Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (104)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Epidemické řekněme prepostapo natočené přesně podle žánrových pravidel. Skupina lidí se snaží dostat do bezpečí a během strastiplné cesty se nemusí prát jen s nástrahami způsobenými nákazou, ale i s prostými mezilidskými vztahy, přičemž derou na povrch pravé povahové rysy. A ten důraz kladený na vzájemné animozity se mi líbil asi nejvíc, přičemž prim hrála nevraživost mezi bývalou a současnou partnerkou hlavního hrdiny. Samotná nákaza se vlastně projevovala zběláním očí a upřímně řečeno to tady stačilo. Atmosféra ledu a mrazu měla také něco do sebe a líbil se mi začátek chaosu, kdy jako první začaly rabovat některé ozbrojené složky a různí podnikavci se snažili na nákaze především vydělat. Samozřejmě najdou se tu kiksy, ale v celkovém kontextu se ztrácí a není důvod o nich přemýšlet. Závěr dával tušit druhou řadu, na kterou se s chutí podívám. Děkuji EvilPhoEniXovi za typ. 80% ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

zabavnější maj tu Coronu v Rusku, tenhle serial má všechno co mi v TWD schazi akorát tady nejsou zombie (zatim). Líbí se mi zpusob podání příběhu kde dějová linka občas na uvodní polovinu dílu skáče na vedlejší postavy ktere jsou timhle vtaženy daleko vic do děje, nebere si to servitky ani v kontroverznich tematech. Za mě velice povedený pokus, škoda že zapadni strana planety při tvorbě serialu dnes nepřemýšli podobně ale radši přidaj par černejch a teplejch transgender postav protože to je přece to po čem populace prahne. 4*, těšim se na pokračovani ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad naprosto potápí obsazení. Snad ani ne docela nesympatičtí ale totálně nevýrazní herci, kteří jsou zcela nezapamatovatelní a role jsem jim prostě nevěřil. Navíc hlavní dějová linka, která zpočátku nabírá obrátky svižným tempem, po první polovině série silně ztrácí dech a k posledním dílům jsem se musel vyloženě nutit, jelikož jsem jejich sledování odsouval a odsouval a kroutil se a usínal, což tak nějak vypovídá o kvalitě seriálu jako celku. Bohužel nakonec zklamání, i když s tak slibným začátkem jsem to opravdu nečekal. 2/5 ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že zrovna v Rusku vznikne takhle povedenej pandemickej seriál. Do týhle covidovy doby jako dělanej. Každej díl končí parádním twistem, takže nemáš šanci se odtrhnout. Všechny postavy jsou svym způsobem něčím zajímavý, takže si každej oblíbí tu svojí. Člověk by nevěřil kolik se toho dá stihnout během 8 dílů, romantika, sex, dobrodružství, nebezpečná nákaza. Ještě k tomu ta zimní ruská atmosféra plná mrazu a sněhu, to tomu přidává úplně jiný rozměr. Nemůžu se dočkat další série, doufám že bude do roka, protože ten konec slibuje ještě velkej masakr. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdrcující účinky pandemie dostávají v ruských reáliích další rozměr - vládním opatřením se nedá vůbec věřit, kontrolu přebírají ozbrojená komanda, všeobecný chaos nabírá na síle a každá špetka lidskosti může být osudná. Škoda, že na konci se až moc hraje na city, ale tak už to chodí, že i ty nejlepší seriály mi v závěru utopí v záplavě sentimentu. I tak bych s radostí přivítala pokračování. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Když ve 33. minutě vystupuje Pavel (Alexandr Jacenko) ze sanitky, tak za sebou zavře dveře. V dalším střihu jsou ale otevřené. (Duoscop)
  • Důvod, proč Sergey (Kirill Käro) netrpí na nemoc z ozáření, jsou tablety Taren, které bere jako drogy. (UncleMorty)

Reklama

Reklama