Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (240)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla po prvních trailerových rozpacích příjemné překvapení a dvojka pokračuje ve stejném duchu s tím, že má všechno co si tvůrci myslí že dvojky mají mít. Je tedy větší, ambicióznější, je tu víc animovaných potvor, nataženější stopáž a zhruba stejně Jima Carreyho (což pořád není dost) a zase to funguje. Druhý Sonic je přesně tím rodinným filmem, který ocení rovnoměrně děti, odrostlejší děti i dospělí, protože tu je od všeho trochu. Trocha napětí, trocha infantilního humoru, trocha dospělejšího humoru a pár narážek které děti nepoberou. Já osobně sem se bavil ještě o něco málo víc než u jedničky. Jediná drobná výtka jde na přepálenou stopáž, protože dvě hodiny u podobného druhu filmu je poměrně dost a hlavně ve druhé polovině se to projevuje na tempu.Ne nijak zásadně, ale projevuje...75% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Doktor Robotnic sa dostáva z hubového sveta za pomoci ježury menom Knuckers a spoločnými silami sa rozhodnú Sonicovi pomstiť. Sonic im ale nebude čeliť sám lebo samu do cesty zaplietol lišiak tails, ktorý ovláda vzdušné stroje. Dokážu zastaviť Robotnikove plány na ovládnutie sveta? Herecké obsadenie: Tak ako pri jednotke si JIm Carrey berie pozornosť na seba a ovládol celý tento filmový počin. Prevedenie: Oproti jednotke je značný progress v gagoc ako aj niekoľko násobné znásobenie farebných ježkov na plátne. Ale opäť je kameňom úrazu infantilnosť a cieľovka ktorá vtipy neocení a tak vychádzajú do prázdna. Pocity: Pustil som si to hlavne z dôvodu, že som videl jednotku a chcel som si to skompletizovať ale asi som mohol čas premárniť aj nijako duchaplnejšie. Nebola to zas až taká úplná blamáž ale čakal by som, že sa tvorcovia poučia z chýb jednotky čo sa nestalo. Pridaná hodnota: Nudná jazda farebných ježkov. 55% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Sonic je prostě ultimátní cringefest celé dvě hodiny shora dolů i zdola nahoru. Děti se zabaví, dospělí pravděpodobně jen za podmínek, že rezignují a na 2 hodiny se filmu s dětma oddají, jinak moc nevidím důvod, proč by si Sonica měl racionální divák pustit, když se v současné kinematografii vydává jeden lepší film za druhým. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Druhého Sonica má na svědomí totožný tvůrčí tým, vrátili se také všichni herci včetně Jima Carreyho jako ústředního padoucha Doktora Robotnika. Carrey už před nějakou dobou ohlásil konec kariéry, a pokud bude Robotnik skutečně jeho poslední rolí, nemá se rozhodně za co stydět - Carrey si všechny svoje scény krade pro sebe a je tak šílený a hláškující, jak ho máme nejradši. Film je akčnější než první díl, má také o 20 minut delší stopáž (to je podle mě trochu na škodu) a celkově se jedná o velmi slušnou rodinnou podívanou. Vytknula bych ale ne úplně propracovaný scénář, kdy mi několik scén nedávalo logický smysl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O dost pompéznější sequel, tak jak to má být, jen už zkrátka nejsem cílovka a zas tolik jsem z toho unešený nebyl. Co ale rozhodně musím pochválit, tak jsou nádherně barevné výjevy na krajinu a v tomto případě velmi povedené digitální akční orgie, kterých je možná už ke konci moc, resp bych trošku krátil na leckdy nesmyslných dialozích, leč Jim Carrey si svojí šílenost náležitě užívá, ještě více než v prvním díle a mnohdy jsem poznával jeho fyzické kreace, které dělal před dvaceti lety. Takže jo, líbilo se mi to asi více než jednička a trojku si za dva roky doma rád dám. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Sonic a Tailes uletí Knucklesovi a Robotnikovi (Jim Carrey) ve městečku Green Hill, můžeme vidět demonstraci základního herního pohybového mechanismu Knucklese, a to svislý šplh po všem, což mu umožňují jeho rukavice. (krtek6)
  • Kavárna „Mean Bean“ je pojmenována po hře „Dr. Robotnik's Mean Bean Machine“ z roku 1993. (petr.koca)
  • Pří cestování z ostrova, kde našli arci smaragd, letí Sonic a Tails letadlem. Je to odkaz na hru „Sonic 2“, kdy takto začínalo hlavní intro a menu ve hře. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama