, kostýmy, lokace natáčení, hudba a výborná kamera... vzpomenu třeba na scény otrav, takže pryč z idylky. Velkým kladem je i obsazení hlavní dvojice, Jenna Coleman totiž hraje naivní mrchu skvěle a Tahar Rahim je Charlesem Sobhrajem. On doslova hýří neuvěřitelným sebevědomím, jistotou, ať se děje prakticky cokoliv, navíc jeho již zmíněné manipulativní proslovy na oběti, Marii, Ajaye... fantastický výkon. Zajímavé je skládankové vyprávění příběhu, děj neruší, naopak dává možnost si vše dát dohromady podobně jako Knippenberg, jehož hraje Billy Howle tak nějak správně úřednicky... jednoduše je znát, že není policajtem, ale diplomatem. Ještě k vyprávění a vlastně atmosféře především, hlavně jí totiž pomáhá občasné využití archivních záběrů, které navíc nějaký ten dolar taky ušetří, samozřejmě mimo jiné. 85% ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě tuctová kriminálka o sériovém vrahovi, kterých naleznete spoustu, ale její exotické zasazení a celosvětový přesah je velmi osvěžující. Nevýznamnému nizozemskému diplomatovi, který po vrahovi pátrá na vlastní pěst prostě musíte držet palce více než jakémukoliv detektivovi FBI. Příjemné překvapení. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ktosi sa tu pýtal, že nerozumie, ako môžu byť turisti takí hlúpi a naivní. Nuž, keď sa bavíme o turistoch z radov kvetinových detí, ktoré nemajú nič na práci len konzumovať drogy, potom sa tá naivita na nich nalepí nejak prirodzene. Seriál bol v prvej polovici dosť zaujímavý a priniesol aj napínavé pasáže v súvislosti s útekom/neútekom Dominiquea. Hoci ja som sa v deji nestrácal, nemyslím si, že bolo vhodné namiešať do tohto vysokohorského vývaru desiatky flashbackov v každej časti – ten posun v čase môže byť pre mnohých divákov mätúci – pred tromi mesiacmi, o dva roky, pred siedmimi rokmi...Trocha rušivé poňatie. Čo ale seriálu vyčítam najviac je absencia ambície ukázať niečo viac. Ani jedna vražda nebola v podstate ukázaná v nejakom reálnejšom alebo hororovom prevedení, v podstate sme sa o úmrtiach tých ľudí len dozvedeli. Na úkor akcie nám tu nadávkovali siahodlhé dialógy, ktoré miestami už unavovali. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Všechna auta ve scénách z Paříže mají volant na pravé straně. Ve Francii mají auta volant na levé straně. (HonzysKISS)
  • Charles Sobhraj (Tahar Rahim) byl přezdíván „Had“ kvůli svým podvodnickým způsobům a neustálému útěku před pokáráním. Přezdívalo se mu také „Bikini Killer“ kvůli oblečení, které měly jeho oběti. (HonzysKISS)
  • Ellie Bamber (Angela Knippenberg) se kromě německého přízvuku musela naučit také thajsky. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama