Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James Cagney jako drsňák, který se z bezvýznamného zabijáka vypracuje na prominentního gangstera. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý film, nicméně pro fanouška gangsterek povinnost. O to lepší, že byl natočen v době, o které vypráví. Děj není nijak složitý ani propracovaný, ale i tak si divák stihne nezamilovat hlavního hrdinu, který má skutečně ksicht, že byste mu nevěřili ani pozdravení. Spousta filmů zobrazuje prohibici, ale jen tady uvidíte, jak to vypadalo den předtím, když lidi vozili plný kočárky s chlastem. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[8/10] (Warner Bros.) (Čb. /// Produkce: Darryl F. Zanuck /// Scénář: Kubec Glasmon, John Bright, Harvey Thew podle povídky Beer and Blood Johna Brighta /// Kamera: Devereaux Jennings /// Hudba: David Mendoza /// Nominace na Oscara: John Bright, Kubec Glasmon (scénář)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Archaičtější a vůbec celkově neohrabanější Malý Cézar si mě paradoxně získal víc; obě gangsterské klasiky stojí a padají s hercem v hlavní roli, obě reflektují tehdejší žhavě současnou hospodářskou krizi, obě sympaticky ukazují gaunery jako jednoduché gaunery bez přidané psychologické omáčky, ale pokrytecké moralizování Veřejného nepřítele, když všichni víme, že tyhle filmy vznikaly a vznikají pro lechtivý pocit identifikace s charismatickým psychopatem, je mi ze srdce protivné, v mateřských stescích, jaký je to synáček v jádru hodný chlapec svedený špatnou společností, přece jen cítím zárodky pozdějšího stejně protivného žánrového romantizování, samotný příběh je triviální a řemeslné zpracování tak zručné, až je vlastně nudné. S mírným přihlédnutím k historickým zásluhám rovné ***. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Moc dobrá gangsterka, skvěle obsazená. Hlavně James Cagney je skvělý herec a v tomto filmu zahrál Toma Powerse senzačně. Režie se vyvedla (málo viditelného násilí), scénář na úrovni. Herci ve vedlejšich rolích moc nepřehrávají, určitě lepší než "Malý Caesar" - za 5*. Komentář napsán 19.11. ve 14:52 (2008) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Přímočará drsná jízda z časů prohibice vypovídá o tom, jak se z malých a celkem roztomilých rošťáků stanou drobní zlodějíčci, až se během několika dalších let promění v nelítostné zločince. Vyobrazení této éry považuji za zdařilé a uvěřitelné, navíc hlavní postava - Tom Powers/James Cagney - je přesně tak nesympatická, jak by měla být... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Pár let po uvedení filmu se Cagneymu občas stávalo při navštěvách restaurací, že mu kolegové z legrace objednali grapefruit. K jejích překvapení je většinou s gustem snědl. (Martensson35)

Reklama

Reklama