Reklama

Reklama

Věž

(TV film)
  • Česko Smrtící věž (více)

Obsahy(1)

Tony Minot nastupuje do nového zaměstnání. Už první den začíná nešťastně při odchodu z domu si omylem zabouchne dveře bytu. K jejich otevření použije nový bezpečnostní průkaz, který vypadá jako kreditní karta. A to rozhodne neměl dělat. Karta se totiž při otevírání dveří poškodí. Když ji použije v budově firmy, způsobí zmatek. Hlavní počítač ho totiž neidentifikuje jako nového zaměstnance, ale jako vetřelce. Supermoderní budovu totiž kompletně řídí počítač, který okamžitě vyhlásí poplach a vydá příkaz k zničení všech podezřelých. Tonymu nezbývá nic jiného, než uniknout smrtícímu systému a zachránit si holý život. Podaří se člověku zvítězit nad supermoderní technikou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

folklorman 

všechny recenze uživatele

Narušitel určený k likvidaci prožije velice nepříjemnou popracovní dobu. Osmdesátá léta plná střev, kanibalů, zombie, krve a vnitřností skončila. Začátek devadesátých let se zapsal jako nástup různých robotů a umělých inteligencí. Různé typy problematiky věží, mrakodrapů, počítačů, robotů atd. The Tower (1993)jsme mohli nedávno několikrát vidět díky ČT1. Plně automatizovaný a moderní mrakodrap, řízený nejdokonalejším počítačem, nesnese zbrklé chování nového zaměstnance. Tento film měl velký potenciál, ale díky malému rozpočtu z toho vznikla průměrná podívaná. Nějaké to gore nestojí za řeč, ale promyšlenost nastražených pastiček…… za jedno zhlédnutí určitě stojí. Alternativní ČR název – VĚŽ/SMRTÍCÍ VĚŽ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

na tohle jsem se těšil. Strašně dlouho čekám na film o domě který začne vraždit. Nicméně takových moc není a když se nějaký objeví tak to stojí za prd. Takže jediný dobrý film s podobným tématem je jeden díl ze Simpsnů. Tohle mohlo být daleko lepší kdyby tvůrci nacpaly do filmu více mrtvých a celej film nevypadal jako kdybych procházel reklamní prohlídku domu. Reiser je tu nesympatickej jak kráva a ostatní herci taky nestojí za nic. Navíc film se dost táhne, takže za mě 2 slabé*. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný technofóbní televizní horůrek se zajímavým, byť neoriginálním námětem (hrdina musí uniknout z ultramoderní budovy než ho počítač, co řídí její provoz, zabije), ale s mizerným scénářem a idiotským hrdinou. Když jsem to před x lety viděl poprvé, docela se mi to líbilo (matně si vzpomínám na nějakou scénu ve výtahové šachtě a na venkovní lávce pro umývače oken a na konci tuším celá budova vyletí do vzduchu), dneska už bych to asi nedokoukal. Na obalu VHS byla modrá budova s červeně žhnoucíma očima, distribuční název SMRTÍCÍ VĚŽ. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná sauna. Vražedná klimatizace. Extrémně nebezpečné dveře. Jen málokterý film obsahuje záporáky takovýchto proporcí. SPOILER. A když začne zcvoklý počítač v závěru házet po hrdinech výtahy (!), tak už člověk začne uvažovat nad psychickou příčetností scénáristů, režiséra, herců, střihače, kostymérky, toho co nosil kafe... no vlastně všech co s tímhle "dílem" mají něco společného. 30 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle byla nejchytřejší budova na světě, rád bych viděl tu nejhloupější.. Jistě, je to manifest autorské stupidity a bakelitových kulis jak z nějakého sci-fi s Janou Švandovou, ale ta zvrácená zvuková složka, celkem povedené hlášky a nadčasová kritika šikany zaměstnance prostřednictvím bezpečnostních opatření mi nedovolí býti přehnaně nekompromisním. Šachová partie mezi tímto vychytralým počítačem ředitelství NBA zvaným CAS a Hollym z Červeného trpaslíka, by nejspíše skončila až v 322.tahu, kdy by ten plešatec s IQ6000 táhnul hřebcem na i9.. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama