Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý obchodník s falšovaným značkovým textilním zbožím Marcus Ray se díky kamarádovi Tommymu Hendricksovi rozhodl přistoupit na legální podnikání. Bez vlastního přičinění se však zaplete do mezinárodního spiknutí, jehož cílem je distribuce tisícovek miniaturních bomb do celého světa, které jsou ukryté ve falešných značkových hračkách či oblečení. Marcus netuší, kdo je přítel a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

tron 

všechny recenze uživatele

Do Kontrabantu išiel Van Damme čerstvo nabudený z iba rok staršieho Double Teamu, ktorý sa vďaka neuveriteľne nabúchanému scenáru, dynamickej réžii, skvele osviežujúcim akčným scénam a parádnemu kastingu, okamžite zaradil medzi jeho najlepšie kúsky. O rok neskôr sa teda opäť dal dokopy s Tsui Harkom, dostali o 5 miliónov vyšší rozpočet a išli na istotu. Alebo chceli ísť. Lenže tentokrát je to už aj na mňa (ako veľkého fanúšika Double Teamu) priveľká hovadina. V akcii (a vlastne tak celkovo) je to natoľko svižný akčniak, až a tak trochu znechutí už na samom začiatku... a potom sa to už nezlepšilo. Tsui Hark dáva nový pojem slovnému spojeniu "ostré tempo". V kombinácii s bizarnými nápadmi (vybuchujúce rifle) rozhodne netypický, síce rozhodne svieži, ale predsa len už "cez čiaru" závan do Van Dammeho filmografie. V neposlednom rade Rob Schneider nie je Dennis Roddman, Paul Sorvino nie je Mickey Rourke a scenáru (inak od klasika žánru Stevena E. de Souzy, ale tu si zjavne vybral slabšiu chvíľku) predsa len chýbajú osobné motívy z Double Teamu (tehotná manželka, syn, únos, pomsta, vyvraždenie tímu). ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Van Damme tento podpriemerný film nijak nezachránil, ale ked tak premýšlam tak on za svoju kariéru nezachránil asi žiaden film.Dej je priblblý, strih a kamera amatérska. Roba Schneidera mám rád ako komika a nie ako nejakého agenta, takže mi tu nepasoval. Akčné scény neboli nijak výnimočné, ale závod na tých hongkongských kárach alebo čo to bolo sa mi páčil. Film nieje ničím výnimočný a Van Damme tiež nieje taký bitkár. Ledva 40%. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Když byl člověk dítě, tak to byla fajn podívaná, ale dnes, velmi komická akční věc, skoro jako od J. Chana, akorát tady to původně asi mysleli vážně. Tak za to, že jsem se nasmála a sexy Clauda i když jde na něm už poznat, že něco bere, tři hvězdy. Shrnu to. Jak to vyjádřil můj partner: natočíme něco hustýho a každej si musí pořádně šňupnout a to nejlépe každou hodinu a jestli ne tak mi do toho filmu nelezte a nejvíc si musí dát kameraman! V několika scénách jde vidět lano na kterým J.C vytahují, žíněnky na který herci padají a maketa lodi je zřetelná, ale to si všimne možná míň lidí. Největší smutek je kamera. ()

MATADOR odpad!

všechny recenze uživatele

Šmankote Jean-Claude. Co tohle má bejt? Tohle je tak legrační, ne-li trapné.Jean-Claude běží nějaký ubohý závod a v tom se mu rozbijou "vjetnamský boty",který mimochodem vyrábí - velmi hrozné. A nebýt toho přivalí nějaká drsná ženská a začne tam radit Jean-Claudovi ,jak se mají dělat pořádný "gatě".Nevím co na tomto snímku je tak strašně zajímavé,že někdo hodnotí * a více.Jean-Claude a jeho filmové smetiště! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Občasně slušně choreograficky zvládnuté bojové scény, kterých bohužel není moc, nemohou přebít celkovou nudu. R.Schneider je jako vždy trapák, na Van Dammeovi se už viditelně projevují léta, což je vidět i na častém používání dubléra a to i ve scénách nepříliš obtížných, které Jean Claude dříve zvládal sám. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • V roli inspektora Hana se měl objevit Jet Li. Na poslední chvíli ale změnil rozhodnutí a dal přednost Smrtonosné zbraňi 4 (1998). (ČSFD)
  • V několika scénách na lodi, kdy se Marcus Ray (Jean-Claude Van Damme) klouže mezi kontejnery a také se na jeden se odrazem vymrští, lze zpozorovat pomocná lana, která jej tahají. (v.indruchova)

Reklama

Reklama