Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (152)

bari68 

všechny recenze uživatele

Položme si otázku čo sú vlastne Rabbits? Mysteriózny sitcom ? , kraťas , ktorý sa ani neberie vážne? ,pohľad do sekvencie Lynchovho podvedomia? Filmy Davida Lyncha sú proste iné a to sa mi na nich páči .Toto ale ide vážne mimo mňa ... Lynch je uznávaný režisér,ako u širokej verejnosti tak aj u mňa.Prečo si teda kaziť jeho režisérsku filmografiu takýmito bludmi ?! ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Depresívne, surrealistické, vizuálne úplne minimalistické stvárnenie ľudskej osamelosti a depresie z životnej prázdnoty. Trištvrte hodinový statický záber na konanie troch králikov a ich symbolické na prvý pohľad hypnoticky-nič nehovoriace dialógy (Alebo skôr monológy). Film ktorý sa dá pochopiť veľa spôsobmi, ale s Lynchovým pochmúrnym vizuálom a Badalamentiho pár tónovou mysterióznou melódiou ide o tichý mrazivý drahokam, aneb maestro v plnej paráde. Doporučujem prečítať si http://www.imdb.com/title/tt0347840/board/nest/15919959 pretože krásne uveritelná teória posúva tento jednoduchý filmík do ďalšej Lynchovsky-mimozemskej dimenzie. EDIT: Po polročnom rozležaní sa stále usvedčujem v tom že Rabbits sú stelesnením mojich najhlbších nočných môr, môj obraz pekla a čistého vnútorného strachu. Toto nemohol natočiť človek. ()

Reklama

sandis 

všechny recenze uživatele

Působivé, až depresivní... A co tím chtěl básník říci? Abychom se na 50 minut zastavili a zamysleli se. Určitě se v tom dá najít ledacos, ale viděl bych to jako pohled do nefungující rodiny, kde jsou její členové navzájem odosobnění nejspíše díky sledování televizní zábavy, namísto proniknutí do svých niter a vzájemného absolutního pochopení, prokládaný proudy vědomí jednotlivých aktérů, jako celek poukazující na povrchnost vztahů /společnosti... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Tak to nám všem zase Mr. Lynch pěkně zamotal hlavičky... možná jsem nepochopil, co tím chtěl pan režisér říci, ale i tak jsem byl unešen... asi tou atmosférou, zaměstnanou myslí, hezkýma klálíčkama. Asi nejpravděpodobnější je výsměch dnešním seriálům, což i chápu od tvůrce nejlepšího seriálu všech dob (samozřejmě Twin Peaks). Jen mimochodem dialogy nejsou náhodné, ale prostě jen přeházené - zazní věta V, pak několik dalších a za minutu přijde někdo s otázkou O, na kterou je odpovědí věta V...a proč vlastně ne, vždyť nejde o nic důležitého ;-) ()

PetrVabruscak

všechny recenze uživatele

Co je to vlastně sitcom? To je přeci smršť suchých hlášek, pod které se pouští umělý smích nebo potlesk, aby lidi věděli, kdy se mají smát. Když se takový sitcom natočí jako zpomalený film, tak nás jen prázdnota může naplňovat a umělý smích děsit. Možná nás děsí skutečnost, že takové médium jako televize dokáže ovlivňovat naše nálady, chování a rozhodování. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Celý film je snímaný statickou kamerou, okrem jedného záberu na zvoniaci telefón. (ČSFD)
  • Miestnosť, v ktorej sa celý dej filmu odohráva, vznikla rozložením provizórneho štúdia na kopci za Lynchovým obydlím. (ČSFD)

Reklama

Reklama