Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

mira007 

všechny recenze uživatele

Jako příznivec domácí tvorby se snažím vidět vždy něco pozitivního na našich filmech, takže tady dám hvězdu za nadprůměrné obsazení, ale jinak je tahle romantická komedie absolutně bez vtipu, vše se jede přes jakousi křeč na sílu, podle zahraničních vzorů. Plné klišé, předvídatelné a úděsně hloupé a to tak, že mám pocit, že tvůrci dělají idioty i z diváků. Závěr jakože vycucaný happy end. Hlavně u paroháče Langoše jsem zvědavý jak by mu ta rodinná idylka vydržela dlouho. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Slabost pro Vánoční romantické osudy sice mám, ale v tomhle případě je to úplně k ničemu. Působí to na mě mimořádně uměle s nechybí všechny neduhy českých komedií posledních let. Ona dvojice neokoukaných - Maximová a Krajčo mi párkrát vykouzlila úsměv, ale byli jediní. Ostatní mozaika příběhů, které nějak eskalují na Vánoce, byla talik laciná a nudná, že jsem až fňukal, kdy zase uvidím ten páreček.. Trapnost, lacinost a pořád dokola.. Není snad nutný na každý Vánoce něco ušmudlat jen proto, že na to obecná nálada jistě bude. Přidat někoho normálního a nedívat se pořád na vyčpělého Langmajera, snad by to nakonec nebyl takový propadák.. Vykastrovaná moderní pohádka, která snese poctivou dávku klišé. 25% ()

Reklama

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Běželo to v TV okolo Vánoc a dal jsem tomu čas… vstřebat. Nepomohlo. Jestli to měla být parodie, nebo výsměch… jako komu chcete namluvit, že 30ti létá ultra-samyce si ucvrkne blahem nad 45ti letým nemajetným tatínkem se závazkem… jako asi. V kterém vesmíru je tohle reálné? Jako proč vydáváte moč za děsť? Napište rovnou, že je to pohádka a protože kouzelná hůlka v kalhotách, tak stačí čáry-máry-fuck a happy ending. To samé ty delší linky. Únos dítěte + “to si necháme”? Malý zloděj a pedofil? Sem se zase rozčil a to jsem si myslel, že měsíc odležet bude stačit. ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Absolútne neoriginalne, komplet odkopirovane od poľského: Listy do M. Rovnaký scenár, scény, dialógy..... v komentároch viacerí prirovnávajú k Love actually, ale to ani náhodou s tým má naozaj veľmi málo spoločné. Čo v Čechách nepoznáte tento krásny poľský film? Kupodivu sa mi to ale páčilo. Originál je originál, ale táto verná kópia mi naozaj neprekážala, ani výber hercov. Takže hodnotím nadštandardnej dobre. Ja mám na tieto vianočné slabosť ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pred viac ako desiatimi rokmi napísal Marcin Baczyński skvelý scenár a natočila sa výborná poľská vianočná trilógia - Noc plná zázrakov. A teraz sa ukázalo, ako môže ten istý scenár dopadnúť presne opačne. V prvom rade ide o totálnu kopírku a nerozumiem, aký bol dôvod natáčania takéhoto filmu, keď poľská verzia bežne chodí v televízii aj s dabingom. Ale ak už chceli ukázať, že to dokážu rovnako, tak sa len strápnili. Veľmi zlý kásting. Keď sa pozriete na poľský film, poviete si, tie Poľky sú fakt pekné. Keď sa pozriete na našu verziu, tak vás napadne: kurva, čo sú to tam za mátohy. A nie, Pauhoffová nie je žiadny výstavný kus a Polívková už vôbec nie. Jedine Elizaveta Maximová spĺňala nejaké esteticky prijateľné parametre. Rovnako tak hlavný mužský hrdina - u Poliakov sympaťák Stuhr, u nás Krajčo...Tak to fakt nie. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • „Přání Ježíškovi přináší spletenec několika příběhů, které se mohou stát kdykoliv a komukoliv z nás,“ uvedl producent Adam Dvořák. (SONY_)
  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)
  • Použito bylo 50 vánočních stromků, přibližně 3 500 vánočních světel a ozdob, 170 filmových kostýmů, sníh přírodní, ale i vyrobený ze 40 kg jedlé sody, 50 tun sněhu seškrabaného při údržbě zimního stadionu a 40 litrů náplně do sněhostroje. (Duoscop)

Reklama

Reklama