Reklama

Reklama

Mikýřova úžasná pouť internetem

(pořad)

Obsahy(1)

Za časů dávných bohů, hrdinných náčelníků a králů, neklidem zmítaná země zrodila hrdinu. Byl jím Mikýř, mocná princezna, zocelená žárem bitev. Síla... vášeň... nebezpečí. Jeho odvaha změní svět. A nebo taky ne. Martin Mikyska dal vzniknout na místní poměry ojedinělému formátu, ve kterém se týden co týden věnuje tématům, které hýbou českým internetem. (MALL.TV)

(více)

Recenze (92)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vtipný, chytrý a nenápadně vzdělávající (a varující, co všechno může na sítích číhat, čemu jsou lidi schopní uvěřit, a jak bezbranné musí být hlavně děti). Na můj vkus až příliš rychlé – některé komenty jsou nesrozumitelné, některé obrazové gagy se jen mihnou, takže je buď člověk nezaznamená nebo musí video zastavit. Podkresová hudba je někdy přepálená, až přehlušuje hlavní koment. Ale to jsou jen maličkosti. Podstatné je, že několikaminutový šot je vymazlenou vtipnou rachejtlí s vybuchujícími jiskrami vtipu. ___ Na okraj, v několika článcích a recenzích o pořadu jsem četla, že vizuál vypadá lacině, ale ve skutečnosti dá autorům hodně zabrat. No, nevím, co viděli recenzenti. Já naopak vidím naprosto perfektní, promakanou práci s obrazem a počítačovou animací, jejíž výroba musí trvat neskutečně dlouho a na perfektním výsledku je to vidět. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Já bych všechny ty internety zakázal. ___ Vzpomínáte, jak se Národ (velké en, páč República Checa, rozumíme si, ne?) kdysi skládal na Divadlo (velké dé, páč zlatá kaplička, rozumíme si, ne)? Dovolím si při této příležitostí upozornit, že nám posud chybí mauzoleum; ptáte se, nač? Inu, v mauzoleu bychom mohli cca 99% (čest výjimkám) youtuberů, influencerů, tvůrců "zábavního" internetového contentu atd. zabetonovat, a to dřív než nakladou vajíčka. Otravní, nevkusní zm*di, že jim není rovno, fakt (a to jsem laťku nasadil vysoko). Až pohár trpělivosti přeteče, odlovu dejme tomu takového Jona Mariánka se vždy rád zúčastním. Už si šiju síť! Ano, slyšíte dobře: síť! Nejsem tak nápaditý a trpělivý, abych s tímhle odpadem zúčtoval po způsobu Mikýře. Respekt, chlape! ()

Reklama

diahexik 

všechny recenze uživatele

Přístupný humor, který je většinu času fajn, ale v delších dílech už trochu omrzí a moc nedělá svou práci. Moderátor má super náhled na většinu kauz na českém internetu, editace pořadu je naprosto famózní, jen již zmiňovaný humor občas začne nepěkně škobrtat, ale nejspíš se není čemu divit, vymýšlet každý týden vtipy na nový díl musí dát obrovskou práci, přesto ale nemůžu dát pořadu více než tři hvězdičky, protože až na prvních pár dílů jsem si žádný z nich nepustil víckrát. Má to spoustu potenciálu, jen to ještě pořád potřebuje spoustu pilování, pak to na pět hvězdiček stopro bude. //Tak ne, no. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Bůh internetu? K tomu má ještě hodně daleko. Jsou díly, které jsou na solidních pět hvězd, a jsou díly, kde je mi za lorda velmi trapně. Cením amatérského vzezření editu, ačkoliv to dává snad více práce, než vytvářet černou díru v Interstellaru. Témata jsou také zajímavá, humor skvělý, detaily videa je nutno sledovat k osobnímu pobavení. Ale pořád je zábavnost velmi kolísavá. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Jistá nadhodnocenost tohoto pořadu přirozeně vyplývá z neutěšené situace v mediálním světě a akutnímu nedostatku satirických pořadů. Na internetu, samozřejmě. V tradičnějších médiích by něco takového neprošlo. "Dělat humor" je zjevně jiná liga, než např. natáčet videa o top 10 čehokoliv, rozbíjet kladivem iPhony, či komentovat něčí faily (ne že by se posledního uvedeného autor MÚPI také neúčastnil). Mikyska je jednookým králem mezi slepými. Z vizuálního hlediska bylo několik prvních epizod grafickými orgiemi na pomezí geniality a trashe. Postupně ale ubrali. Zjevně to byl neudržitelný koncept. Většině vizuálních fórků neporozumíte, pokud vám není méně než 15. Na pořadu mě v zásadě mrzí snad jen určitá toxicita (pracovně tomu říkám "stříkačství"), která připomíná rozsévání mýdlové pěny na rockovém koncertě Rammsteinů. Všichni jsme po shlédnutí tak trochu potřísnění. Nuže, uvidíme, jak dlouho to klukům vydží. Dávám Odběr a Like. _____________ P.S.: POMO, už něco prsimtě udělej z tim vyhldvacim algorythmem. Dyž npiču "Mikýř" (na místo "Mikýřova"), ňic mi to nenájdě. Mi, jazikový degeni a vhledavaci lenochodi ptřebujme vyhledavni 2.0., ne 0.0. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě Je to vaše chyba aneb kauza vládní TikTok jsou zmíněny seriály Hra o trůny (od r. 2011) a Šmoulové (od r. 1981). (G....)

Reklama

Reklama