Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm zajímavý. Občas se sám divím, že kdejakou zetkovou vocasárnu okomentovanou mám a pak narazím na nějaký zásadní kousek s nějakým mým oblíbencem, který okomentovaný kdo ví proč nemám. Nebo tak zásadní... Já osobně mám od Verhoevena stejně nejradši Robocopa a i u Arnolda mám pětihvězdičkové pecky kterým se tenhle film nevyrovná, ale je to poctivé a drsné Rkové sci-fi s dostatkem akce. Jenom mi ten film nikdy nepřišel ničím geniální, ale velmi kvalitní kousek to je, to zase jo.85% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Total Recall se mi jako mnoho jiných akčňáků z této doby dlouho úspěšně vyhýbal (možnost nostalgie tedy zcela odpadá), ale konečně došlo k našemu setkání. A popravdě řečeno, dost mě zklamal. Tuny krve a hromady mrtvol jsou ok, ostatně k Verhoevenovi to už patří. Nezničitelný Arnold (taky bych se chtěl po opakovaném nakopnutí do rozkroku jen bolestně ušklíbnout a jet dál jakoby nic :-D ) nikoho nepřekvapí. Ale příběh, i když jeho úvodní zápletka nevypadala marně, nestál ani za zlámanou grešli. Logika ustupuje až na hraniční mez, kdy ji neomlouvá ani žánr sci-fi. A tak jsem se ve výsledku sice dočkal dobrých triků a efektů, ale na druhé straně hlavně spousty klišé a nudy. P.S. Zrovna si čtu, že se připravuje nový remake s Farrellem v hlavní roli; že by se dal originál ještě víc "trumfnout"? :-D ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Přestože možná nejznámější, rozhodně jeden z těch řemeslně slabších Verhoevenových snímků. Především pasáž odehrávající se na Zemi je hodně stylisticky nevýrazná a jako intro do krvavé vesmírné řežby s westernovou výstavbou působí trochu jako stydlivý panic vedle Roberta Rosenberga. Naštěstí je tu originální příběh se štědrým nánosem postupně dávkovaných a klíčových zvratů, hodně přesvědčivých oldschool efektů, ještě více akce a úplně nejvíc hláškujícího Arnolda, který je jednoduše boží a právě touhle rolí podtrhává své zlaté hollywoodské období. A přestože některé momenty (a opravdu jich není málo) svým technickým provedením a nefungující selskou logikou až příliš připomínají jisté béčkové skvosty z nižších filmařských lig, neexistuje film, jemuž bychom je odpustili raději. Oldies Goldies. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda, že na tak zajímavý námět natočil P.W. tak průměrný film. Neříkám, že v rámci žánru je vyloženě špatný, říkám průměrný, plný nelogičností a zbytečných klišé. Na jednu stranu až hloupé přehrávání, na druhou toporné pohyby při rádoby akčním hraní - napříč hereckým spektrem... Rutinní >akčně-nevědecky-fiktivní< komerce - bohužel v tom horším smyslu slova. Jen tak mimochodem, všimli jste si těch crt monitorů v roce 2084? To by měli v Rožnově radost... :-) . . . Nakonec tahle story doklopýtá spolu s Arním až do téměř sebeparodického finále a divák poulí oči a nevěří, co je všechno v takovém multižánrovém guláši možné. A tak nezbývá, než se zhluboka nadechnout a vyrazit vzhůru na Mars, raději ve snu a s tyčinkou Mars... :-P - - - P.S. A pozor! My prostověrní stále VÍME: Kuato žije! ;-) - - - P.P.S. Varování ministzvěrstva pro hullywůdůské záležitosti: Neužívat v televizním 4:3 ořezu s naprosto debilním českým dabingem! ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Osvoboďte Mars!" A má socializmem omezená filmová představivost byla v sedmém nebi, podobně jako u Hvězdných válek. Arnold Schwarzenegger je navíc herec, se kterým jsem vyrůstal a hlas Pavla Soukupa z něj spolehlivě udělal toho největšího sympaťáka. Podle Verhoveových představ neměly být triky ve filmu překonány minimálně do r. 2000, leč už o rok později sám Schwarzenegger s T2 toto tvrzení podkopal, aby zanedlouho Spielberg se svým Jurským parkem poslal tenhle film definitivně do modýlkové historie. Zub času je někdy až příliš neúprosný, takže zaplapánbůh aspoň za Jerryho Goldsmithe. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Jméno na prvním průkazu, který vzal Quaid (Arnold Schwarzenegger) z kufříku do ruky, je Steve Lionetti, což byl asistent produkce filmu. (Chatterer)
  • V prvej verzii scenára bolo menej násilia a viac fantasy o virtuálnej ceste na Mars. (gogo76)
  • Film se během prvního víkendu dostal na první místo návštěvnosti a za první tři dny vydělal 28 milionů amerických dolarů. Do konce roku v USA pak 120 milionů dolarů. (asdfasdf)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama