Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce po manželově smrti chce vzít Rachel Lappová (Kelly McGillisová) svého syna Samuela (Lukas Haas) na výlet do Filadelfie, aby mohli uniknout každodennímu stresu. Na záchodcích na nádraží se Sam stane svědkem vraždy a jelikož je jediný, kdo dokáže identifikovat pachatele, musí pomoci ostřílenému detektivu Johnu Bookovi (Harrison Ford) s následným vyšetřováním. Krátce po zjištění, že ve zločinu jsou zapleteni také příslušníci policejního sboru, je Book postřelen a nucen potají odvézt Rachel se synkem do jejich domu mimo město. Časem se detektiv na venkově sbližuje se členy místní amenitské sekty, pomáhá lidem s pracemi a vztah mezi ním a matkou se prohlubuje. Mezitím se však nepřítel pomalu přibližuje ke svému cíli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Bohužel, opět mi to nějak nesedlo. Nedávno jsem viděl film Vysoká hra patriotů a to také nebylo nic extra, prostě nuda - to samé v tomto případě. Film má celkem nezajímavý příběh o poldovi, kterého hraje Harrison Ford - ten musí chránit malého chlapce (svědka, jenž viděl brutální vraždu jednoho policisty) a jeho matku. Úvod filmu nezáživný. V necelé patnácté minutě filmu chlapec vidí onu vraždu. Pak na scénu nastupuje Harrison Ford, což je nejlepším kladem filmu. Má občas dobré hlášky a grimasy. Jenže pak se to táhne do zhruba čtyřicáté minuty, kdy je Ford postřelen. Náhle spolu s oním chlapcem (svědkem) a jeho matkou ujíždějí do jejich vesnice, kde mají svoje pravidla. Ta Fordovo vážné postřelení vyléčejí. A od té doby jak už jsem psal, zhruba čtyřicáté minuty se děje tolik věcí. A to myslím ironicky. Forda přitahuje přítomnost chlapcovi matky a to samé časem platí i o ní. Forda učejí na vesnici tvrdou, poctivou práci, dokonce i dojení krav ! :-D Z toho jsem fakt nemohl. Nebo spolu s vesničany stavěl velkou stodolu, asi zhruba 10 minut tato "úžasná" scéna trvala. Sakra já z toho opravdu nemohl. To znamená, že nějakým způsobem divně nostalgický, romanický film se z toho stal. A nějaké drama ? Znám lepší, takže mi to moc nesedlo no. A až ke konci, konečná asi slabá patnáctiminutovka, ani snad ne se vrátí 3 lumpové, včetně toho vraha do té vesnice a vše dpadne dobře. Ford nakonec důstojně odejde z vesnice. No, nevím nevím. Romantické filmy moc nemusím, ale i mi to tak nepřišlo. Bylo to takové divné, těžko popsat. Některé scény byly příjemné, jak se Ford přivyknul zvykům rodiny ve vesnici, ale mohlo to být více vylepšené. Jako scény jsou skoro všechny přehnaně zdlouhavé, 10 minut staví dům, skoro dvě minuty se lidi dívají na sebe, hrůza. Potěší ještě jedna rvačka proti dvěma otravům na konci, kdy se s nima Ford hezky vypořádá. Co se týče hereckého obszanení. Nejlépe to táhne samozřejmě Harrison Ford. Zbytek ujde. Danny Glover v menší, vedlejší roli záporáka zde nemá moc prostor, moc se nepředvedl, ale potěšil účastí. Hudba celkem jde, ikdyž v některých scénách je divná. Ve výsledku vidím bohužel hluboký podrůměr, nikomu film neberu, ale mě holt nesedl. Rozmezí mezi 1 a 2 hvězdou. Ale tak snímek neměl zas tak drastické chyby, tak dávám druhou. Hodnotím na 30% = ** ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na tom filme sa mi páči chémia medzi dvomi predstaviteľmi. Keď sa to totiž vezme, ten film nie je až také krimi, ako skôr nezvyčajná romanca v ktorej strede je stret rôznych názorov, veriacich systémov, kultúr? Skrátka Amišovia verzus fungujúci moderný policajt. Krimi zápletka je v zásade veľmi jasná a som celkom rád, že sa na ňu Weir neupína. Vďaka tomu tu máme zábavný, pozerateľný a v mnohých scénach aj veľmi príjemný film. Bohužiaľ to krimi tam v pozadí stále je a preto vyriešenie tejto zápletky pôsobí trošku nedotiahnuto. Skazilo mi to trošku dojem, pretože odrazu tí zlí, neboli až taký (ideme cez mŕtvoly) chlapíci, ako sa nám snažili od začiatku nahovoriť. Mimo toho je to ale dobre natočený film, ktorý v sebe nesie veľmi jasné, ale o to krajšie emócie. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Napínavý film z (pro běžného "civilizovaného" člověka) neznámého prostředí byl natočen podle výborného scénáře a v hlavních rolích se představuje několik známějších herců a jedna megahvězda - Harrison Ford. Ford je ve své roli snad jako vždy výborný, zajímavá je i hudební stránka filmu a celkově se dá říci, že jde o maximálně vydařený film, což ale platí snad o všech filmech Petera Weira. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Romantická linka na pozadí střetu dvou „civilizací“ a klasická krimi o zkorumpovaných fízlech, to vše v poměru 2 ku 1. Plusy jsou Weirova sebejistá režie a nevtíravý a přitom podmanivý Jarreho hudební podkres. Mínusy, že ten poměr mohl být opačný, občasná křečovitost Hana Sola na planetě Amišů a K.McGillis valící bulvy jak při přetížení 3G v Maverickově kokpitu. Jinak bezesporu pozoruhodný film se specifickou atmosférou, působivostí a nečekaně klidným vyvrcholením.. P.S.: Je neobvyklé, když je ve filmu nějaká uzavřená komunita podána tak sympaticky, že byste si s nimi klidně dali chlazenou limonádu, podojili jim krávy a společnými silami postavili stodolu rychlejc než skřítci v Ať žijí duchové. Zkrátka žádné anální zneuctění při náboženském rituálu a rozpíchání rezavými vidlemi (a to ještě ne nutně v tomhle pořadí).. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Místy hodně naivní scénář plně suplují herecké výkony hlavní trojice, hlavně pak neskutečné sexuální jiskření mezi mladičkým Fordem a Kelly McGillis, které role malinko zaprášené Amišky sedla jako prdel na hrnec. Mohl bych ten filmek strhat, ale když ony ty světlá místa jsou tak intenzivní, že mi to prostě na pouze průměr jít nedá. 70% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Pri príprave zvukovej stopy boli využité záznamy spred 20 a viac rokov, aby zastaralá farba zvukového záznamu navodila dojem či atmosféru samoty komunity Amišov. (Biopler)
  • Harrison Ford roli přijal především proto, aby nebyl spojován jen s hrdiny ze sci-fi filmů a vymanil se škatulkování. (janekrubes)
  • Ve filmu hraje český herec Jan Rubeš st., který emigroval do Kanady. (M.B)

Související novinky

Komu letos poputují čestné Oscary?

Komu letos poputují čestné Oscary?

22.06.2022

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) každoročně kromě známého a mediálně ostře sledovaného předávání Oscarů na přelomu zimy a jara organizuje o pár měsíců dřív i menší ceremoniál předávání… (více)

Reklama

Reklama