Reklama

Reklama

Vietnamka Le Li je znásilněna vojáky Vietkongu, kteří ji podezírají ze špionáže. Dívka prchá do Saigonu, kde se seznamuje se seržantem Dantem Butlerem. Zamilují se. Jejich manželství je krátké, plné nedorozumění a traumat z minulosti. Le Li se stále cítí bytostně spjatá se svou rodnou zemí... (Warner Bros. CZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Strasne nadhernej film. Dalsi film od Olivera Stonea o Vietnamu a opet z jineho uhlu pohledu, tentokrat ze strany vietnamcu. Prvnich zhruba 100 minut je naprosto bombastickejch, spousta dojemnejch scen, ukazany krutosti valky, naprosto nadherna hudba a docela sviznej dej. Proste uzasny valecny drama. Pak se ale dej presune do Ameriky a je to spis manzelsky drama, ktery mi ze zacatku moc nesedlo, ale nakonec to bylo taky silny. Predstavitelka Le Ly hraje vcelku slusne, jen mi vadilo, ze ke konci vypadala spis jak kurva. Ale jednoznacne tu kraluje Tommy Lee Jones, kteryho nijak zvlast nemusim, ale tady byl dokonalej, jeden z jeho nejlepsich vykonu, skoda, ze se objevuje az po dlouhe dobe. Nechci tenhle film porovnavat s ostatnima z vietnamske trilogie, protoze kazdej je natolik odlisnej, ze se proste porovnavat nedaj a to i presto, ze vsechny pojednavaj o Vietnamu a tudiz nemuzu rict, kerej z nich je nejlepsi, me se libily vsechny tri. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Asi nejumělečtější film Olivera Stonea plnej krásných záběrů krajiny a s podmanivou vietnamskou hudbou, která dotváří tu správnou atmosféru, ale na mě to bylo až moc zdlouhavý a dějově roztáhlý na moc velkej časovej úsek, kdy je všemu věnováno málo prostoru, obzvlášť né moc dlouhý účinkování Tommy Lee Jonese zamrzí, protože je tady fakt skvělej. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film Olivera Stonea považujem za menej vydarený pokus o pohľad na vojnu vo Vietname očami dedinského dievčaťa. Ten pohľad je v snahe o nejakú komplexnosť príliš zdĺhavý, umelý a ako konštatoval aj Mikino00 aj nesúrodý. Vysypanie porcelánových čriepkov na zem nevytvorí mozaiku. Rovnako tak drobné životné epizódky pospájané za sebou ešte nevytvoria zaujímavý a príťažlivý film. A neprospelo mu ani tradične ľavicové videnie sveta jeho režisérom. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Len život dokáže napísať niečo také"... to už určite raz niekto povedal aaa mne nedalo to tuna nevložiť... čo dodať, pompézne, kruté a plné nádeje zároveň, malebné... menšia "epopeja", v podaní O.Stone-a klasika. Tommy Lee Jones v "najlepších" rokoch, aj napriek danému hodnoteniu mierne prekvapenie. 8/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone se potřetí podíval na válku ve Vietnamu a tentokrát očima těch co byli mezi mlýnskými koly. Inspirován skutečným příběhem Vietnamské migrantky provede diváka vším tím lhaním, které se snaží ospravedlnit zbytečné provokace jedné nebo druhé strany. Závěrečná pasáž kde na scénu napochoduje vynikající Tommy Lee Jones pak ukáže pravou tvář války. Obchod se zbraněmi, peníze a půda o nic jiného nejde. Na vině není nikdo a zároveň všichni. Obě strany konfliktu jsou zlo. Zvláště v této době je třeba na to myslet. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Film věnoval Oliver Stone své matce. Svému otci pak věnoval film Wall Street (1987). (Monco)
  • Hlavní postavu Hayslip Ly Le ztvárnila studentka Hiep Thi Le navzdory tomu, že neměla žádné herecké zkušenosti. Hiep se zúčastnila castingu stejně jako několik jejích přátel čistě jen pro zábavu a bez velkých ambicí. Během castingu byla pouze jedním z 16 000 vietnamských-američanů, kteří se účastnili castingu. (Posheidon)
  • Film je založen na knize Le Ly Hayslip "When Heaven and Earth Changed Places", která vypovídá o jejích zkušenostech z Vietnamské války. (D3VIL)

Reklama

Reklama