Reklama

Reklama

Záhadný lovec

(seriál)
  • Jižní Korea Gyeong-iloun Somun (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(28)

Prodavači nudlí přes den, krotitelé duchů v noci. Říká se jim lovci a svoje zvláštní schopnosti využívají k ochraně lidí před zlými démony. (Netflix)

Recenze uživatele JamesSi k tomuto seriálu (2)

Záhadný lovec (2020) 

Uncanny Counter je fajn. Postavy jsou "likeable", je to emotivní, akční scény jsou skvělé, ale když seriál zpomalí hned vám dojde, jak všechno strašně málo dává smysl. Hlavně plán záporáků a fungování světa. Proč nemůžeme vyléčit jednu postavu? Protože náhodné pravidlo fungování kouzelných sil, které jsme si teď vymysleli a nebudeme ho už dodržovat. Často to popírá logiku pro emotivní scény - třeba když Mo-tak dlouho tají Munovi, že znal jeho rodiče. Mo-Tak je ale jinak fakt frajer a fajn týpek to se musí nechat. Jsou to prostě takové technicky dobře udělané korejské fast-food nudle, které zabaví na chviličku. I přesto, že jsem si to dost užil, má to dost vad na kráse. Musím však říct, že mě to zatím bavilo nejvíc z korejských drama seriálů na Netflixu (viděl jsem jen pár pilotů různých blbostí při snaze najít nejdivnější věc v českém regionu této stránky). Druhá sérka prý bude a možná jí také zkouknu při night-binge-watchování na Getflix and Chill. Hlavně to Čil. 7/10 ()

Epizoda 1 (2023) (S02E01) 

Naprostý guláš. Už první sérka ke konci byla totální zmatek, kde pravidla nedávali moc smyslu a stále byla představována nová a nová. Myslím, že je to tím, že původní tvůrkyně seriálu byla vyhozena v průběhu první řady, takže spousta zápletek vyšumněla do prázdna a další měli velmi rychlé ukončení (+ byly nahrazeny jinými zápletkami). Tahle epizoda z druhé série působí jako random-scene generátor, kdy každá scéna sleduje jiné postavy a jiné zápletky. Zároveň to taky přeskakuje několik let (zhruba 4 roky), které jsou dovysvětlovány v dialozích a občas i ve flashbacích. Skoro mi připadá, že nějaké epizody chybí. Objeví se nová postava hasiče, která je teď největší kámoš našich hrdinů, jiná divize lovců duchů z Číny, chlapec který unikne domácímu násilí i zlý řidič autobusu. Záhadný lovec ale stále vyniká v akci (aka bojových umění), která je na televizní seriál fakt dobrá. Docela to dobře kombinuje telekinezi a skutečné soboje na pěsti. Jen příběh je horší a horší. Vypadá to, že to dropnu a přejdu na D.P. 2 (taky korejský seriál, který vyšel ve stejný den), jehož poslední řada se mi líbila o dost více než Záhadný lovec. ()

Reklama

Reklama