Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (219)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nová kontroverzná verzia The Little Mermaid so sebou priniesla kopu rozruchu, ale tým pádom aj zvedavosti divákov. Vizuálne je to rozhodne na vysokej úrovni, a celý ten podmorský, ale aj nadmorský svet pôsobia skvelým dojmom. Je to natočené veľmi pekne a aj dejovo to je vyvážené, dômyselné vo všetkých ohľadoch. Ale súhlasím, že Halle Bailey sa do role Ariel skutočne nehodila. Jej celková vizáž a vzhľad (a nemyslím tým len jej kreolský look) mi na Ariel proste nepasoval. Každopádne, spracovanie tejto klasiky bolo kvalitné a rozhodne stojí za pozretie. Silné 3* (nechýbalo veľa k štyrom) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Technicky takmer dokonalé, to nemôžem filmu uprieť, ale ten multikulti blábol, ktorý ak chce niekto objektívne komentovať, tak je okamžite označený za rasistu, tak to je fakt že do nasrania. Disney sa potápa, vidieť to na jeho komixovej tvorbe od Marvelu, vidieť to na ich filmoch, kde nasilu tlačia všetky národnosti, farby pleti aj gender ideológiu, jednoducho všetko. Ak to nezastavia, tak budú narážať o mantinely hlavou nonstop, lebo toto im nikto nezožerie. Urobiť sem tam film, kde možno niečo z toho zapracujú, ale nebude to nasilu a bude to niečo nové, tak ok, dá sa to prekusnúť, ale dojebávať storočné rozprávky? Tak to chce fakt odvahu, aroganciu, tuposť, imbecilitu a neviem čo ešte, Nebohy Walt Disney musí v hrobe fungovať teraz ako ventilátor od toľkého otáčania sa. Menšie úpravy príbehu fajn, ale kráľovná černoška? Ariel černoška (neriešim mulat a iné)? Ostatné osadenstvo mora, ktoré sa ukázalo v posledných záberoch ani nehovorím. Fail ako sviňa a to si ani len nechcem predstaviť podľa uniknutých záberov novú Snehulienku. Doma tomu možno čas venujem, ak to bude chcieť pozrieť dcérka, ale ak by záviselo len na mne, tak ruky preč. A kino? To budem bojkotovať na tisíc percent, takúto originály przniacu tvorbu v živote nepodporím a nemá to nič spoločné s rasismom alebo nenávisťou LGBT a iné sračky, ktoré dnes sú "trendy a in". Nová originálna tvorba, kde to bude s citom a rozumom, ok, ale pôvodná? Nasrať Disney, nasrať. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Dcera to chtěla vidět moc. Já rozhodně nejsem fanda muzikálů auž vůbec ne těchto cgi přepíčených disneyovek. Ale to nebyl hlavní důvod k mým naplněným obavám. Tím byl především Rob Marshall, kterej neumí natočit opravdu jedinej film, který by nějak, něčím, někým, alespoň trošku dýchal. Nuda k posrání. Děti mi prominou. Dvě hvězdy pouze za fakt, že asi existují větší sračky. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tvůrci film totálně zabili výběrem hlavní herečky pro roli Ariel. Ariel opravdu není černoška s dredama... K tomu navíc má ve filmu za ségry asiatku, bělošku a další, což je další přešlap. To už pak černoška jako královna a adoptivní matka prince bělocha je nejmenší problém. No každopádně na filmu se mi líbil akorát princ Eric v podání Jonaha Hauer-Kinga a mořský pták, který byl zábavný. Melissa McCarthy ani Javier Bardem mi do svých rolí neseděli. Co se týče děje filmu, tak nezpívané části byly fajn, ale téměř polovina filmu je dělána jako muzikál, a to mě moc nebavilo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Miniem nenávistný pohľad sveta na casting ( napíšem to diplomaticky, že Halle Bailey je prekrásna osoba, ale pre Ariel sa určite narodila iná herečka ). A miniem aj dnešné prílišné ,,disneyovanie´´ ( rozumej multi kulti, gender, new world order atď ) všetkých látok. Očarila ma hlavne vizuálna stránka, pričom nič iné tu ani neostáva. Veľkolepé, ale prázdne. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Po zveřejnění traileru na YouTube obdržela upoutávka přes 1,5 milionu disliků, což vyústilo až v to, že bylo toto tlačítko odebráno. Hlavním důvodem byla nespokojenost fanoušků s výběrem hlavní hrdinky v podobě Halle Bailey. (FeatherBoy)
  • V auguste 2018 bola údajne hlavná rola ponúknutá Zendayi, ale nakoniec ona sama povedala, že to boli len také "fámy". (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama