Reklama

Reklama

Roh Gondoru

  • angličtina Horn of Gondor
Trailer

Obsahy(1)

Po vpádu divokých hord Balchotu se Gondor ocitá na kraji porážky. Vládnoucí správce Cirion upíná svoji naději na sever, k polozapomenutému národu Pánu koní. Podaří se rytíři Borondirovi předat Cirionovo poselství? Fanouškovský film Roh Gondoru vznikl v České republice a zobrazuje méně známou kapitolu z Tolkienova světa, zasazenou 500 let před děj Pána Prstenů. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny fan filmík o tom, ako Gondor hľadá Pánov koní a prosí ich o pomoc. Cirion s Eorlom ako čitatelia vedia a ako sa ukáže aj vo filme, uzavrú dohodu a za to, že im jazdci prišli na pomoc im Cirion daruje územie Calenardhon, ktoré je neskôr známe ako - Rohan. Na to, že je to fan film je to pekne natočené, fajn kamera, súboje a aj kostýmy. Príbeh síce plochý a jednoduchý, ale na rozhraní necelých dvadsiatich minút pre fanúšikov stredozeme a taktiež pre ľudí, ktorý sú dodnes nedotknutý knihami, určite príjemný doplnok. 65% - 3* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nad komplikovaně promyšleným příběhem o tom, jak mastňák vyjel na sever, zadul si tam na roh, opíchal tři počmárané otyloně z fitka, přijela partička koňomrdů a společně odjeli zase na jih, by asi DžejÁrÁr neuroticky zlomil péro a Příběhy raději nedokončil. Nicméně na poměry amatérského porna je to opět těžký nadstandard s pozoruhodnou choreografií soubojů, skvělou kamerou a maximální epickou atmosférou, jakou jen šlo vyždímat z encefalitických křivoklátských lesů a huhňavě přitroublé gondorgličtiny vypravěče. Už ve svém Řáholeckém žaludovém snajprovi Šimon ukázal, že umí velmi zručně plést z hoven biče a pomalu by zasloužil nějakého toho hodného strýčka, co by mu dal na hraní pár míčů a pořídil práva na nějaké to larpové svingrpárty, třeba od Gemmela. Držím všechny tělesné výčnělky! ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Budu se sice v podstatě opakovat, ale hledět na skupinku historicky šermujících osob, byť toliko čtyřčlennou, která s rozličným bodnosečným arzenálem nezachází jako s krumpáčem, mému oku ulahodilo natolik, že jsem ochoten jej přimhouřit i nad tím, že jako pravlast pastevců koní mohlo být zvoleno spíše České středohoří a že režisér za flašku medoviny neukecal tuhle partičku o práva na song pod závěrečné titule. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na snímku nejvíce oceňuji, jeho hudbu, to jak věrně napodobuje krajinu a atmosféru z filmu pána prstenů. Dále ačkoli zde bylo použito jen minimum speciálních efektů, tak vše vypadá velice dobře a přirozeně. Především souboj s meči byl zde zvládnut velice nápaditým stylem a do detailu. Bohužel však přes všechny své kvality na 5 hvězd prostě nedosáhne. A to i když jsem si kupříkladu film užil mnohem více, než Jacksonův velkofilm Hobbit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a hudebně krásná epizodka ze světa Středozemě sází na báječné záběry podzimní české krajiny a ozbrojenou potyčku několika postav. Atmosférická připomínka prastarých příběhů, kdy rozsáhlé lesy poskytovaly úkryt, ale současně samy ukrývaly nejedno tajemství. Souboje uvěřitelné, obraz krajiny podmanivý. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Borondirův kůň se jmenuje Baldor, Aragornův Brego. Brego byl rohanský král, jehož syn se jmenoval Baldor. (Zdroj: Šimon Pešta)
  • Exteriéry byly natočené v Brdech a na Křivoklátsku. Nejvíce času strávil štáb na vrchu Plešivec u Jinec, prolog pak vznikl na zámku v Rožmitále pod Třemšínem. (ČSFD.cz)
  • Roli kapitána Jezdců hrál původně herec Míra Nosek. Tvůrci se rozhodli závěr přetočit, v alternativním konci je však Nosek stále k vidění. Další zajímavostí je, že v této verzi mluví Jezdec anglosasštinou; tento jazyk sloužil Tolkienovi jako předobraz pro řeč rohirů. (Zdroj: Šimon Pešta)

Reklama

Reklama