Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mikkelsen zde znovu ukázal, že je herec pro jakoukoli roli, když si zde bravurně střihl odpudivého a bezcitného slizouna, který se pro udržení byznysu nezdráhal dodávat zákazníkům maso z exotických druhů zvěře - z lidí. Bavil mě zdejší černý humor. Naopak se mi nelíbilo, že zde dostal nezdravě moc prostoru rozvoj vztahů jednotlivých postav. Raději bych viděl tento čas využitý k více záběrům z řeznického obchůdku. Potěšil mě přirozený a vtipný závěr. [80 %] ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Jensen pokračuje v zajetých kolejích z Blikajících světel, jen k tomu přistupuje méně zeširoka a zachází víc do hloubky. Příběh je komornější, minimalističtější, ale taky bizarnější a syrovější (to doslova:) s tradiční dávkou černého humoru. Vůdčí roli opět hrají traumata z minulosti, jež formují charaktery dvou hlavních postav. Ukřivděný, potící se neurotik s touhou prorazit zeď čelem a jeho parťák flegmatický vyhul, který si doma uklidil naposled před dvěma roky, porcují lidi na Kuřecí nebíčka, hit letošní sezóny. Komediální drama s eticko-sociálním podtextem jak to umí jen v Dánsku. ()

Reklama

snared 

všechny recenze uživatele

Zpocený Mads Mikkelsen zavírá do mrazáku lidi, aby udržel nově rozjetý byznys v chodu. Nikolaj Lie Kaas vrátí bratrovi život tím, že ho nechá odpojit od přístrojů. Pomalu se rozjíždějící i plynoucí černohumorná komedie s vtipnými dialogy, bohužel s jasným koncem, který ale můžeme odpustit. Je to přece spíše oddychový film na nedělní večer. Že se jedná o film vyšší kvality netřeba zmiňovat, na to jsme od seveřanů už zvyklí. 3,5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už vôbec nie také odľahčené a čiernohumorné ako Blikajúce svetlá. Ale aj napriek tomu sa môže Green Butchers pochváliť plejádou podivuhodých postavičiek a trefne napísaného scenára. Jensen si dokázal znova na malej ploche a v područí takmer absurdného príbehu vytvoriť priestor pre emocionálne scény, pre motív bratstva a kamarátstva siahajúceho až za hranice normy a zároveň dokázal byť uštipačný a aj napriek pomerne kontroverznej téme- úsmevný. Kaas aj Mikkelsen dokazujú, že svoje herecké postavy majú správne uchopené a aj napriek tomu, že ani jedna z tých postáv nepôsobí vábivo, sú nám od začiatku sympatické. Pri vyvrcholení to trochu pokrivkáva a koniec vyšumel do prázdna, čo ma trochu zamrzí. A aj napriek tomu to má rýchle tempo a niekoľko fakt pekných úchylností. Ale stále je to priemerný film. Dánsko vyprodukovalo už aj lepšie veci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslíme vraždy, máme tu pomerne otrepaný príbeh o kamarátstve a láske outsiderov, akých sme videli tony. Lenže tie vraždy tu sú a treba ich brať ako východisko hodnotenia. Fungujú v takto nalinkovanom príbehu? Ako humorná vsuvka áno, ale vďaka nim tu máme dvoch regulérnych psychopatov, ktorým máme držať palce v ceste za ich snom. V podstate by sa dal takto nakrútiť aj film o Breivikovi a vtipné by to potom nepripadalo nikomu. Ale fajn záležitosť, ktorá nie je žiaden art, Jensen chce najmä pobaviť a ako je jeho zvykom, byť aj pekelne cool a in. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama