Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Akana 

všechny recenze uživatele

Pro mě je docela pikantní, že tu Charlie Sheen ve vší vážnosti ztvárňuje přesně ten typ amerického hrdiny (nedisciplinovaný ale se srdcem na pravém místě, zkrátka sympaťák) z jakého o rok později ve Žhavých výstřelech udělal prvotřídního mamlase. Jinak je to další rutinně natočená náborovka US Army s jasně danými morálními kompetencemi. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dnes velmi opomíjený akční snímek o jedné speciální zásahové jednotce Navy Seals. Ve své době byl na VHS velmi vyhledáván a myslím, že by neuškodil ani dnes. Co se týče tématu příběhu, tak od doby natočení se toho zase až tak moc nezměnilo. Snímek se nezaměřuje jen ne akce, ale i na soukromý život členů jednotky. Na jejich strasti i slasti a to i ve vztazích mezi sebou. Dává nám to hlavně najevo, že byť to jsou vlastně cvičení zabijáci, mají stále svoji duši a lidskost. Na výpravě a pyrotechnice se nešetřilo, takže boje vypadají vcelku reálně. V ději jsou samozřejmě trhliny a i pro lajka jisté nepochopitelné situace, ale bez toho by to nebylo prostě ono. Akční klasika, která si ve videotéce zaslouží své místo. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky Expendables 0 s hercami, ktori su za zenitom este viac ako Sly a jeho parta. Skoda, ze po dejovej stranke to je strasne naivne a postavy su znova namachrovane jak v Top Gune. Asi to bolo v tej dobe v mode, ale mne to proste nesedi. Naviac skoda, ze okrem Biehna a Sheena tu nikto nema väcsi priestor aj ked je v obsadeni niekolko dalsich znamych ksichtov, tak su len do poctu. K tomu naivnemu stylu je tu zase v kontraste R-kova akcia. Sice jej tu nie je vela a az na finale pôsobi dost nezazivne, ale finale je fakt dost slusne a prakticky len kvôli nemu by som odporucil tuto naivnu propagandu aspon raz vidiet. 5/10. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Klasický akční béčko devadesátejch let, kdy ještě nebylo nutný z každýho snímku o mariňácích dělat delší náborovej spot a patetický svědectví o chrabrosti příslušníků americký armády. Akce je docela slušná, zasloužila by však víc prostoru. Když se totiž zrovna nikde nestřílí, příběh docela nudí a ničemu nepomáhá ani delší stopáž. Proti případný nudě ale aspoň částečně pomáhá obsazení Charlieho Sheena. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná, že díky mému malému očekávání jsem mile překvapen a nebojím se dát 4*, na kterých má největší podíl herecký výkon Charlieho Sheena a Michaela Biehna. Námořní pěchota je béčkový počin, u kterého se musí leccos brát s nadsázkou, ovšem nemyslím si, že by si tento snímek chtěl hrát na něco víc, o čemž svědčí i řada vtipných hlášek a momentů. Zaujalo mě i ztvárnění akčních sekvencí, které v mnoha ohledech působí realističtěji a daleko lépe než u jiných filmů stejného žánru, v němž hrají známější akční herci. Za zmínku stojí také soundtrack, který kromě typické hudby pro 80. léta přináší i několik povedených písní. Námořní pěchota je zkrátka zdařilou oddechovkou. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Je velmi nepravděpodobné, aby byl novinářce umožněn přístup na základnu Navy SEALs. (Sealteam6)
  • Pôvodne mali členovia tímu hrať touch rugby, Bill Paxton (Dane) mal pocit, že sa to až príliš podobá na scénu z filmu Top Gun (1986), kde sa hral volejbal, a tak navrhol golf. (beso74)
  • Niektoré scény z tohto filmu boli inšpirované životom Chucka Pfarrera, bývalého príslušníka US Navy SEALs. (beso74)

Reklama

Reklama