Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stárnoucí letuška Jackie Brownová (Pam Grierová) si přivydělává ke svému hubenému platu pašeráctvím peněz z Mexika pro překupníka zbraní jménem Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) až do doby, kdy ji zatknou agent AFT a policajt z L.A. přímo na letišti. Pokud jim slíbí spolupráci při dopadení Ordella, má šanci vyhnout se kriminálu. Jackie, která je na svobodě jen díky sympatickému ručiteli soudních kaucí, zosnuje odvážný plán, jak to zahrát na obě strany. Situaci však komplikují Ordellovi komplici Louis Gara a Melanie Ralstonová, kteří mají své vlastní záměry. Jackie, která na oko spolupracuje s policisty i nepohodlným šéfem, se pokusí vypálit rybník oběma a odejít s milionovým balíkem. Kromě Grierové a Jacksona se ve hvězdně obsazené adaptaci románu Elmora Leonarda od režiséra Quentina Tarantina představují také Robert Forster, Michael Keaton, Bridget Fondová a Robert DeNiro. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (803)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Mnohými podceňován, pro mne však jeden z nejlepších filmů režiséra Tarantina. Rád bych něco dodal k ději a k výkonům herců a vůbec ke scénáři, ale učelnější bude nic neprozrazovat a jen DŮRAZNĚ doporučit všem, ve vodě, na zemi i ve vzduchu, ať opustí své stroje a soudružky a jdou se na to podívat. To stojí za to. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino udělal zase výbornej film, jenže tentokrát bohužel vypustil svoje typický dialogy, černej humor a krvavý nebo brutální scény na který jsem byl od něj zvyklej. Ale zase to nahradil dobrým prpracovaným příběh, který pobavý a je s pár docela zajímavými zvraty a některý scény nemaj chybu, hlavně když se objeví De Niro nebo se mi docela líbila scéna, kde to samý Tarantino ukazuje z několika pohledů a tim skvěle vysvětlý jak se to všechno stalo. Ale největším tahounem filmu je samozřejmě Samuel L. jackson, bez něho by to bylo poloviční, ten je prostě dokonalej a tentokrát je fakt hodně drsnej a s dlouhejma vlasama nemá chybu, ale ani ostaní nejsou špatný, spíš naopak a Tarantino zase jako obvykle do filmu obsadil spoustu hvězd a i tentokrát nikdo nezklamal, fakt nevim jak to ten Tarantino dělá, že vždycky vezme spoustu hvězd k nim přidá nějakou zapadjící hvězdu a všichni vytáhnou to nejlepší co uměj a do svých rolí vždycky dokonale zapadnou. Jediná chyba filmu je, že je až moc dlouhej, ne že by to nudilo, ale dvě a půl hodiny mi připadalo až moc a někdy to působilo protahovaně, ale jinak výborná kriminálka, která bohužel neni úplně typicky tarantinovská, ale určitě nadprůměrná a zaručeně pobaví ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zabiják měl pětačtyřicítku, oni ji musej mít taky." Má sluncem nedotčená pleť zná černou barvu jen z vyprávění, počet mých nocí strávených v Harlemu se limitně blíží k nule, jako prcek jsem si nikdy nehrál na Shafta a s pojmem blaxploitation jsem si potykal až mnoho let po jeho filmové smrti. Asi proto mám k této Tarantinově černé poctě o něco dál než k jiným, vadí mi i pár dovysvětlovacích scén, ale šílencův režijní rukopis je snadno rozpoznatelný a mně chutná v podstatě ve všech jeho variacích. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Bez nadbytečných cirátů: Jackie Brown se nonšalantně vyhoupla na vrchol mého osobního indexu "režijní vyspělosti dr. T", zároveň do trojice s Gaunery a druhou půlí KB (čímž nemám na mysli Komerční banku). Je na ni radost pohledět, neboť lahodí nejen oku, ale i sluchu, bránici a ohleduplně atakuje i hranice cituplné srdcovky. Jestli jde v Tarantinově filmografii o snímek z vínku "odlišných", to si já, malý pán v pohyblivých obrázcích, netroufám říci. Pro svou vyrovnanost, přesnost a ukotvenost je však netrénovanému oku bezesporu obtížněji dešifrovatelný, možná i nudný a úzkoprsý. Ale osobně mi tohle latentní autorství činí jen a jen potěchu, protože tím spíše dovoluje si vychutnat i ty nejjemnější nuance, vypravěčské finesy, charakterizaci postav, scénář, hudbu a nikdy nenudící aluze. Lahůdka! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::: Tarantino zase ukázal, že je jeden z nejlepších režiséru současnosti ! Tohle je prostě hodně kvalitní film se vším všudy ! Ty dlouhé záběry bez jediněho střihu miluju ! Jde prostě vidět, že si Tarantino natáčení filmu užíval, měl z něho radost a bavilo ho to - a to je nejdůležitější, aby vznikl kvalitní film. ::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (144)

Zajímavosti (64)

  • Inspirací pro film byla Tarantinovi kniha Elmorea Leonarda "Rum Punch", která je volným pokračováním knihy "Rukojmí", jíž se patnáctiletý Tarantino neúspěšně pokoušel ukrást v jednom z obchodů sítě K-Mart. (Tommassi3)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama