Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

liskam 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Battlestar podvědomě bránil, přestože jsem veliký fanda sci-fi. Teď už vím, že to byla chyba. Jako první ze všech filmových počinů na toto téma jsem si vybral tenhle snímek a zjevně jsem neudělal chybu. Časem se vrhnu na seriál, a doufám, že mě bude bavit alespoň tak, jako tento film. Za mě 4 hvězdy a 77% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní pilot seriálu, o kterém jsem nikdy dříve neslyšel. Věřím že dalšími díly, kdy se jistě budou jednotlivé postavy ještě více představovat, by mé hodnocení vzostlo na 5 hvězdiček. Jenže já prostě na ty seriály moc nejsem. Proto jsem si vybral tento pilotní filmík abych pouze osondoval situaci na poli sci-fi. Zvedám palec směrem vzhůru a chválím hlavně úkaz, který není tolik častý a to jsou těžká rozhodnutí, která jsou ve filmu učiněna i za cenu velkých lidských ztrát. ()

Reklama

Imune 

všechny recenze uživatele

Přes 80%? Za co? Nebýt toho zajímavě rozvíjejícího se konce tak bych si asi ohryzal nehty i s rukou. Musím uznat, že se mi tam docela líbila myšlenka génia, kterej všechno zavinil a vždycky přežije a ještě navrch se mu z neznámích důvodů zjevuje pěkná cylonka. Ale to je pomalu všechno, průměrný děj, připomínající Star Trek mě ničím jiným nezaujal. 50% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mě tříhodinový předkrm nijak zvlášť nefanatizoval do nutnosti okamžitého spořádání seriálu, i tak do něho půjdu. Hlavně proto, že tomuhle úžasnému vesmíru u mě unikla pátá hvězda jen kvůli nesympatickým postavám a trošku televizně lacinnému vizuálu. Proto doufám, že po shlédnutí první série více přivyknu posádce i zvolené formě, budu se sem moci vrátit a tu pátou definitivně udělit. See you later ;-). ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pilotní minisérie se rozjíždí v opravdu velkém stylu, megalomanský útok robotů, produktů člověka, zničí téměř celé lidstvo a do vyhnanství, vstříc nejistému osudu, se vydává pouze relativně malá skupina přeživších ve vesmírné lodi zvané Battlestar Galactica. Na to, o jak velkou a celoplošnou událost se jedná, zachází pilotní čtyřdíl Battlestar Galacticy i do detailů, vše srozumitelně vysvětlí, nastíní základní charaktery (které jsou později jednou z úplně předních složek seriálu) a udá směr, kterým se později celý seriál bude ubírat, tedy utěk před roboty - Cylony a hledání Země (Nezemě). Seriál je velmi slušně zpracován, souboje a exploze jsou efektní a hlavně celá vesmírná flotila i život na ni působí docela realisticky, nejedná se o žádnou fantasmagorii... 8/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)
  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama