Reklama

Reklama

Caprica

(seriál)
Kanada / USA, (2009–2010), 13 h 57 min (Minutáž: 43–92 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Eric Stoltz, Esai Morales, Paula Malcomson, Alessandra Torresani, Magda Apanowicz, Brian Markinson, Genevieve Buechner, Polly Walker, Panou, Scott Porter (více)
(další profese)

Epizody(18)

Děj se točí kolem rodiny Graystonových a Adamsových, kteří žijí na mírumilovné planetě zvané Caprica. Brzy dojde k průlomu ve vědeckém vývoji a světlo světa spatří první robot s umělou inteligencí - Cylon. Nikdo nemá ani tušení, že by vše mohlo vyústit v nepředvídatelné následky, které mohou ohrozit celé lidstvo. Caprica je spin-offem seriálu Battlestar Galactica a představuje nám dění před 58 lety, než nastal "Pád dvanácti kolonií". (Fallen_One)

(více)

Recenze (85)

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to čistě ze zvědavosti. Chtěl jsem vědět jak vlastně Ciloni vznikli. Seriál střídá dobré a horší pasáže(většinou ty za Adamy) či díly.Má to slušný začátek, řekněme tak prvních pět dílů. V prostředku mě připadlo že to stojí moc na jednom místě a děj se příliš neposouvá, ale skvělé závěrečné tři díly a kulervoucí finále to všechno zachránilo. Celí seriál jsem měl problém si oblíbit nějakou postavu (všechny mi byli spíše nesympatické ), přesto jsem tak nějak fandil Graystoneům, už jen proto že právě kolem nich se nejvíce točila otázka Cilonů. Taky mě moc nesedlo že je to ve stylu 50 let. Porovnávat s Battlestar je holí nerozum, Caprica na ni nemá ani omylem, ale je to příjemné doplnění příběhu který jsem si moc oblíbil. Ti které sjem si nakonec trochu oblíbil: Zoe Graystone, Sam Adama, Lacy Rand ()

kkomtu 

všechny recenze uživatele

Dopředu jsem věděl, že seriál bude popisovat zrod CYLONů. Přes to jsem si myslel, že mi tento seriál nemá co nabídnout (Tak na Caprice vytoří CYLONy.... a co...??). VELICE JSEM SE ZMÍLIL!! Seriál má stejnou kvalitu jako BSG (včetně úžasného soudtracku od Beara McCrearyho ). Každému příznivci BSG vřele doporučuju! 5* Jediná věc, která mě trochu mrzí je že tento seriál ukázal, co CYLONy přivedlo k myšlence, že exituje jediný a všemohoucí Bůh. Původně v BSG tohle nebylo vůbec řečeno a to přidávalo celé zápletce to správné tajemno... ()

Reklama

tempus 

všechny recenze uživatele

Celkem nuda (bez pilotu) do 5. dílu pro někoho, koho moc nebere vůbec mafiánská tématika. Následují díly 6-9, který jsou krom posledních dvou, nejlepší. V seriálu jsem si oblíbil cokoliv se Zoye Greaston a s jejími rodiči, holobandy a jejich světem, roboty a jejich zprovozněním. Poslední 2 díly je důvod, pro jsem dal celkově 4*, jinak by to bylo za normální 3*. Kdo má rád BSG, Caprica mu odpoví, kde se vzali Cyloni, proč se jejich vůdkyně chovají tak jak se chovají. A poodhalí, co se myslí pod slovy ve znělce BSG “MAJÍ PLÁN!“ ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to sci-fi seriál, ale seriál s několika sci-fi prvky - kosmodrom s meziplanetárními loděmi, moderní vlak a holoband (tuhle věc bych bral:-)). Seriál nejprve zpracovává psychosociální problémy, které nahrazují sociální problémy a jedná se o současnost a nedávnou minulost - hrozba terorismu, náboženský fanatismus, automobily a oblečení některých postav z 50. let, přítomnost mafie atd. Není to špatné, ale čekal jsem něco jiného, ale nevadí. Hlavně bych chtěl vyzvednout poslední díl za zfilmování jistých situací (nechci spoilerovat), které by ve skutečnosti nastaly, ale do filmu nebo seriálů se to nehodí a tudíž netočí. 1.řada je ukončena, ale samozřejmě by se dalo v příběhu pokračovat, s tímto stavem jsem spokojen. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco Firefly bych přirovnal k mixu sci-fi a westernu, tak Capricu bych mohl označit jako mix sci-fi a noirovky s důrazem na charaktery postav. Caprica vyčnívá v tom, v čem excelovala i původní Galactica - v kvalitně napsaných postavach, uvěřitelných charakterech a v mnohavrstevnatém ději. Strašně se mi líbí kontrast Caprického futurismu střetávajícím se s fanatickým náboženstvím Gemenonu a mafiánským prostředím Tauronu. Svět Dvanácti kolonií Kobolu je totiž promyšlený a tím pro diváka velice atraktivní. A samotná linie o Cylonech plyne jen tak mimochodem... a proč by vlastně ne? Vždyť už původní Galactica vtloukala divákovi do hlavy, že Cyloni vznikli vcelku náhodou. Důležité je, že podstatné otázky byly zodpovězeny a i přestože byl seriál zrušen, tvůrci stihli natočit epilog, který tak trochu odhalil, jak mohla dějová linie Capricy v další řadě pokračovat. Kdo by nechtěl vidět, jak se "děti lidstva" vzbouří proti svým stvořitelům, že ano? Are you alive? The simple answer might be: you are alive, because you can ask that question. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (24)

  • Jedinými koloniemi, které byly v pilotu zmíněny, byly Caprica, kde se příběh odehrává, a Gemenon. Ve vystřižené scéně se sestra Clarice Willows (Polly Walker) zmínila i o Sagittaronu a faktu, že je součástí Dvanácti kolonií. (Caszidy)
  • Ve verzi pilotu odvysílané televizní stanicí SyFy se mluví o tom, že k uložení lidské mysli je třeba prostor o velikosti 100 terabajtů dat. V původním pilotu tvůrci zmínili velikost pouze 300 megabajtů. (Caszidy)
  • Hlavním tématem seriálu je pátrání Daniela Graystonea (Eric Stoltz) po duši/avataru jeho dcery Zoe (Alessandra Torresani), která zemřela při pumovém atentátu. Graystonea ztvárňuje Eric Stoltz, který hrál i ve filmu Zabít Zoe (1993). (Caszidy)

Související novinky

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

Reklama

Reklama