Reklama

Reklama

Tajná invaze

(seriál)
  • USA Secret Invasion (více)
Trailer 5

VOD (1)

Epizody(6)

V novém seriálu, který se odehrává v současnosti filmového vesmíru studia Marvel, se agent Nick Fury dozvídá o skryté invazi na planetu Zemi, již provedla frakce Skrullů, což jsou mimozemšťané schopní měnit podobu. Fury má v nerovném boji i několik spojenců, mezi něž patří Everett Ross, Maria Hillová a Skrull Talos, který si na Zemi zařídil život. Společně závodí s časem, aby zabránili rozpoutání světové války a zachránili lidstvo. (Disney+)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (164)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte Tajnou invazi ve stylu komiksového eventu, kdy bude každý díl akční nářez ve stylu Infinity War a bude se postupně odhalovat, že ten a ten Avenger je ve skutečnosti Skrull tak budete nejspíš zklamaní. Pokud k tomuhle seriálu přistoupíte jako ke slow burn thrilleru, kdy se stárnoucí Nick Fury jako samostatná jednotka snaží na stará kolena uklidit svinčík co po sobě nechal před lusknutím a zabránit buňce zdivočelých Skrullů před rozpoutáním třetí světové války tak jste na správné adrese. Ano, opravdu se tu nehraje na akci, ale spíš na paranoiu a postupné odhalování Skrullů na vysoce postavených místech. Jsou tu hodně fajn dialogy, kdy spolu většinou jenom dvě osoby sedí v místnosti a povídají si třeba pět minut o svých názorech a pohledech na věc. Ano, není to moc mainstream MCU, na kterém jsou mladší diváci odkojení, ale v tom je podlě mě síla tohohle seriálu, protože přináší něco jiného. Inteligentní lidi nepotřebují každých pět nějakou bitku tělo na tělo, intenzivní přestřelky nebo mlátící se siláky, kteří s každým úderem dokáží srovnat budovu se zemí. Z postav se mi samozřejmě kromě Furyho líbila nejvíc nová posila ve formě ředitelky britské tajné služby Sonyi Falsworth v podání Olivie Colman. Její suchý britský humor mi neskutečně sedl a udělala na mě mnohonásobně silnější dojem než dlouho budovaná Valentina Allegra de Fontaine. U upřímně jsem i zvědavý jak do budoucna naloží s postavou G'iahi. Tajná Invaze je podlě mě krok správným směrem a já doufám, že si takovouhle atmosféru udrží i třeba nadcházející Daredevil: Born Again a další budoucí MCU projekty, protože je čas na změnu. Za mě slušných 7,5/10. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Tajná invaze je fajn seriál, v porovnání s MCU novinkami z poslední doby je to nadprůměrný počin a dobře se na něj kouká... zároveň tomu ale chybí něco, co by mě skutečně dostalo, abych o něm dokázala říct, že mě příběh něčím dostal a že bych si seriál někdy pustila znovu. Karty jsou rozehrány a předpokládám, že to je jen nachystané pole, pro pokračování ve filmech (kde bude zase xy zmatených diváků, kteří nebudou vědět, na co že to vlastně navazuje). Vizuálně tu bylo několik velmi povedených scén, ale na té jejich oblíbené "velkolepé akci" to za mě docela ztrácelo a ty hrátky s DNA našich známých hrdinů, za mě byly docela navíc. Na tom všem mě nakonec nejvíc zajímalo to, jak to dopadne mezi Furym a jeho ženou a taky bylo fajn, dozvědět se o něm zase něco nového. Plus úvodní znělka se mi dost líbí a k seriálu krásně pasuje. (70%) ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Označiť tento seriál iným prívlastkom ako nevyužitý potenciál sa asi nedá. To, že to má s predlohou pramálo spoločné riešiť nechcem, keďže mi na tom fakt nezáleží, ale pachuť šedého priemeru vadí. Asi neexistuje látka, ktorá by mala väčší špionážny potenciál, ale čo z toho, keď jediný špión tu bol Fury a aj to unavený a bez energie. Boli tu samozrejme aj zaujímavé postavy, dobré momenty, ale nič, vďaka čomu by tento seriál unikol z vôd priemeru. A to je veľká škoda. Disney plus ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Toto nemohlo dobre vyzerať ani na papieri. A nech mi nikto nehovorí, že áno. Celý čas som hľadal, kde sa nalialo toľko peňazí keď každá jedna davová scéna je buď digitálna alebo s minimálnym komparzom. Ale aj to by sa dalo ešte predýchať, keby sa každá jedna z kľúčových postáv nesprávala inak. Dokonca aj tie nové (Emilia Clarke) zmenia svoje postavenie a charakter viac menej z epizódy na epizódu. A tým pádom tu nie je žiadna emócia. Dokonca ani u Furyho. Tak plytký charakter mi príde až smiešny. Hlavne, keď sme ho skoro dekádu videli nakopávať zadky. Jediný kto tam je ako tak obstojný je Olivia Colman a Ben Mendelsohn, ale aj nim chýba poriadna a šťavnatá scéna. Za jeden z najlepších filmov o nedôvere a skrytom nepriateľovi považujem Carpenterovu VEC, ktorá sa s menším rozpočtom a lepšími postavami dokázala s divákom poriadne zahrať. Tu je z rovnakej premisy( ktorá mohla naozaj vytvárať napätie) len pár pokusov, ktoré sú skôr smiešne. Ďalší zbytočný Marvel seriál bez duše, nápaditosti, vízie a plnohodnotných postáv. Nechápem prečo dávam aj tie 2*. Bolo to nudné a záporák bol rovnako debilný ako ten z Falcona a Winter Soldiera. Tie presahy čo to mohlo mať! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu sem rád, že se seriál vydal tou komornější cestou, zatímco v komiksu se to řeže hlava nehlava, ale na druhou stranu seriál má svoje mouchy. Ke kterým se dostanu, ale nejdříve chvála a ta patří hercům, kteří odvedli výbornou práci se svými postavami. Hlavně bych rád vychválil Kingsley Ben-Adir, který hraje Gravika, jeho pojetí je možná tradiční, ale ta šílenost která se u něho stupňuje, je úplně perfektní. Jeho svaté řeči, o tom jak chce pomoct a zachránit svoji rasu, aby ji pak klidně nechal povraždit, tady mně Gravik prostě bavil, je to psychopatická postava, která jde za svým cílem a jemu jedno, co přitom obětuje. A pak ještě Olivia Colman, její postava je prostě Dolores Umbridge akorát v Marvel vesmíru. Ostatní herci byli hrozně fajn, ale Olivia a Kingsley, ti předvedli něco víc a v tomhle směru to stálo za to. Co se mi i líbilo, byla akce, když dojde na bitky a nebo přestřelky, je to paráda, má to výborný tempo, místy je to i dost drsný a ta choregrafie je na vysovký úrovni. Proto mně mrzí, kdy v poslední epizodě se ta akce zvrhne v klasickou mlátičku, dvou op postav a vytratí se z toho všechno to napětí a adrenalin, které předchozí akce měli. Co mně však mrzí ještě víc, je to že tenhle seriál, nemá duši, jakoby režiséři odvedli svoji práci a nazdar, což může být způsobeno scénářem a nebo nezájmem z jejich strany, či obojí dvojí, ale když se podívám na předchozí seriálovou tvorbu Marvelu, tak takový Moon Knight, je vyloženě dělaný s laskou a péčí a na tom seriálu je to vidět. Svým způsobem to neni špatný seriál, ale je dost chladný a odtažitý, takže zatímco u Moon Knighta a nebo Lokiho, sem se těšil na každou epizodu a každá epizoda, byla perfektní, tady sem spíš těšil na ty herce a jejich postavy, než na samotný seriál. Jo a ještě k tomu, že Furymu se vyčítá, že díky Skrullům dosáhl takových úspěchů a že na tom nemá žádnou zásluhu. Podle mně překacet patnáct mimozemšťanů, aby pro mně dělali černou práci, je podle mně úspěch. Vyžaduje to obrovskou míru manipulace, velké charisma a výřečnost, ono se to moc neví, ale v komiksech je Fury regulérní mistr manipulací, on byl schopen překecat několik hrdinů, aby v Sokovii rozpoutali válku. Ve výsledku můžeme být rádi, že nemáma Furyho z komiksů, protože Fury z komiksů je řezník a vlastně všichni mohou být rádi, že kope za Zemi. Je to takové mezi slabšími čtyřmi až silnějšími třemi hvězdičkami, ale bohužel tentokrát to budou silnější tři hvězdičky. Snad se Marvels povedou. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Nick Fury (Samuel L. Jackson) pije „Pappy Van Winkle's Family Reserve“, 23letou Kentucky Straight Bourbon Whisky. Jde o starý pšeničný bourbon, který jde do prodeje pouze jednou ročně v omezeném množství. (DJMaroko)
  • Úvodní sekvence byla vytvořena pomocí umělé inteligence. Aplikovala ji společnost Method Studios, která se postarala u seriálu o vizuální efekty. (jirikzaboj)

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (více)

Reklama

Reklama