Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (274)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá jednorázová blbinka, která neurazí, ale ani úplně nenadchne. Sice se tomu musí odpustit sem tam nějaké ty nedostatky z pouhého důvodu krátkého filmu, ale přeci jenom se některé věci vytknout musí. Třeba zaprvé to, že Gunn dost čerpá stylem z Peacemakera... a ne na krev, to samozřejmě že ne. Myslím na kameru. Styl roztřesené kamery jak z nějaké poloamatérského filmu u seriálu pro mě nevadil, však u něčeho, co nemá působit takovýmhle až špinavým dojmem mi jaksi vadil. Všechno se to nějak rozprskávalo do stran a nějak to tam působilo jako rušivý element. Další bod, který mi dost vadil, byla samotná postava Mantis a Draxe. Samozřejmě mám ty postavy rád, jinak bych šel ještě níž, ale mám na mysli jednu konkrétní scénu. A to představení jejich ,,nových'' superschopností. A to byla nehorázná škoda. Zase to tam tak nějak rušilo a coby pouhý speciál mi to nepřišlo jako vhodné místo k takovémuto odkrévání. Jinak jejich samotná chemie dle mého působila opravdu dobře, stejně jako chemie ostatních postav (Gunn je přes tohle borec). No a pak tu je ten příběh, který vlastně úplně vystačoval. A když to tak vezmu, byla to zábava. Bohužel jsem se ale zasmál tak jednou, dvakrát. Což taky dost strhuje hodnocení. Takže tři hvězdy a 6/10 ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Hrejivá vianočná stánková stojaca gustiozna jednohubka roztomilá ako vrchol herectva Pom Klementieff,ktorá svojou stopážou, scify škatulkou a devíznou vytýčenou hypotetickou domnelou  normou prepokladanej sviatočnej nebesko pozemskej akceptovatelnej zvrhlosti  asi nezaujme časom post kýženej klasiky a to ani únosom švihácky vylázneného K.Bacona! No o to ani nešlo... ()

Reklama

Israha 

všechny recenze uživatele

James Gunn je jeden z nejvýraznějších komiksových režisérů dneška, a tímto vánočním speciálem to jenom potvrzuje. Nevím, jestli v mainstreamové filmové tvorbě aktuálně existuje někdo, kdo umí tak zábavně a organicky kombinovat komediální prvky, akci, popkulturní narážky a emotivní práci s postavami, a ještě u toho působit svěže a neokoukaně. Zde tentokrát dostali prostor Drax a Mantis, přičemž o komediálním potenciálu prvního z nich (a nečekaně slušné schopnosti Davea Bautisty to zahrát) se již vědělo, ale mimozemšťanka s tykadly v podání Pom Klementieff mě vyloženě překvapila a v podstatě si těch necelých 40 minut stopáže ukradla pro sebe po stránce humoru i emocí, i když to primárně mělo být o Quillovi a Vánocích pro něj (vánoční atmosféru jako takovou ale Gunn dokázal vytvořit velmi příjemně). Je ovšem škoda, že akce a srandy, vycházející z toho, že Kevin Bacon hraje sám sebe, ale Drax s Mantis to nechápou, se nevešlo více...takových 15 minut navíc, zaměřených na tyto prvky, a přemýšlel bych o plné palbě. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem vůbec nevěděl co od tohoto čekat, ale ve finále jsem dosti spokojen. Hlavní je od toho nic moc nečekat a koukat na to jako co to je: vánoční odlehčení. Soundtrack je skvělý a Kevin Bacon je absolutní frajer. Klidně bych si v budoucnu dal nějaký další Holiday Special, akorát už s jinými Strážci. 9/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Spojení vánočního feelgood filmu a GotG zní na papíře skvěle, ale celé je to nudné až hrůza a vyloženě to jen těží z nápadu udělat vánoční speciál, a tím i vysokou sledovanost. Jde čistě jen o objímačky, zpívání vánočních písní, světýlka a dárečky, ale jakýkoliv humor, zábavnost, originalita či sebemenší akce se zde nenajde. Chybí Groot, Draxův humor, mýval či jakákoli hláška a po zhlédnutí cítím, jako bych byl obrán o 40 minut života. Zííííív. ()

Zajímavosti (34)

  • V špeciáli zaznie narážka na konkurenčného superhrdinu vydavateľstva DC Comics Batmana. (F2003F)
  • Na skafandru feny Kosmo můžeme zahlédnout nápis CCCP – Sovětský svaz. To je odkaz na Lajku – fenu, která byla za doby Sovětského svazu poslána na oběžnou dráhu a stala se prvním živým tvorem, který se tam dostal. (SpiderBoy)
  • Grootovy taneční kreace ze začátku speciálu jsou velmi podobné těm, které již jako malý praktikoval na začátku Strážců Galaxie 2 (2017). (SpiderBoy)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama