Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 12

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 12

Recenze (128)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po devíti letech spin-offový prequel čtvrtého dílu zavedené série od takřka osmdesátiletého důchodce... Nebýt tou sérií Mad Max a tím důchodcem Miller, tak by jeden čekal průser a nastavovanou kaši. Jenže tou sérií je Mad Max a tím důchodcem je vizionář Miller čili opět svébytné, našlapané, audio-vizuálně vypiplané, nápady překypující doslova v každém výjevu. Jedině stopáž je přepálená (speciálně v jedné konkrétní kapitole), což je výtka. Balancuje se na hraně "více téhož" (stylizace, akce) vs. "více prostoru charakterům a výstavbě světa čili to není více téhož" (není to zběsilá jízda tam a zase zpátky, ale na nějakých patnáct let roztažená historie jedné pomsty o několika dějstvích). Což není nutně výtka, ale výraznější příklon na jednu ze stran by nemusel být od věci. Každopádně jsou to zárodky mušek a nikoli masařky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Aby se neopakoval, šel na to George Miller tentokrát jinak a rozhodl se věnovat tomu, na co minule nebyl čas. Takže lépe poznáme postavy i svět. Neznamená to ovšem, že se akce nekoná. Koná, a jaká. Už jen to první dějství strčí do kapsy většinu akčních filmů z poslední doby, a to je pořád teprve rozjezd. Furiosa je zkrátka vynikající film se skvělou Anyou Talor-Joy, která ovšem přijde na scénu snad někdy v polovině, a s dokonalým záporákem v podání Chrise Hemswortha. Mám strašně rád, když herci používají masky, které jim pomohou stát se někým úplně jiným, a právě Hemsworthovi se to podařilo stoprocentně. Je nevypočitatelný, šílený (jak jinak), ale zároveň je zábavný a svým způsobem i směšný, když na své postapokalyptické trize uhání pouští. Natáčení si očividně užil, a já si užil jeho výsledek. ()

Reklama

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

George to dokázal a v jeho 79 letech se klidně může titulovat "Mastermind". To on stvořil Maxe a jeho svět a široko daleko tak založil tu nejlepší franšízu postapo akčních sci-fi filmů. Tentokrát tu máme mnohem košatější příběh než ve Fury Road, z které se Furiosa snaží vzít to nejlepší a klidně nám to ukázat znovu, protože to máme rádi. Vizuál je stejně opulentní, akce nápaditá, plná úžasných detailů. Po hudební stránce jsem dostal přesně to, co jsem očekával. JunkieXL nezklamal, ač už nemohl tak překvapit jako v prvním filmu. Výběr herců je perfektní a všichni do jednoho byli skvělí. Jako mnozí jiní, jsem se po traileru bál přílišného použití CGI, ale i když je ho o poznání víc, než ve Fury Road, tak to vůbec nevadí a nepůsobí to přehnaně. Mimochodem, moc mě potěšilo, že se zde objevily postavy a určité prvky z počítačové hry Mad Max z roku 2015, která tenkrát vyšla chvilku po uvedení Fury Road a kterou jsem jako jednu z mála za poslední roky hrál a dohrál (můžu doporučit, pokud je někdo fanda). Myslel, jsem si, že se Miller hrou inspiroval, ale pak jsem zjistil, že dělal vývojářům konzultanta a ty nápady byly už tehdy jeho. Prostě "Mastermind"....a já doufám, že nesundá nohu z plynu a co nejdřív nás vezme na další šílené dobrodružství do Wastelandu. 9/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

George Miller je bůh a servíruje další vynikající Postapo nářez. Jestli Fury Road byla Desítka, tak tohle je velmi solidní Devítka!Další velký vizuálně opulentní cinematic zážitek, kterých už letos moc nebude, tak neváhejte s ničím a vyražte!Vypráví se tu Revenge příběh mladé Furiosy v atraktivním postapo světě- všechny ty frakce a jejich fungování je velmi zábavné a zajímavé ( líbily se mi všechny kostýmy a vizuál všech postav, který byl správně šílený), má to intenzivní a adrenalinové tempo, ikdyž první velká akční scéna příjde někde před půlkou, tak i do té doby je to slušně napínavé a poutavé, nuda zkrátka nehrozí. Anya Taylor Joy jako vždy výborná a tady nemusela pořádně ani mluvit, stačil její pohled, kterým vyjadřovala veškeré emoce dokonale. Thor aka Dementus předvádí nejlepší herecký výkon své kariéry, opravdu si šílence užívá dokonale. Vizuálně je to opět velmi dravé, hudba krásně trhá uši, akční scény překvapují čím dál šílenějšími nápady a divák si užívá každý záběr i okamžik. Potěší i jedno malé cameo a závěr se živoucím stromem byl masakr! Furiosa s Dunou 2 a Opicemi je jasnéj král letošních blockbusterů. Je tu spousta epických momentů, kvůli kterým si Furiosu zopakuji velmi rád znova. 9/10. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Furiosa je kvalitním prequelem k Millerově Zběsilé cestě z roku 2015 avšak díla bych spolu radši neporovnával. Pokud bych tak učinil, byl by nový film ve všem o kus slabší, od hudby po vizuál. Samostatně však ve všem obstojí na výbornou - skvělé řemeslo, kde je sice více vidět digitální peklíčko ale Miller je taky o mnoho let starší a hádám už taky neměl úplně sílu běhat po Austrálii a všechno točit za použití co nejmenšího množství dilgitalních triků. Nicméně příběh je s citem napsaný a cestu Furiosy si díky stavbě scénáře užijete. Do toho vám budou hrát známé i méně známé tóny divoké hudby a budete dostávat uspokojivé injekce brutální akce která si vskutku zaslouží plátno a místy si nebere servítky. Jedná se o kus poctivě odvedené práce, kde i Chrisovi věříte, že je fakt zlej člověk a zároveň obdržíte ideální nahlédnutí do hlav známým postavám - především pak hlavní hrdince - a na Zběsilou cestu lze pak koukat trošku jinýma očima. Za mě je to velice slušných 80 procent, pátou hvězdu jsem tomu vlastně přilepil spíš za celkovou spokojenost (protože můžu, jsem pouhý divák, ne recenzent). Jo a možná se tam mihne i Interceptor. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Chris Hemsworth (Dr. Dementus) řekl: „Když děláte akční film, hodně často zkoušíte různé věci, experimentujete a snažíte se udělat sekvenci co nejpůsobivější a největší, máte zálohy a další možnosti, a to může být vyčerpávající. Práce s Georgem byla osvěžující v tom, že každý záběr byl promyšlený. Každý jednotlivý záběr byl nezbytný. Obsluhoval celek. Byl součástí velkolepějšího plánu a sdělení, takže nedocházelo k plýtvání. Všechno, co vidíte, je podstatné, něco znamená a podporuje cestu postav, příběh, celkový vývoj filmu. Bylo to vyčerpávající tím nejlepším způsobem. Všichni jsme se ukázali a byli jsme ochotni se angažovat a vrhnout se do služby této cestě, tomuto filmu a této sérii, která existuje už 40 a něco let.“ (Johnny.ARN)
  • Producent filmu a první asistent režie P. J. Voeten o obsazení Chrise Hemswortha (Dr. Dementus) řekl:George si Chrise Hemswortha nejprve vyhlédl ze zdvořilosti a pak se do té myšlenky zamiloval. Bude hrát zcela proti typu, hlavního záporáka. Bohužel musíme najít všechny naše další postavy, které už tu nejsou: nového Nesmrtelného, nového Farmáře s kulkami a několik dalších.“ (Johnny.ARN)

Související novinky

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

25.05.2024

Večer v sobotu 25. května proběhl ceremoniál slavnostního zakončení 77. ročníku prestižního mezinárodního Filmového festivalu v Cannes. Na prosluněné francouzské riviéře tak skončil dvanáctidenní… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Reklama

Reklama