Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 11

Recenze (401)

campix 

všechny recenze uživatele

Tvůrce Paddingtona si tentokrát vzal na paškál další rodinnou zábavu v podobě muzikálového originu Willyho Wonky s tváří Timothée Chalameta. Zdá se to být jako tutovka a tutovka to také je. Zábavná a barevná podívaná s parádním hereckým obsazením a která je rozhodně hodně přístupná, i přes věci, které se v ní dějí. Hugh Grant jako umpalumpa výborný. Tady mi ta jeho pitvořící poloha vůbec nevadila a dobře se sem hodila. Tohle snad nemohlo skončit ani jinak než hitem a uvidíme, co bude dál. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava aj pre mladších aj pre starších divákov a najlepšia je asi kombinácia oboch (teda ak ide rodič so svojimi deťmi do kina), je to rodinný film, ktorý obsahuje veľa pre všetky vekové kategórie, aj s nejakým poučením, ktoré je síce jednoduchšie, ale je a Wonka je trochu aj rozprávka. Priam osviežujúce sú muzikálne vstupy a tak isto jemné vtipné situácie, ktoré sú ale koncipované tak, aby sa človek jemne zasmial a nie rehotal na plné ústa, ale to je dobre, dokresľuje to atmosféru filmu, ktorá pohlcuje. Vôbec mi nevadí, že to úplne nepasuje do osobnosti akú by mal v budúcnosti Wonka mať, lebo v tomto filme je všetko správne tak, aby dokázal dostatočne zabaviť na vyššej úrovni. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

8.5/10. Už dlouho si nepamatuju kdy jsem z kina odcházel s pohlazenou duší. Zde se to stalo. Wonka v žádném případě nedělá ostudu filmu z roku 2005. Timothée Chalamet potvrzuje že je herecký chameleon a skvělý herec, nebál bych se ho označit za nového Leo DiCapria. Funguje to i jako pohádka, komedie, i jako muzikál. Poslední část filmu, ve které dostal trochu prostoru i bravurní Rowan Atkinson patří mezi to nejlepší, co jsem na filmu viděl. Rowan si kradl veškerou pozornost na sebe a Mr. Beana v sobě prostě nikdy nezapře - geniální mimiky a pohyby, prostě geniální herec a jsem rád že jsem ho po delší době viděl v takto vysokorozpočtovém snímku, jako je právě Wonka. Jako malou výtku bych měl na právě větší využití samotného Atkinsona, protože když už se mi povede takovou legendu do filmu dostat, je hřích mu nechat jen pár minutek na konci filmu. Tady se mělo těžit daleko více. I tak se jedná o nádherný film, který zahřeje u srdíčka a který se u mě zařadil na adepty nejlepších Vánočních filmů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že na muzikáloch mi vadí jedna maličkosť - že sa tam spieva. Tu to našťastie až tak rušivé nebolo a herci mali aspoň štvrtinu oktávy, takže sluch ostal nepoškodený. V tomto Wonkovi chválim, že režisér chcel ísť svojou cestou a nie iba kopírovať alebo nadväzovať na staré verzie. A to je tak jediné, čo ma zaujalo, lebo toto nie je môj štýl a ani čokoláde až tak nefandím, ani tej horúcej. Každopádne je to iný Wonka, ale aj iný Oompa Loompa, ktorý dostal málo priestoru, čo je na herca formátu Hugh Grant až nepochopiteľné, hoci mne jeho pomarančovo-mangový ksicht nechýbal. Avšak pre neho len lepšie, aspoň mal viac času a mohol ísť zase umpa-lumpovať kdesi do auta s prostitútkou ako onehdy, keď Liz Hurley vymenil za niečo, čo fakt hovorilo jazykom umpa-lumpa. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Akosi som tvorbe Roalda Dahla nikdy neprišiel na chuť. A výnimkou nie sú ani príbehy o excentrickom čokoládovom vizionárovi Willy Wonkovi. Tento film som si pozrel so zvedavosti a nič som od neho nečakal, takže mohol jedine prekvapiť. Ale napokon neprekvapil, a vôbec ma to nechytilo. Vizuál bol pekný, ale mnohé tie okolnosti a súvislosti boli fakt infantilné a prihlúple. Takže Dahl ani tento krát u mňa nezabodoval. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Chalamet vyrastal ako fanúšik oboch predchádzajúcich filmov o Wonkovi (1971 a 2005) a chcel túto postavu stvárniť iným spôsobom, ako mali Gene Wilder a Johnny Depp: "Je to úplný opak toho Willyho Wonku s bláznivým pohľadom v očiach, ktorého všetci poznáme. Je to o tom, ako by tá postava začínala, aby sa dostala na miesto, kde je ešte stále ako dieťa, ale zároveň nejakým spôsobom zlomená?" (Arsenal83)
  • Hugh Grant povedal, že režisér Paul King mu "poslal maketu Oompa Loompy úplne nahého. A moje malé deti to trocha vystrašilo". King dodal: "Bolo to jedno z najviac znepokojujúcich vecí, ktoré som v živote videl. Ak by sa to niekedy dostalo von, generácia detí by bola poznačená." (Arsenal83)
  • Abacus Crunch (Jim Carter), který ve filmu ztvárňuje roli účetního, je pojmenován po nejstarším počítacím přístroji, předchůdci kalkulačky – Abakus. (Nanitty)

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama