Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (240)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl můj druhej předvánoční dárek. Na Gumpa jsem se těšil už dlouho ikdyž jsem měl zároveň i strach jak to v rukách F. A. Brabce dopadne. O tom, že je schopnej kameraman už přesvědčil mnohokrát. Co se týče režie tak tam už to není to pravý ořechový. Tohle se mu ale povedlo na výbornou. Knihu jsem četl a myslím si, že líp se kniha na filmový plátno snad ani přenýst nedala. Myslím si, že ti co četli knihu musí ocenit i filmový zpracování. Dále pak film ocení především pejskaři. Navíc je všeobecně známo, že točit se zvířaty je mnohokrát složitější a komplikovanější. Takže respekt. Za sebe s klidným srdcem dávám 5 hvězd. Milej, smutnej a zároveň upřímnej film, kterej možná není až tak o hereckých výkonech ale i přesto nebo právě proto dokáže v člověku vyvolat velký emoce. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Cesta do hlubin psí duše. Upřímně, žádnej zázrak to není. Někteří hrají lépe, někteří hůř (Ivana Chýlková např.). Většina filmu je z pohledu psa a vlastně ve výsledku působí jako reklama na útulky a boj proti 'životu pod psa'. Ale téma je mi blízké a upozorňovat by se na něj mělo. A jako rodinný film a osvěta (pro děcka) účel splní. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Možná to je tím, že mám pro filmy se zvířaty v hlavní roli obecně slabost nebo i tím, že jsem si Gumpa pustil zrovna na Štědrý den, ale mně se to prostě na ty naše české poměry líbilo. Škoda jen scénáře, který se jakoby točil v kruhu na 100 způsobů jinak, až to působilo na můj vkus nereálně. Ale na druhou stranu zase chápu, že je třeba tu psí pohádku obalit i trochou toho napětí. Všechny záběry na pobíhající psíky jsou prošpikované jejich jakoby hesly a do toho nám hraje stále stejný hudební podkres, který mnoha lidem okolo lezl na nervy. Mně nevadil :) Bolek Polívka v hlavní roli obstál, ale jelikož jej mám zafixovaného hlavně v komediálních postavách, tak to bohužel chvílemi působilo kontraproduktivně. Na druhou stranu to nemá být primárně drama, ale rodinný film. Chýlková jako vždy znamenitá čůza a i ti nejmenší z nás určitě ocení mini roličky svých oblíbených Youtube idolů. Rozhodně však neočekávejte vysoko rozpočtovou Ameriku, ale zvýšený zájem o psíky v útulcích by to zapříčinit rozhodně mohlo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Rodinný film s mluvícím psíkem dabovaným Trojanem. Nápad možná zajímavý, ale dopadlo to úplně stejně úžasně jako když se o něco podobného pokusili Slováci se seriálem Bodka. Tahle zábava pro senilní pejskaře, kteří se strašně rádi dojímají nad kdejakým psím hovínkem, fakt není pro mne. Umělé, nezábavné, neakční. Tohle je v řadě za sebou můj čtvrtý jednohvězdičkový český film s premiérou roku 2021. To už není normální!!! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vizuální mág a pořád bohužel mizerný filmař (Brabec) vsadil na herecké začátečníky - psy z útulků. Na jednu stranu chvályhodné. na stranu druhou je až s podivem, jaké haló kolem filmu je. Teda. Ne nijak obrovské, ale více méně jde pouze o televizní film. Brabcův vizuální rukopis je hodně znát, ale použití některých technik pro mě bylo absolutně k nepochopení a pouze mě rušilo. Příběh samotný byl fajn, ale prostě jen další domů běžící pejsek, kterých američani natočili tunu. Že je ale ten náš věnován pejskům z útulků, je ale hodno lehce nadprůměrného hodnocení. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Některé záběry byly natočeny v psím útulku v Táboře. (vitm)
  • Představitelem štěněcího Gumpa byl ve filmu pes plemene Jack Russell teriér. Byl z chovné stanice s průkazem původu a shodou okolností se jmenoval také Gump. Představitelem dospělého psa Gumpa byl ve filmu samotný pes Gump autora předlohy Filipa Rožka. (raininface)
  • Psi jsou vesměs z útulků, nemají žádný výcvik. Několik z nich našlo nový domov u členů štábu, včetně rodiny F. A. Brabce (rakovnik)

Reklama

Reklama