Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

Olík 

všechny recenze uživatele

Moje první black and black kovbojka……ne, s tímhle jsem neměl problém…..přijdou jiné témata, kde nebude úplně vhodné, že jediným bílím je promítač v kině…..úplně mne nezaujal film jako takový. Postavy bez jakéhokoliv charisma, takže jsou vám vlastně úplně volné a je jedno, na které straně barikády stojí. Tuctový příběh s rádoby moderním ztvárněním…..nic pro vyznavače klasického old schoolu. Já vím, že dnes se už příběhy z divokého západu nenosí, ale tady z toho cítím pouze snahu o korektnost…..a filmařinu bohužel až na druhém místě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tak už asi viac viac sa ani nedá sprzniť western. To im už asi riadne vyšíva v tej amerike, keď pretočia na ruby aj to čo sa nedá. Ako mali sme tu hlavné černosské postavy v nových Siedmych statočných či Divokom Djangovi ale tam boli dosadené decentne a neotravovali. Ale tento pokus ako moc nevyšiel. Ako keď zavriem oči tak, vizual a hudba sú fajn ale tie obrázky k tomu - ten príbeh o černošských kovbojschýh gerojov okupujúcych celé miestá, až po okraj je teda fakt riadne na facku a na vrch príšerná trápna réžia, ktorá chce byť strašne ale strašne COOOL.   /25%/ ()

Reklama

milwaukee odpad!

všechny recenze uživatele

Když negr negrovi říká negře tak bude jistě o zábavu postaráno. Ale zábava se bohužel nekonala. Deset minut stačilo, víc už jsem nedal. No, abych tenhle film uvedl na pravou míru, tak jsem zvolil sebetrýzeň a dokoukal ho do konce. Jen vypíchnu pár podivností. Gestapačka Gertrůda, která by mohla z fleku asistovat Adolfu Eichmannovi, klidně odstřelí mašinfíru, když upozorní na její nízký intelekt. A pokud jeden z hlavních hrdinů zmíní, že ďábel je bílej, nemusím už pokračovat. Black lives matter v celé své nahotě. To je fakt lepší, než bolševická agitka. Snad jen doporučení, že by ČSFD mohlo zavést double odpad. Ten bych z fleku téhle hrůze udělil. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Black Wild West? Ako naznačujú už hodnotenia a komentáre na filmových databázach, všelijakí chudáci sa budú mocne opúšťať nad tým, že film nie je realistický western, ale rozprávka zo sveta, kde na Divokom západe existovali celé černošské mestá, a ešte k tomu hrá rap, soul a R'n'b. Popravde, práve tá štylizácia je na filme najlepšia, mesto "farebných" je naozaj plné farieb, hudby a života, a keď idú vylúpiť banku do "bieleho mesta", to je nielen obývané belochmi, ale aj domy sú natreté na bielo a ulice žiaria bielym pieskom. Cool. Na druhej strane, nie je to veľmi dobrý film. Štýlový, dynamický začiatok sľubuje zábavu, ale namiesto toho vypukne dobrých 90 minút prázdnoty, zbytočných rečí, bezzubých pokusov o drsné hlášky a zmäteného, repetitívneho sa potácania hore-dolu, ktoré pôsobí dojmom, že ho bez scenára improvizovali priamo na pľaci, aby nejako natiahli minutáž. Úprimne, bol som tým taký znudený, že už ma potom nenadchla ani zhruba 20-minútová prestrelka s úctyhodným bodycountom a solídna finálna konfrontácia, v ktorej Majors a Elba dostanú aspoň na pár minút príležitosť niečo skutočne zahrať. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

V první řadě je potřeba si uvédomit, že se jedná o jakýsi "blackstern" a ne klasický western. Je to v podstatě hodně podobné Djangovi. Film sází na cool dialogy a momenty, brucewillisovské hlášky před smrtí a moderní hip hopový soundtrack podkreslující zábavný béčkový popkorňák. Za mě vlastně velká spokojenost, protože právě od Djanga jsme tu nic podobného neměli a i když to Tarantinovi nesahá ani ke kotníkům, tak se stále jedná o solidní celovečerák. ()

Galerie (268)

Zajímavosti (8)

  • Název vlakové společnosti, která převáží uvězněného Rufuse Bucka (Idris Elba), je C.A. Boseman. Jde o poctu pro Chadwicka Bosemana, který zemřel v srpnu 2020. (gavosh)
  • Bass Reeves (Delroy Lindo) byl první černý americký Marshall západně od Mississippi. (gavosh)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama