Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedna z nostalgických béčkových hororových pecek. Nápad se zmutovanými červy super, jejich zpracování roztomilý, plus film je nabitej opravdu třeskutýma hláškama a černým humorem. Jedna z těch bezstarostných zábaviček z bezstarostných časů, kdy se ještě u takových filmů dalo bavit a člověk v záplavě dnešních sraček někdy žasne jaký zábavný pecky se dělali dřív a proč to nejde dneska, ale vem to čert, prostě nejde, tak si pouštím tuhle starou dobrou nostalgii která pořád pozoruhodně funguje.85% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najlepšie skĺbenie hororu a komédie, aké som mal možnosť doteraz vidieť. Takmer dokonalá zábava pred rokmi i dnes, zároveň všetko natočené na úrovni a so skvelými hercami. Dvojica sympatických loserov v mini-meste zistí, že pod zemou sa ukrýva niečo záhadné, čo si robí zálusk na všetkých okolo. Po tom, ako sa im to (podivných veľkých červov) nedarí zničiť, rozhodnú sa aj so zvyšným obyvateľstvom aspoň utiecť. Počas celej stopáže filmík ponúka zásobu napínavých a vtipných scén, nenudiaci dej a skvelé nápady. Určite odporúčam všetkým, ktorých tento béčkový klenot zatiaľ obchádzal. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Je to béčko jako prase. Béčko, které si dělá z dalších x béček takovou srandu, že vám zůstane úsměv na tváři, i kdybyste nechtěli. Vlastně je to parodie na všechny ty včely, mravence nebo slimáky, kteří nás chtějí sežrat. Ale - podle mě - není tenhle žravý motiv podstatný. ___ Za prvé: scénář je skvělý, hudba ladící, dialogy jsou neskutečně vtipné a herecké výkony jsou tak ležérně milé, že skoro máte chuť nastavit sami sebe, aby ty zabijácké pouštní pijavice nedostaly ani jednoho z hrdinů. ____ A když se oprostíme od prvního plánu, tak v tom druhém je to podle mě příběh o téměř každém chlapci, který si musí nejdřív přežít pár potvor, které jdou jen po svém sebeuspokojení, aby mu došlo, že ta zdánlivě nenápadná a slušná holka od vedle má kuráž, nápady a sílu. ___ Holka, co má drajf a přitom s ním jde do poprvé.... O čem jiném totiž je scéna, kdy ji zachrání před predátorem tím, že jí nakáže, aby si svlékla kalhoty a pak ji ošetřuje chvějící se tyčinkou s dezinfekcí krvácivé rány na broskvičkově ochlupených nohou, zatímco jeho kamarád ji pozoruje s vševědoucím úsměvem a jeho se vztyčenou cigaretou v puse? ___ KOUSEK DĚJE Závěr s přenádherně zalomeným hollywoodským polibkem je rajcovní, protože v tu chvíli je jasno, že holce, která dokončuje doktorát, je absolutně ukradený, jestli ten kluk, co ji chytl do náručí, má aspoň dokončené základní vzdělání. Protože o tom to není. Zvlášť, když se dokázal vypořádat s potvorami. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne kvalitny film. Aj ked som dost proti kombinacii horor/komedia, ak to natoci ale reziser Ron Underwood a ako hlavnych hercov obsadi vyborneho Bacona a Warda, tak je to OK. Rovnako, ako OK je to vtedy, ked horor zmixuje s komedialnymi prvkami napriklad Peter Jackson /Bad Taste, Braindead ...../. Chvalim vyborne dialogy, zaujimave cervy, miestami az strasidelnu atmosferu a nechybaju ani akcne sceny. 83 % ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde jen o béčko, je tenhle film slušně řemeslně i herecky zvládnutý. Po trikové stránce je třeba uznat, že (vzhledem k předpokládanému nízkému rozpočtu) je taky velice dobrá. Příběh je sice poněkud jednodušší a je z něj cítit inspirace filmem Duna (tam jsou taky podzemní červi), ale jinak lze konstatovat, že se jedná o poměrně milé překvapení. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Filmové mestečko bylo postaveno za dva měsíce. (Vitason)
  • Keď Rhonda utečie pred graboidom do obchodu (potom, čo stratí nohavice), nenesú jej členky žiadne stopy po zraneniach. Následne vo vnútri má na nich množstvo zranení. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama