Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Od události, kterou někteří označují jako Zatmění (Eclipse), uplynuly dva roky. Guts, známý jako Černý šermíř, se vydal na cestu za pomstou na těch, kteří ublížili ženě, již miloval, a kteří jemu i jí vpálili do těla pekelné znamení, díky kterému je pronásledují temné síly a nejrůznější démoni. Podporován svou neskutečnou fyzickou silou, zkušenostmi a obrovským mečem se Guts vydává za svým osudem. Během této cesty získá nové společníky a potká spoustu nových nepřátel, kterým se postaví v boji se zuřivostí, která by normálního člověka dokázala připravit o zbytek rozumu...
Berserk je temný a skličující příběh s fantastickými šermířskými souboji o zlověstném osudu a boji s ním. Jde o pokračování stejnojmenného anime z roku 1997 a mělo by obsáhnout části mangy (komiksové předlohy) nazvané ""Black Swordsman" a "Conviction". (Jeoffrey)

(více)

Recenze (28)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Achjo, a když si pomyslím, jak jsem se na tohle těšil. I ty filmy se mi líbily, ale tohle... tohle fakt ne. Dělat seriál s co nejvíc násilím i za cenu osekání děje, ok. Ale proč u Berserka, kde je kvalita předlohy známá široko daleko? Není to tak jednoduchý příběh, aby to šlo podávat takhle zkratkovitě. A násilí je ok, ale nahota je na cenzuru? Další nepochopitelná věc. Animaci netřeba komentovat, ale tu bych i odpustil, kdyby to ostatní bylo na úrovni. ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Nechce se až věřit, že je to skoro 20 let, co vyšla původní Anime série legendárního Berserka. Z části proto, že, jak tématicky, tak stylizací působí pořád poměrně svěže a originálně. Částečně pak taky proto, že jeho nové pokračování je až neuvěřitelně zpackané.-------- Komicky špatná kresba za kterou by se styděl i podprůměrně zdatný kreslíř v roce 1980, animace bizarně podivná, zvracení občas vyvolávající. -------- Je zajímavé jak je Guts úplně jiná postava, než kdysi. Kdysi totiž byl výrazným hybatelem děje, časem a událostmi ošlehaná postava, která působila uvěřitelně a to prosím všem fantasmagoriím co se v seriálu děly navzdory. Ten nový působí pouze srandovně, karikatura sebe samotného s občasným závanem starých špatných časů. Né tedy, že by mu po většinu stopáže naprosto stupidní děj nějak pomáhal. Často jsem se neubránil smíchu, nový Berserk na mě působí jako špatná parodie ------- Pár docela dobrých příběhových momentů a místy příjemně temná atmosféra to sice na ty slabší 2* nějak vytáhne, ale na zbavení velmi nepříjemné pachuti, že tohle mohlo být a hlavně mělo být daleko silnější, jak příběhově, tak prezentací, to nestačí ani omylem. Slabé 2* ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám sílu tuhle blbost moc komentovat, proto vyzdvihnu jen to hlavní. Guts v anime je úplně někdo jiný než Gats v manze. Vím, že porovnávat tyto dvě média není vhodné, ale zde nejde jinak. Manga je naprosto boží a Gats tady? Žádný chudák, žádný člověk na pokraji života a smrti, stále pronásledován, neskutečně ospalý a nonstop neklidný. Ne. Guts v tomto anime je cool bůh, který ať dělá co dělá, musí vypadat cool a hlavně mít cool řeči se svým cool hlasem. Když k tomu přidáme naprosto OTŘESNOU cenzuru bezpohlavních postav s cenzurou násilí, idiotsky ztvárněnou Cacsu, ještě horší světélkující stvoření Puck a nehorázně škaredou počítačovou animaci, nezbyde nám z toho, co z Berserka dělá Berserka snad NIC... Už od prvního dílu jsem tomu moc nedával a ještě že tak. Občasné episody byly vyloženě utrpením. A co víc, bude druhá sezóna... Víte, co je ironické? Ke konci série se tu a tam začala objevovat normální non-CGI kresba a najednou to vypadalo dobře! Nemám iluze, že by mohla být druhá série kreslená, ale HELL, that would be cool... COOL LIKE GUTS. non-cool 30% ()

Adasin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takovejch let po seriálu z roku 1997 přišlo pokračování a ta animace je snad ještě horší než ta původní statická! Tady sice akci nezastavují statické obrázky, ale tahle CGI animace je prostě hnusná. Zde je hezky vidět, že CGI je dobrý sluha, ale špatný pán. Tenhle Berserk se úplně utápí v příšerně použitém CGI. Postavy vypadají divně, divně mluví, divně se hýbou. Třeba Gutts a Casca vypadali v původním seriálu MNOHEM líp a měli nějaké to charisma. Tady jsou to jen figurky v příběhu, se kterýma nejde vůbec soucítit, natož jim fandit. Zvláště ztvárnění Cascy se mi hodně nelíbilo, kdyby ji neoslovili jménem, vůbec bych ji nepoznala. Prostředí je možná hezky nakresleno, ale jakákoliv akce v něm vypadá divně, je z toho cítit ta umělost. A krev je tu tak tmavá, že to občas vypadá, jako by tam místo ní stříkal třeba benzín nebo nějaký hnusný olej. Nejsměšnější je ale cenzura nahoty, to bylo fakt něco. ----- Pozitivem je, že se příběh nerozjíždí skoro polovinu všech dílů a pořád se děje něco, kvůli čemu tohohle Berserka sledovat až do konce. Snad bude další série lepší. 5/10 ()

Fordzy odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud Berserk díky stylu animace začne působit jako večerníček pro děti, tak je očividně něco špatně. O krácení a zpřeházení událostí z mangy ani nemá cenu mluvit. Dalo se čekat, že se příběh vrátí na začátek mangy, který byl ve filmech vynechán a zároveň obsáhne nějaké pozdější události. Když shrnu dojmy z první epizody, tak dabing Pucka je příšerný, soundtrack rve uši, 3D postavy působí jako pěst na oko, ani Guts nepůsobí nijak charismaticky. Nováčkům jednoznačně doporučuji skočit na boží mangu, případně začít původním seriálem. 2. díl: Hail Susumu Hirasawa (jeho skladba Hai yo zachraňuje co může), tvůrci používají zvláštní logiku-vynechají kapitolu Lost Children ,ale přesto mají čas tam nacpat zbytečné flashbacky a hned nechají Gutse bojovat s rytíři Holy Iron Chain (kvůli zraněním nemůže plně máchat mečem), ale nějak zapomenou divákovi vysvětlit, kdy se Guts zranil. Cenzura bradavek Farnese je už jen taková třešinka na téhle mizérii. I když mi to rve srdce, tak prostě nemůžu dát vysoké hodnocení jen proto, že se to nazívá Berserk. Hoši ze studia "GEMBA" by zasloužili provést klystýr Dragonslayerem. Zatím 10% ()

Galerie (85)

Reklama

Reklama