Reklama

Reklama

Clouds

  • USA Fly a Little Higher (pracovní název)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Clouds, pojmenovaný podle stěžejní písně,  vypráví příběh o nezdolnosti, zároveň však o bolesti. Příběh, který se mohl odehrát kdekoliv na světě, protože globalizovaný svět všude bojuje proti své nejničivější nemoci, rakovině. Hrdina tohoto snímku dovede svou prohru vlastně obrátit ve vítězství za pomoci svého učitele, parťačky-muzikantky, rodiny a samozřejmě lásky. Natočeno podle skutečnosti. (PP66)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (30)

Kacitr 

všechny recenze uživatele

To, že je snímek podle skutečné události...o to je bolestnější jej sledovat. Písničky, které zazní jsou nádherné. Příběh vám v průběhu děje láme srdce a vy tušíte, k čemu to celé směřuje. Autentická nahrávka z domácího prostředí skutečného Zacha to celé jen podtrhla a nakonec mě to snad dostalo víc než fiktivní Hvězdy nám nepřály. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Smutný film, ktorý inšpirovali skutočné udalosti. Zach Sobiech statočne bojuje s rakovinou, napriek tomu, že vie, tento súboj Bohužiaľ nemôže vyhrať. Prvá (a ozajstná) láska, skutočné priateľstvo a milujúca rodina – niekto ani za celý svoj život nezažije tieto veci. Zach Sobiech tieto veci aspoň na chvíľu mohol prežiť. Pesnička „Clouds“, podobne ako ostatné, ktoré zaznejú vo filme, sú nadpriemerné. P.S.: Autentické zábery z „home made video“, ktoré sú k videniu na konci filmu, len potvrdzujú to, čo sme vo filme mohli vidieť.  Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele

Hrozně těžko se mi hodnotí tento film. Na jednu stranu je to šílený doják, který z vás vyždíme všechny emoce, nutí vás přemýšlet o svém životě, na druhou stranu se hrozně těžko na něj dívá, protože vás až extrémně vyčerpá a rozesmutní. Podobných filmů, kdy hlavní hrdina prochází těžkou nemocí, chce si splnit poslední svá životní přání, je hned několik. A pokaždé není jednoduché takovéto filmy do konce dokoukat. I když všichni víme, že „něco takového mezi námi je a děje se to“, není to zrovna klasický film, který chcete pustit celé rodině o víkendu. „Clouds“ tedy beru jako dobře natočený snímek podle skutečné události, kdy si Zach musel projít peklem, a v tom ještě vytvořil něco, na co dnes vzpomíná celý svět. Je to ale film, na který se chci obecně dívat? Bohužel ne a od toho se taky odvíjí moje hodnocení. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Teenager Zach Sobiech založil hudební skupinu A Firm Handshake a nahrál hit "Clouds." Něžný mlhavý scénář je vyšperkován dramatickými chvílemi . Film si dává otázku co to znamená být normální za neobvyklých okolností. Zach Sobiech byl skutečný teenager, začínající hudebník, který se v posledních měsících těšil internetové popularitě díky své písničce "Clouds" a těsně po ní zemřel v 18 letech na rakovinu. Příběh osmnáctiletého Zacha je z ranku těch velice smutných. .Mladému Američanovi lékaři v jeho čtrnácti letech diagnostikovali osteosarkom, tedy zhoubný nádor kostní tkáně. Od té doby se s nemocí pral, jak jen mohl, a když už to vypadalo, že vše dobře dopadne, objevila se rakovina i v dalších částech jeho těla. Během svého života složil písničky plné naděje. Tento film asi není pro každého, ale z teenagerovských filmů patří k těm lepším i když se snaží manipulovat s vašimi emocemi. Film se dá brát jako pocta tomuto skladateli. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy s rakovinou na to přímočaré ždímání emocí s tady ještě trošku velkolepým hrdinským patosem mi přijdou už trochu za hranicí. Je to daleko za Hvězdy nám nepřály a kousek za Five feet apart. Slzu nešlo uronit. Byť v tom filmu brečel doslova každý. Aspoň jednou. Film o lásce, soucitu, rakovině a rakovině. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Pri nakrúcaní koncertu na Zachovu počesť prišli do hľadiska reálni rodinní príslušníci i priatelia predčasne zomretého hudobníka. (classic)
  • Každoročne sa v minnesotskom nákupnom centre Mall of Amerika schádzajú stovky ľudí, aby si spoločne Zacha pripomenuli spoločným spevom pesničky "Clouds". (classic)
  • Aby sa dosiahlo čo najväčšej autentickosti, boli ako rekvizity použité skutočné Zachove predmety, vrátane oblečenia, bariel alebo slnečných okuliarov. (classic)

Reklama

Reklama