Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 1
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (334)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Výsměch naprosto dokonalé předloze, kterou autor piplal do nejmenšího detailu téměř celý svůj život. Veškeré kouzlo filmů a světa Středozemě je pryč. Nejdražší seriál historie vypadá místy lacině jak z tv produkce, scénář děravý jak ementál, prdel vytržena předlohou, nezajímavé postavy které jsou navíc totálně mimo svůj charakter, kterým jsou věnovány celé knižní kapitoly, logické nesmysly, zbytečné linky a velmi nezajímavý dej...z nejočekávanějšího projektu se stalo největší zklamání. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mýtickosť Tolkienovho sveta je stále atraktívna napriek tomu, že obľúbené postavy z filmov vystriedali ich predchodcovia. Aj k týmto novým si dokáže divák vytvoriť vzťah, čo je podstatné. Seriál je krásne opulentný v exteriérových záberoch, vyžíva sa k dokonalých trikoch, vložené peniaze sú vidieť. Samotný príbeh sa nevyhol slabším scénam, to je však pri seriáloch pochopiteľné. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z celkového hodnocení dílů my vyšly slabé 4* Osobně bych to vyděl spíše na 3. ale budiž. Seriál sráží né dvakrát sympatická hlavní hrdinka s ochrnutým obličejem. A hlavně spousty a spousty vyložených kravin a to se ani nebavím o tom jak moc se vzdálili Tolkienově předloze. Takže suma sumárum, když by z těchto 8 dílů udělali tři, bylo by to pro mnohé mnohem zajímavější. Poslední díl ale zaujal a navnadil na druhou řadu. Takže koukat určitě budu.  68% ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Zlo nemůže vytvořit nic nového, může pouze zkazit a zničit to, co dobré síly vymyslely nebo vytvořily.“  Jacksonova filmová trilogie si okamžitě získala srdce všech fanoušků fantasy, jelikož se jedná o velice zdařilou a nebývale věrnou adaptaci Tolkienova díla. A není se čemu divit. Tvůrci do snímků totiž nevkládali žádné politické názory, vlastní zprávy či témata. Místo toho se snažili analyzovat, co bylo důležité pro Tolkiena a tomu následně vzdávají hold. Podle sociálních inženýrů z Amazonu však nejslavnější fantasy všech dob potřebovala opravit, a tak Tolkienův unikátní fikční svět znetvořili do podoby, která je genderově dostatečně reprezentativní a reflektuje rasovou diverzitu dnešní doby. Drobné odchylky od zdrojového materiálu jsou pochopitelné, a mnohdy i žádoucí, leč v případě The Rings of Power se proces adaptace nejspíše omezil jen na jména postav. Pochybuji, že drsná válečnice ve zbroji někomu asociuje pravou Galadriel, tedy čarokrásnou éterickou bytost, jež vládne nepoznanou a mocnou magií. Při pohledu na nově vytvořené postavy typu krátkovlasého afroelfa Arondira či bezvousé trpaslice Disy z čeledi Dlouhovousáčů už jsem dokonce zvažoval ukončení projekce. Pigment melanin, který zabarvuje kůži, se evolučně vyvinul jako obrana proti ultrafialové složce slunečního záření. Je mi záhadou, kde k němu přišla trpaslice žijící v podzemí... Tolkien se musí obracet v hrobě. Odpad! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

S trochou toho obrácení očí v sloup (do)koukatelné. Ovšem i v nejzdařilejších momentech přinejlepším průměrné (no dobře, v závěrečných třech epizodách je pár výtečných scén). Největší problémy jsou v konceptu, charakterizaci, dialozích, neprotínajících se liniích (že dvě nejsou ani do počtu, je téma samo pro sebe, nemluvě že nejlepší linie je zhola zbytečná). Tedy aspektech, které i když se nakrásně podstatně pro další série zlepší, tak na pozdvihnutí z béčkových vod to stačit nebude. Je smutné, že McCreary pro to dělá více než kdo jiný. Pokud (a je to velké pokud) se dokážete přenést přes degradaci "LOTRa" (jedno zda literárního či filmového), tak jako tuctové špatně napsané fantasy je to obstojné. Což je trestuhodně málo. | S1: 3/5 | ()

Galerie (808)

Zajímavosti (43)

  • Děj se odehrává ve Druhém věku, jenž trvá 3 441 let a končí Sauronovým pádem, jenž je vyzobrazen v úvodu Společenstva prstenu (2001). [Zdroj: Filmtoro.cz] (Geralt z Rivie)
  • Galadriel (Morfydd Clark) se představí jako Noldor. Noldor byli nejmocnějším národem elfů, a to oni stvořili Silmarily. Jejich prvním králem byl Finwe, který měl syna Finarfina, což je otec Galadriel. (spacemaster)
  • Během rozhovoru Saurona (Charlie Vickers) a Galadriel (Morfydd Clark) na raftu Sauron říká, že on jediný vidí světlo, které je Galadriel. Její oči v tom okamžiku svítí světlem Valinoru, stejně jako oči Cate Blanchett ve filmech Petera Jacksona, během nichž byly použity speciální světla pro dosažení žádaného efektu. (spacemaster)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Akční Citadela se dočká další řady

Akční Citadela se dočká další řady

26.05.2023

Amazon opět zatřásl svými bezednými měšci na peníze a potvrdil dříve avizovanou druhou sérii akčního seriálu Citadela. Projekt, který měl poměrně komplikovanou cestu na obrazovky a několikrát změnil… (více)

Reklama

Reklama