Reklama

Reklama

Záhadný lovec

(seriál)
  • Jižní Korea Gyeong-iloun Somun (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(28)

Prodavači nudlí přes den, krotitelé duchů v noci. Říká se jim lovci a svoje zvláštní schopnosti využívají k ochraně lidí před zlými démony. (Netflix)

Recenze (14)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud jste ještě nepřišli na to, že u korejských seriálů vlastně není žánr důležitý a zlákala vás ta nálepka fantasy, tak Záhadný lovec je namíchán asi v tomto poměru: mysteriózní 30%, thriller 50%, dramedie 20%. A dodám, že je to typický korejský seriál, který je vystavěn na skvělých postavách a vztahy mezi nimi a na propracovaném příběhu, který přestože pracuje s prvky fantasy, působí věrohodně a samozřejmě je prošpikován emocemi. Pro většinu lidí je smích běžná věc, snažíme se ho vyvolávat, nestydíme se za něj, považujeme ho za lék. Jenže každá energie ve vesmíru má svůj protipól a Korejci se nestydí ani naříkat a plakat, být nešťastní a smutní. Berou to jako očistný proces a jsou v tom vážně dobří. Pro Evropana to může působit tetrálně a za hranou, někdo se může dokonce cítit při pohledu na neustále naříkajícího a slzy ronícího chlápka až nepříjemně, ale já to těm Korejcům většinou věřím a nechávám to na sebe působit. Protože v tom cítím bezelstnost, lidskost a snahu tvůrců něčím diváka obohatit. A pokud se zeptáte, jak vás to obohatí když bulíte společně s postavami, tak odpověď je prostá. Připomenete si jak moc důležité je mít rodinu a přátele. Stačí na pár hodin "adoptovat" třeba tuto sympatickou partičku lovců duchů a bude vědět v čem jsou korejské seriály tak jedinečné. Ale mám varování. Pokud se vám v nich zalíbí, může se vám pak velmi špatně koukat na ty plytké západní umělotiny. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne najlepší OCN seriál roku 2020 (a začiatok 2021). Okrem úžasnej kamery, pri ktorej si naozaj užijete bojové scény, zaujímavých špeciálnych efektov má tento seriál aj niečo čo funguje na jednotku, a tým je vzťah medzi hlavnými hrdinami. Ústredná štvorica/pätica ak rátame aj countera na dôchodku, je vtipná, zaujímavá a rozmanitá zmes charakterov. Charakterový rast hlavného hrdinu od 1 po16 časť je natoľko veľký, že rovnako ako jeho najlepší kamaráti (a aj on) zabudnete na to, že by mal byť v poslednom ročníku. Vynikajúci soundtrack, dynamika deja a hlavne scenár, pri ktorom zároveň plačete a smejete sa. Musím povedať, že antagonisti (všetci), boli dokonale vybratí a dúfali ste, že prehrajú, ale zároveň ste nimi boli fascinovaní. Niektoré scény priam vyvolávajú husiu kožu. 100% ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přečetla jsem si, o čem to je, a tak jsem si říkala: super, nějaké to nadpřirozeno, budeme bojovat s bubáky, na to mám chuť. Jenomže nakonec se bojovalo s korupcí a špinavou politikou. Jako by si to nemohli odpustit. Tedy jasně, vzhledem k tomu jak byl příběh vystaven, to tady nešlo, ale já fakt doufala, že se bude jen potírat démoní sliz... Seriál je hrozně rozporuplný. Někdy to mělo švih a super akci, ale pak to tak nějak zabředlo do nudy a já neměla pocit, že musím koukat dál, abych viděla, jak to dopadne. Do desátého dílu spíše převažovaly pocity nenadšení, když najednou přišlo napětí, super akce, mělo to spád... a já si říkala, že konečně to nabralo otáčky a těšila se, co bude dál. Jenomže to zase spadlo, napětí vyprchalo, dostali jsme sem tam nějaký zbytečný filer, asi kvůli emocím nebo co, ale to se moc nepovedlo, ptáček zpěváček na to neměl, pak to vyvrcholilo a ukázalo i dění poté. Což bylo fajn, musím uznat, že konec měl seriál povedený. Nezájem se střídal se zájmem a já od seriálu nedocházím s pocitem, že jsem dostala to, co jsem chtěla vidět, ani jsem místo toho nedostala adekvátní náhradu. Jasně, je to Korea, vypadá to pěkně, ale to je všechno. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zvláštní kombinace mysteriózna,fantasy,akce a telenovely,které mě ale bavila většinu času a nemám problém jí odpustit těch pár hluchých míst.Snad jen ty přehnané rekace a emoce můžou být pro našince odrazující.Není to sice nic co by se jinde v korejských filmech a seriálech nevyskytovalo,ale tady přeci jen bylo toho hysterického smíchu,pláče a údivu trochu moc.Menší mínus jde i za zbytečně natahovaným finále.To vygraduje v prvních cca deseti minutách a pak už je to jen zbytečná vata.I když chápu,že se tvůrci asi snažili pořádně uzavřít všechny rozjeté linie...70% ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uncanny Counter je fajn. Postavy jsou "likeable", je to emotivní, akční scény jsou skvělé, ale když seriál zpomalí hned vám dojde, jak všechno strašně málo dává smysl. Hlavně plán záporáků a fungování světa. Proč nemůžeme vyléčit jednu postavu? Protože náhodné pravidlo fungování kouzelných sil, které jsme si teď vymysleli a nebudeme ho už dodržovat. Často to popírá logiku pro emotivní scény - třeba když Mo-tak dlouho tají Munovi, že znal jeho rodiče. Mo-Tak je ale jinak fakt frajer a fajn týpek to se musí nechat. Jsou to prostě takové technicky dobře udělané korejské fast-food nudle, které zabaví na chviličku. I přesto, že jsem si to dost užil, má to dost vad na kráse. Musím však říct, že mě to zatím bavilo nejvíc z korejských drama seriálů na Netflixu (viděl jsem jen pár pilotů různých blbostí při snaze najít nejdivnější věc v českém regionu této stránky). Druhá sérka prý bude a možná jí také zkouknu při night-binge-watchování na Getflix and Chill. Hlavně to Čil. 7/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Herci Jo Byung-Gyu a Kim Se-Jeong sú v skutočnosti rovnako starí, a preto si mimo natáčania tykajú. V seriáli ju ale So Mun (postava, ktorú hrá Jo Byung-Gyu) oslovuje ako Noona ("staršia sestra"). (Eawy)
  • Scenáristkou prvých 12 častí bola Yeo Ji-na, ale po nezhode vo vízii smerovania príbehu s produkčným tímom opustila seriál. Autorom scenára pre 13. časť bol teda režisér Yoo Sun-dong a pre 14., 15. a 16. časť napísal scenár Kim Sae-bom. (Eawy)
  • Seriál je natočený podľa webtoonovej predlohy nachádzajúcej sa na platforme Daum s názvom Amazing Rumor. (Eawy)

Reklama

Reklama