Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (739)

pepo 

všechny recenze uživatele

Klasika klasík a nestarnúca zábava pre divákov každého veku alebo filmového zamerania. Herecký koncert Jacka Lemmona, Tony Curtisa a krásy Marilyn Monroe určite všetci poznáte. Kanonáda hlášok a vtipných situácií je neuveriteľná a súčasné žánrovky sa pri nich smutne krčia v kúte. Pre mnohých divákov najlepšia komédia všetkých čias. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Legendární komedie, kterou není potřeba blíž představovat, protože představuje jeden ze základních kamenů popkultury. Příkladné spojení kvalitního scénáře, hereckého obsazení a zkušené režie. Celkový dojem: 90 %. Nejraději mám scény spojené s příchodem gangsterů do hotelu a šéfův proslov ke svým poskokům, kde zdůrazňuje, že je to právě deset let, co se zvolil do čela tohoto shromáždění. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nikto nie je dokonalý a dokonalý nie je ani tento film. Ale, ako sa v ňom hovorí "proti naftě se plout nedá" a ja si zatiaľ neviem predstaviť, že by som mu dal menej ako päť hviezdičiek. To by som musel prehodnotiť všetky komédie a do toho sa mi vôbec nechce. Isteže, pri dvadsiatom alebo neviem koľkom zhliadnutí už nemám šancu objaviť niečo nové, a ani ten smiech nie je taký hlučný a spontánny, ako kedysi. Ale nakoniec, ani od dobrého paprikáša neočakávam gastronomický objav, ale zaručene dobrý chuťový vnem. A keď sa v nejakej spoločnosti budú spomínať komédie, na ktorých sme sa dobre zabavili, verím, že Some Like It Hot bude filmom zjednotiteľom. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že výborné scény striedajú slabé pasáže (najmä úvod po nástup do vlaku), ale ide o vtipnú komédiu s výbornými dialógmi, dobrým timingom a fantastickým castingom, ktorému kraľuje neskutočná Marilyn, z ktorej nielenže nejde spustiť oči (tie jej kostýmy sú šokujúce aj dnes), ale ktorá mala mimoriadny komediálny talent. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Každý máme na tuto komedii jiný názor. Pro někoho je tu humor vyčpělý, pro jiného stále aktuální, někomu příjde nudná, jinému zábavná. Já patřím mezi ty jiné. Od samého začátku jsem se dokonale bavil, opravdu jsem se mnohým vtipům smál, líbily se mi scény, které parodovaly mafiány, okouzlovala mě Sugar (dnes se ideál krásy posunul někam jinam, ale Marilyn má svůj určitý půvab i dnes), zaujal mě nápad, herecké výkony hlavních mužských hrdinů byly perfektní a hudba napomohla k přenesení do atmosféry konce 20. let. Pro mě byla nejlepší scéna hned ta úvodní - na "pohřbu" babičky a pak večírek ve vlaku :) Vychvalovaná závěrečná hláška mě osobně nepobavila. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (92)

  • Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk) rolu prijala až po tom, ako jej producenti ponúkli 10% zo zisku. (WalterIK7)
  • Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk) nebyla kvůli svému nezvladatelnému chování nakonec pozvána ani na večírek po poslední klapce. (Duoscop)
  • Hotel, v ktorom sa odohráva dej filmu, skutočne existuje – teraz sa volá Hotel Del Coronado a nachádza sa v Coronado (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama