Reklama

Reklama

Luca

Trailer 2

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (230)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tyto dětské animáky od Pixaru, Disney a spol. příliš nevyhledávám, k Lucovi jsem byl po opakovaném doporučení téměř donucen a nějakou dobu jsem bojoval s pocitem míjení se s fantasy v podmořském světě. Naštěstí se ukázalo, že jde o ten typ fantasy, který docela můžu – kdy se fantaskní říše dostává do konfrontace s běžným světem lidí. Moje dojmy začaly stoupat s přesunem do italského města, kde mě potěšil nápad zasadit velkou část animovaného děje do konkrétních existujících reáliích. Ty jsou mile dotvořeny odkazy filmovými (plakáty k Prázdninám v Římě nebo Felliniho Silnici), hudebními (píseň Ritty Pavone) či obecně kulturními (koloseum a další artefakty ve knize) a také pobyt v prostředí římských uliček má v animované podobě vážně skvělou atmosféru. Postupně se Luca stával docela napínavým, když se do reálného světa dostali i chlapcovi rodiče nebo začala plně gradovat zápletka ohledně často zmiňovaných mořských příšer a jejich skutečné podoby. Každou další třetinou stopáže se mi Luca zamlouval o něco víc a zpětně si ani nemám tolik proč stěžovat: Akční scény s podáním dobrodružných zážitků ze sériového skákání z vody do vzduchu či bláznivých jízd na kole mě zrovna nebraly, ale oproti jediné otravnější postavě hrošího strýčka u nich dodatečně vnímám docela pevné místo ve vedení příběhu či charakterizaci fantastkních postav směrem k dalšímu ději. V rámci svého druhu filmu, byť u mě spíše na jedno zhlédnutí a zpestření, za mě v pohodě. [70%] ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

A já se bavil. Stále ve mě je malý hoch, který by nejraději poznával svět a užíval si dobrodružství a vnímal naivně vše kolem sebe. Ano, ta pohádka je naivní, ale nebojí se to přiznat, což je moc fajn. Pozitivní příběh se zajímavými postavami a italským nádechem (doporučuji orig. znění!). Nedosahuje to ani po kotníky například Coco, ale je to jedno, protože Luca dokáže stát na vlastních nohou a umí se prodat. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Luca" rozhodne nie je A materiál od Pixaru, na aký som od nich zvyknutý, no nemôžem povedať, že ide o zlý film. Pozitívne stránky sú, dobré posolstvo, vynikajúce animácie, celkom solídne našliapnutý humor a niekoľko finálnych momentiek, ktoré robia film veľmi zapamätateľným. No ako film to pôsobí viac ako projekt pre deti, než ako skvelý film pre celú rodinu, ako bol pre mňa napríklad "Onward". So všetkými mínusmi podľa mňa priniesol oveľa silnejší príbeh s lepšími postavami. Tu máme veľmi klasický príbeh s postavami, ktoré sme už veľakrát videli, no bavilo ma to sledovať. Najmä pre tú energiu, úžasné animácie a niekoľko skvelých momentiek, ktoré vedia priniesť len Pixar. Ak to chcete pustiť svojim deťom, myslím, že budú nadšené. No dospelí asi budú očakávať predsa len niečo trošku zaujímavejšie. Hodnotenie: B ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lyrické okouzlení z bezstarostného rošťačení dvou mořských příšerek na suché zemi (kde se okamžitě mění v obyčejné kluky), jejichž vytouženým grálem se stává skútr Vespa, s příchodem do pobřežního městečka (a přípravou na "těstovinový" triatlon) vyprchalo ve standardní italské rodinné grotesce, aby v neinvenčním závěru (závodu) už jen povinně vychrlilo morality o toleranci a přátelství a potrestalo samolibého (netolerantního) výrostka. I ty výtvarné nápady z úvodu se nějak postupně vytratily (špičková úroveň animace samozřejmě zůstala). Ve výsledku tedy jen lepší 3 * za to chabé finále. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už u filmu Coco jsem se divil, jak Pixar dokáže mnohokrát a přitom stále jinak natáčet snímky o soudržnosti rodiny a hle, uplynulo několik let a je to tady zase. A je zde zároveň i posun, protože i rodina interreaguje se svým okolím a pokud jste hodně uzavření, naučit se toleranci opravdu hodně bolí. Hodnocení Lucy je na hony vzdáleno mému, i díky humoru filmu musím opravdu přidat. Jen díky občasné polopatičnosti dávám 90%, ale ani o píď míň. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Před sjezdem z kopce na vlastnoručně sestavené Vespě se Alberto dívá na černobílou fotografii, kterou má nalepenou na zpětném zrcátku. Na fotografii je vyobrazen italský herec Marcello Mastroianni. (PenelopaW)
  • Jízdenka na vlak, kterou Alberto koupil Lucovi, má označení A113. Toto číslo se objevuje skoro v každém filmu od Pixaru. Jde o číslo učebny, kde se na Kalifornském institutu umění vyučují animace. (T-enter)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. června 2021 v budově Janovského akvária. (hrumsrt)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama