Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Madison 

všechny recenze uživatele

Tejto chladnej a špinavej drámej prospieva, že sa hlavnej úlohy zvrátenej vrahyne zhostila Charlize Theron, ktorá hereckým výkonom excelovala a vytiahla ho z vôd rutinných a nezáživných drám. Film, ktorý vás načisto vyburcuje svojou otvorenosťou a zúfalstvom, do ktorého hlavná hrdinka spadá bez toho, aby si to uvedomovala. Brilantný scenár a vynikajúca Christina Ricci. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tahle proměna mě teda dostala, sice jsem věděl, že se na tuhle roli Charlize Theron dost změnila, ale takhle moc jsem to teda nečekal, skoro ani neni k poznání, kdybych nevěděl že tady hraje, tak bych jí jen těžko poznával, má fatk šílenej předkus, je dost obalená sádlem a má nějakej poďobanej obličej a k tomu přidala opravdu vynikající herecký výkon a za tuhle snahu a hereckej um si toho Oscara právem zasloužila. Naštěstí nebyla sama kdo zahrál výjimečně, Christina Ricci jí bezproblémů stačila a předvedla zatim svuj životní výkon. Sledovat ty dvě byl opravdu zážitek. Celej film je přeplněnej emocemi a některý scény byly opravdu hodně vypjatý a v nich se nejvíc projevovalo jak skvělý herecký výkony tenhle film poskytuje. Je to ještě lepší, když víte, že se to všechno opravdu stalo a že ty dvě postavy existovaly ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Drsný príbeh ktorý je síce ďalším filmom nakrúteným podľa skutočného príbehu sériového vraha, ale má svoje čaro. Skvelý opis života prostitútky, z ktorej život urobil masovú vrahyňu, film si na nič nehrá, neopracovanými scénami pridáva na vierohodnosti, čo skvele podčiarkuje vynikajúca Charlie Theronová ktorá predviedla excelentný výkon - bola vierohodný cvok, čomu veľmi pomohla aj jej odporná vizáž. Nemal by som zabudnúť ani Christinu Ricci, ktorá jej veľmi solídne sekundovala. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som to tak dlho odkladal. Dostal som film plný nenávisti, nespravodlivosti a ľudskej nemohúcnosti vyhrabať sa z bahna, do ktorého sa človek narodil a tiež veľkej kopy nešťastia. Myslím, že za veľa je zodpovedná spoločnosť sama, ktorá si takýchto netvorov robí ľavou zadnou. Po dramatickej stránke nemám výhrad, všetko to dôležité bolo podané s náležitou precíznosťou, pričom vo veľkej miere tu vynikol aj herecký talent Charlize Theron. Naproti tomu neviem prečo, ale Christina Ricci mi tu moc nesadla. Výhrady mám len k obsahovej stránke, je tu pár pasáží, kde príbeh stráca tempo a stráca na zaujímavosti. Nadpriemer. 75/100 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +herecké výkony, atmosféra, hudba, přeměna Charlize Theron -je to tak nějak tíživé, depresivní, v jistém slova smyslu hnusné, neříkám, že to je špatně, ale vesele se na to nedívá/// Musím se přiklonit k vysokému hodnocení. Málokterý film dokáže tak rozpmupovat krev a vlít do žil adrenalin jako tento. Ve chvílých když zrůdná Charlize vraždila jsem ani nedýchal. První vražda mě docela odrovnala a ty ostatní na tom nebyly o mnoho lépe. Člověk s ní může soucítit, ale rozhodně s ní nesmí sympatizovat. I když na to asi přecijen bude mít každý svůj názor. Film mě donutí přemyšlet: proč sme takový jací sme? V očích někoho zlí, u jiného ti správní. Podle mě je to výchovou, prostředím, možnostmi. Člověk většinou sám do takového průseru nespadne, musí se mu tam pomoct. A dokud se něco nezmění, vždy se najde někdo jako byla právě Aileen. Film opravdu stojí za to vidět. Herečky, mimojiné i Christiana Ricci zaslouží pochvalu. A režisérka rovněž./// Celkem 81%/// ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně, kdy jede Aileen (Charlize Theron) se svou přítelkyní v autě, má při rozhovoru skoro dokouřenou cigaretu, avšak vzápětí má cigaretu zase celou, přitom je scéna natočena na jeden střih. (Aknah)
  • Světová premiéra Zrůdy se odehrála 16. listopadu na filmovém festivalu AFI, který takto ukončila. (imro)
  • Vyšetrovateľ FBI, ktorý profiloval stíhaných, Robert K. Ressler, sa o Wuornosovej (Charlize Theron) krátko zmienil vo svojej autobiografii. V roku 1992 napísal, že často nehovoril so ženami – sériovými väzenkyňami, pretože ony inklinujú skôr k zabíjaniu v afekte ako v podobe postupných krokov. Poznamenal, že Wuornosová bola vzácnou výnimkou. Operné spracovanie jej životného príbehu malo premiéru v roku 2001. Opera s názvom "Wuornos" bola skomponovaná skladateľkou a libretistkou Carlou Lucerovou. V roku 2002 novinárka Sue Russell vydala knihu o jej živote nazvanú "Lethal Intent". Nórska aggrotech kapela Combichrist volá vo svojej piesni "God Bless" celý rad sériových vrahov a teroristov, medzi nimi je aj Aileen Carol Wuornosová. (Raccoon.city)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama