Reklama

Reklama

Luca

Trailer 3

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (231)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný feel-good animák s úžasnou atmosférou retro letní Itálie, vtáhne a nepustí. A na konci budete blažení a šťastní, protože Luca je krásný animák. Jasně, zápletka je banální a vůbec, ale vůbec ničím nepřekvapí. ale to podání je prostě úžasné. Nescházejí tu povedené vtipy, sympatické postavy (a stvoření) a dostanete od toho přesně to, co čekáte. Nic víc a ani nic míň. A podle mě je to dobře. Jeden z mých nejoblíbenějších animáků, který si užijí ÚPLNĚ všichni od 0 do 100. Je to dobrodružné, zábavné, kouzelné a koneckonců i dojemné (vzpomínka na šťastné dětství). Takže to má všechny ingedience, které od Pixaru očekáváme a opět báječně namíchané. Ovšem rozhodně to není nejlepší Pixar, rozhodně to není ani nejlepší animák, ale je to totálně funkční a nádherná sázka na jistotu, které do těch pěti hvězd ale zas až tak moc nechybí. 80%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lyrické okouzlení z bezstarostného rošťačení dvou mořských příšerek na suché zemi (kde se okamžitě mění v obyčejné kluky), jejichž vytouženým grálem se stává skútr Vespa, s příchodem do pobřežního městečka (a přípravou na "těstovinový" triatlon) vyprchalo ve standardní italské rodinné grotesce, aby v neinvenčním závěru (závodu) už jen povinně vychrlilo morality o toleranci a přátelství a potrestalo samolibého (netolerantního) výrostka. I ty výtvarné nápady z úvodu se nějak postupně vytratily (špičková úroveň animace samozřejmě zůstala). Ve výsledku tedy jen lepší 3 * za to chabé finále. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Příjemný letní animák od Pixaru. To je ale asi tak všechno, nic víc v něm nenajdete. Na první pohled se nabízí srovnání s Malou mořskou vílou. Děj se odehrává zhruba v 50. letech na italském pobřeží. Mladí kluci, kteří žijí pod vodou se rozhodnou zjistit, jaké to je žít mezi lidmi. To se jim zalíbí. Místní obyvatelé ale nemají rádi mořské tvory a jim hrozí odhalení. Narazí ale i na hodné lidi s těmi se spřátelí. Celé to vrcholí triatlonem, kde se skutečně zjistí, kdo je na čí straně. Víc od toho nečekejte. "Silenzio Bruno!" ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné, ploché. Hlavně si ale nejsem jistý, jeslti je posilování kulturních / regionálních / národních sterotypů opravdu projevem jejich milé oslavy a tím správným nástrojem pro šíření evangelia tolerance - vždyť to je snad přímo protimluvné. A spíš to působí jako dost povrchní / cynická apropriace, přívlastňování, vybraných motivů, bez nějaké promyšlenější souvislosti. Luca neni Coco. Jako dobrodrůžo pro děti dobrý, ale to by Pixar nesměl pomrkávat na dospělé. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti si nemyslím, že "dospělý mód" je silná stránka Pixaru, v praxi to pro mě byl vždycky spíš ne zcela funkční, pouze efektní branding, takže mi rozhodně nevadí, spíš naopak, že Luca je především naivní dobrodružství. Myslím, že nebylo nutné realizovat to jako další variaci na Hledá se Nemo co se týče rodiče zakazujícího dítěti navázat vztah se světem, šlo najít určitě trochu méně násilný a okoukaný rámec, přesto je ale celý film naplněný tak krásnou atmosférou, že to tomu rád odpustím - podobně jako v případě Coco. Queer čtení je pochopitelné a je sympatické, že ten film se mu vyloženě nebrání, ale pro mě to bylo především takové to klučičí dobrodružství, kterých měla plno generace našich rodičů, ale moje překvapivě ne, a v tomhle ohledu to byl krásný zážitek - takový film bych potřeboval v dětství. Sice bych vážně rád, kdyby to mělo propracovanější zápletku a vyústění, ale co. 3 a 1/2 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Film je situovaný v talianskej riviére vo fiktívnom mestečku Portorosso pri Janove. Odtiaľ pochádza režisér filmu a samotný film bol inšpirovaný jeho detstvom, zážitkami a priateľstvami. (a_hofferson)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Harapes)
  • Dodávka Pizza Planet, která se vyskytuje ve všech filmech společnosti Pixar, byla poprvé nahrazena jiným vozidlem. Tříkolku Piaggio Ape v barvách Pizza Planet lze možné vidět během závodu v ulicích Portorosso. (vojacekr)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama