Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Perfektné, a perfektne zobrazené prostredie púšte, humoru tak akurát, hlavne z úst sympatických postáv. Skvele "nahodené" monštrá pod zemou, super je, že sa o nich až tak veľa nedozvieme, čo necháva priestor pre fantáziu. A tu musím opäť dať klobúk dole pred tvorcami FX, už ani nebudem porovnávať s dnešnými CGI efektami. Výborná 90s záležitosť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se sice usmál, ale celkově se jedná o dosti nudnou a žalostnou podívanou. Parta nesympatických vidláků vzdoruje přerostlým červům. Oceňuji, že snímek je přeci jen trošku originální. Na druhou stranu není příliš zajímavý. Béčková jednohubka. Nic víc nečekejte a nejspíš nebudete zklamaní. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Městečko Perfection se probouzí do nového dne. Půda v okolí se pozvolna začíná zachvívat. Seizmoložce Rhondě náhle vykazují přístroje pozoruhodně silnou aktivitu. A Val s Earlem (devět řemesel - desátá bída, ale s úsměvem jde všechno snáz) začínají tušit nějakou mrzutou nepříjemnost, jen ještě neví kde se vyklube na povrch... ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Bodla by ňáká helikoptera. Nebo tank." Moja obľúbená nostalgická pecka z čias, keď to na Filmnete bežalo ako Krajina raketových červov (kokos!). Ono to môže pôsobiť ako béčko, ale v skutočnosti to má geniálny kasting, nepredvídateľný scenár (prameniaci jednak z fakt originálnych beštií a jednak z originálnej výpravy v podobe mestečka v púšti), produkovala to Gale Anne Hurd a masky/triky sú výborné. K tomu pôvabný zmysel pre humor, zohraná flákačská titulná dvojka, ktorá by si rozhodne mala čo najskôr prestať strihať, vtipné dialógy a hlášky („Podľa mňa sú z vesmíru.“), svieži "country" fíling, divoký dej svižne upaľujúci dopredu, nezabudnuteľné scény a parádne nápady (stĺp elektrického vedenia, vôbec celkovo nápad s obludami pohybujúcimi sa pod zemou a reagujúcimi na vibrácie na povrchu je famózny). Skvelé postavy, ktoré si obľúbite (z militantného pošuka Gummera sa postupne stal maskot série), majstrovské ústredné duo (Bacon a Ward spolu fungujú božsky, nanešťastie Bacon zo série okamžite odišiel, nechal bezmocného Warda osamote a nakoniec odišiel aj ten). Hoc bol film kasový trhák (rozpočet 11 miliónov, celosvetová tržba 48), dvojky sme sa dočkali až o 6 rokov neskôr. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Zaplaťpámbu za to, že na zahradě na chatě nám řádí „pouze" slimáci. Jsou to sice bestie, co dokážou řádně zkrouhnout úrodu, nicméně proti těmhle červům jsou to úplní nevinní beránci a začátečníci. Na druhou stranu (si) musím přiznat, že (narozdíl od zdejší většiny) si JÁ užiju mnohem větší zábavy při jejich likvidaci rozdupáváním popř. rozpouštěním v soli než u sledování tohoto snímku. Tremors je (možná) roztomilá blbůstka, která (ne)urazí, na druhou stranu ani nijak nenadchne. P.s. když už jsem zmínil ty slimáky, pokud si chcete užít zábavy, sáhněte raději po tomto kousku http://www.csfd.cz/film/216247-slimak/ p.p.s za jedno, ale tomuto snímku Rona Underwooda vděčím. Konečně jsem přišel na to, kde Sergej Bubka trénoval na svůj světový rekord. Jj, Rusáci byli vždy vynalézaví a „mistři motivace“. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Podľa materiálu od Sci-Fi Channel, vedecké meno graboidov je Caederus mexicana. (beso74)
  • Keď Burt použije sloniu pušku na graboida po prvýkrát, je jasne vidieť, že ide o extrémne ťažkú zbraň. Neskôr, keď ju podáva Miguelovi, on ju bez problémov chytí za pažbu jednou rukou. (beso74)
  • Val prehral s Earlom hru papier/kameň/nožnice trikrát zo štyroch pokusov. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama