Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

joehot 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to lepší. Škoda, konstelace byla přinejmenším nadějná - černočerná záplatka (pravda, možná vhodnější spíše pro irské nebo britské zpracování - dokonce mi to trochu (ale fakt jen trochu) připomínalo Burke and Hare), Mads Mikkelsen a oblíbený severní vítr. Snad mi Řezníci nesedli tak moc, jak jsem čekal, jen díky momentální náladě a rozpoložení. Snad to napodruhé bude lepší, pokud se k nějakému napodruhé dostaneme. Film mohl sloužit jako průvodní dopis Madse Mikkelsena pro roli seriálového Hannibala Lectera. Tedy, role to sice není stejná, ale... však vy, co jste viděli, víte, jak to myslím. ()

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Dánský smysl pro humor mi dokonale sedí. Zabalit hledání vlastního úspěchu a sebevědomí do několika zcela zbytečných úmrtí, je natolik černočerný humor, že se opravdu nelze nezašklebit. Adamova jablka mi sedla přeci jen možná trochu více, ale Mads Mikkelsen v roli upoceného řezníčka film vynáší na skvělou úroveň. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda konca, ktorý mi prišiel ako prilepený - nevyplynul z toho, čo všetko a všeličo sa dovtedy dialo a ako to bolo podávané. Inak prvotriedna zábava! Točiť s toľkou ľahkosťou takéto zverstvá (či, akokoľvek sa tomu budeme brániť - ľudstvá), to nejde neobdivovať... v mojom prípade dokonca nezamilovať si. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Klidně bych dal i čtyři hvězdy, kdyby to nemělo kouzelný růžový happy end jak z americké romantické komedie. To se na mě nezlobte, ale něco takového se do tak černohumorné komedie o řeznících prodávajících lidské maso fakt nehodilo. Mělo to skončit odhalením skutečného tajemství jejich úspěchu, to totiž byla úžasná pointa a vlastně mě z celého filmu rozesmála nejvíc. Jinak to ale není vůbec špatné. Sice to zpočátku je strašně chladné a "jako vždy úžasný Mads" opět hraje ten svůj standard, za který mu všichni tleskají a já zase nepobírám proč (přitom tu zbytek herců hraje výrazněji a uvěřitelněji), ale jakmile se to trochu rozjede, tak se to příjemně sleduje, vtipných scén to má taky dost a docela mě i napínalo, kam se to vše posune. Škoda jen té poslední scény, jinak bych dal opravdu víc. I tak mě to ale ujistilo v domnění, že Jensen mi z těch současných slavných dánských režisérů rozhodně sedí nejvíc. Sice to taky není žádná extra třída, ale pořád lepší než to, co teď tvoří Trier nebo ta z prstu vycucaná dramata Bierové... Silné 3* ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Snímek o lásce k řemeslu, šikaně a rodinných traumatech. Ono to prodávání lidského masa je jen katalyzátor životní změny dvou lidských trosek. Jensen mistrně vede děj neprobádanými uličkami, aby ve finále naservíroval jedno kuřecí nebíčko. Lie Kaas a Mikkelsen excelují. Nehoda? Dyť jsi prodal jeho nohu debile! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)
  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama