Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (219)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Ideologicky pojatá adaptace stejnojmenného příběhu dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena, ve které dochází k popírání všech myslitelných evolučních mechanismů a zákonitostí. Pigment melanin, který zabarvuje kůži, se evolučně vyvinul jako obrana proti ultrafialové složce slunečního záření. Kde k němu přišla mořská víla, jež se celý život skrývá pod vodní hladinou? Už samotné obsazení afroamerické herečky do role Ariel by tak postačovalo k udělení odpadu, jelikož tvůrci očividně upřednostnili šíření woke agendy před snahou o vystavení uvěřitelného fikčního světa. Jakožto znalec literární předlohy jsem si však povšiml i značně svévolného zacházení se zdrojovým materiálem, kdy Disney originální melancholicky laděnou a existenciálními motivy protkanou pohádku neskonale zinfantilnil a transformoval do obskurní obludnosti v čele s rapujícími racky. Andersen se musí obracet v hrobě. Odpad! ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Průměrný český komentátor opět zazářil. "Pigment melanin se evolučně vyvinul jako obrana proti slunečnímu záření, kde by k němu mořská víla přišla?" Aha, takže kosatky, některé druhy žraloků či krabů, mořských ježků nebo úhořů, a další rybky a mořští živočichové se můžou jít klouzat, protože popírají logiku některých uživatelů ČSFD (ve volném čase přírodovědců a bojovníků za práva bílých podmořských lidí). Zatímco snímek se může chlubit hodnocením 7,2* na IMDB a 94% na Rotten Tomatoes, na České filmové databázi má 41%. A jestli to Vám něco nepoví o zaujatosti českého diváka, tak už zřejmě nic... ()

Reklama

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Stejně depresivní vizuál jako ten nový Petr Pan. Sebastian je jak z hororu....Nejlepší kámoška rybka jakbysmet (proč není žlutá?!). Dabing kupodivu fajn i Halle Bailey. Ale ty červené vlasy....ty nedokážu odpustit. Ty přece k Ariel patří! Humor nulový, potenciál promarněný. Změny neprospěly (myslím tím třeba scénu s vidličkou, kdy v animovaném filmu, kdy se odehrává v paláci pobaví - a sblíží prince i Ariel, tady se to děje na tržišti a je to takové prapodivné). Hlavní dvojice je taková kostrbatá. Závěrečné shledání, kdy Erik objímá svou znovunalezenou lásku neupřímné a bez emocí. Líbila se sekvence s písničkou "Under the sea". Rapující racek a krab....to mě zničilo. Ale asi o chlup lepší než výše jmenovaný film. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Slušná hraná verze i po letech sympatické animované jednohubky, která jen ztrácí většinu jejího kouzla, dle očekávání ovšem hlavní problém netkví v solidním castingu Halle Bailey, ale v ukázce toho, že všechny Disneyho animáky by nutně předělávku nepotřebovali. Minimálně ne v této neurážející, ale jinak k ničemu podobě.... ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

40% zde je trapnost a pravděpodobně jde o "bojkot" rasistů a jiných ubožáků.Za mě je to fajn.Nenadchne,ale ani neurazí.Vizuál je moc pěkný a ano je zde mnoho digitálních triků(zvláštní,když jde o pohádku,kde je polovina děje pod vodou,že?).Bohužel co film malinko sráží je prkenný představitel prince,připomínající staršího Nevilla Longbottoma.Šplouchnu tomu silné tři hvězdy. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • V tomto snímku je Uršula (Melissa McCarthy) Arielina (Halle Bailey) teta. Stejně tak tomu mělo být i v původním filmu z roku 1989, nicméně tenkrát tento motiv tvůrci do příběhu nakonec nezakomponovali. (fiLLthe3DD)
  • Tento film obsahuje venovanie zosnulému Howardovi Ashmanovi, ktorý koprodukoval a je spoluautorom piesní z pôvodného animovaného filmu. Do scenára filmu prispel aj niektorými kľúčovými scénami, vrátane Sebastianovho rozhodnutia pomôcť Ariel získať princovo srdce. Toto je po Kráske a zviera (1991) druhý film od Disneyho, ktorý je venovaný Ashmanovi. (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama