Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jsem čaroděj Mrakomor, pan všeho nečasu!"
Bylo, nebylo jedno království, kde král měl syna a tři dcery. Princezny byly na vdávání, ale ženich žádný. Až jednou princ Velen během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry kouzelným ženichům – Měsíčníkovi, Slunečníkovi a Větrníkovi. A sám se zamiluje do jejich sestry, krásné Večernice. Král ale nemá pro princův čin pochopení, a tak se Velen vydává do světa, aby našel své sestry i krásnou Večernici. V cestě mu ale stojí krutý vládce všeho nečasu, čaroděj Mrakomor, který chce Večernici jen pro sebe... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (462)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Celá ta cesta mladého prince, který hledá své sestry je půvabná... Převleky, zákaz se ohlédnout a nakonec zjištění, že všechno (jak jasné!) je jinak. Tedy skoro... Navíc Radoslav Brzobohatý v roli knížete Marakomora je mnohem víc zlý, než jako špion Bláha v majorovi Z. ;-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jsem čaroděj Mrakomor, král všeho nečasu! Brzobohatý v jedné ze svých nejlepších rolí. Postava zlého čaroděje mu perfektně sedla a to nejen díky povedenému kostýmu, celkové atmosféře pohádky, ale i díky jeho svalnaté postavě a hřmotnému hlasu. Řada scén mi od dětství utkvěla v paměti a kdykoli je Vorlíčkův počin reprízován, nějakou tu chvilku jej vydržím sledovat (často až do konce). :) Dovoluji si nebýt jelimanem... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela se mi líbí, jak švagři prince vyučí, jak si z něho dělá legraci i Mrakomor, a dokonce některé špílce mezi králem Menšíkem a šaškem Filipovským jsou dokonalé a nadčasové. Ty tři princezny mi přišly poněkud unylé a ten fór, že jedna má brýle, jsem nepobral, a jejich význam pro děj je minimální kromě vdavek a švagrů. Jinak ale zaučování prince je pěně temné a Brzobohatý si svého čaroděje vyloženě užívá. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Má to svůj osobitý styl, humor a nápady, není to tak na pohodu a rozjuchané jako mnohé další české a slovenské pohádky a Mrakomorovi se může mezi zloduchy vyrovnat jen málokdo. Výborná jsou i sekvence se zkoušením prince a zasazení do nikdy neselhávajících Adršpašským skal. Láska je ráj :) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Mrakomor rulezzz! Konečeně pohádkový záporák , který má mé sympatie. Brzobohatý ruluje! Princ je tak slabý , že si musí pozvat své švagry , protože sám nemá ani kapku něčeho čím by mé sympatie dostal (jak by to dopadlo , kdyby švagrové byly na líbankách ). Opět je zde tradičné krásná Libuška Šafránková a jako malý jsem chtěl jít za večernicí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Šunková bitka se natáčela několik dní, takže použitá šunka mezitím začala zelenat a nelibě páchnout. [Zdroj: kafe.cz] (Duoscop)
  • Souboj Velena (Juraj Durdiak) s Mrakomorem (Radoslav Brzobohatý) byl natáčen na Troskách v Českém ráji. (Zetwenka)
  • Vladimír Menšík se během natáčení potýkal se silnými záchvaty astmatu, kvůli kterým na plátně vypadal unaveně. Filmový štáb musel dělat často přestávky, aby si herec mohl píchnout injekci. [Zdroj: kafe.cz] (Duoscop)

Související novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama