Reklama

Reklama

Obchodník Ed Harley přichází při motocyklové nehodě s partou mladíků o svého malého syna. V hlubokém zármutku a vzteku si vzpomene na příhodu z dětství a rozhodne se prostřednictvím staré čarodějnice vyvolat Démona pomsty. Ten mu pomůže krutě se vypořádat s omladinou, která se uchýlila do blízké chaty. Jenže vyvolaný démon se začíná vymykat kontrole a Ed poznává, že se sám stal hlavním aktérem kruté odplaty. Monstrum vraždí vše živé v okolí a Ed musí za jeho zastavení zaplatit krutou daň. Tísnivá atmosféra, ohyzdné monstrum vzdáleně připomínající člověka a všudypřítomný strach... (Henk)

(více)

Recenze (91)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Kvalitne naktútený, skôr na strašidelnej, bezmocnej atmosfére stavaný horror so skvelým monštrom. Béčková ikona Lance Henriksen tu podal parádný výkon, perfektné je vidiecke prostredie so svojimi vlastnými zákonmi a poverami. Veľmi dobre je zdôraznená bezmocnosť a motív odplaty za čin, za ktorý trpia nevinní. Skvelý snímok z neskorých 80s, ktoré boli na parádne, nostalgické horrory veľmi bohaté. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

I když jsem to moc nečekal, Stan Winston ukázal, že kromě skvělých triků umí natočit i dobrý horor... Co si budeme povídat, atmosféra 80-tých let (kterou já rád) je patrná z každého záběru, mosntrum vypadá dostatečně děsivě (aby taky ne) a Lance Henriksen už klasicky ukazuje že umí a že do hororu prostě patří... I ostatní postavy jsou docela přesvědčivé (mně se líbila hlavně stará čarodějnice), takže jediný důvod, proč nedám za pět, je pitomý scénář... Jinak jsem byl spokojen... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko, které dnes neurazí ani nenadchne. Film se může pyšnit skvělým lookem hlavního záporáka a slušným tempem, ale na vyšší hodnocení mi chybělo gore, či nějaký wow moment, který by stál k zapamatování. Vidět film před 15 lety, určitě bych šel s hodnocením výše, dnes však pouze fajn troječka. 60% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Keď sa pustia tvorcovia špeciálnych efektov do réžii nejakého filmu vždy to dopadne neslávne, z posledných príkladov VIRUS (1999) alebo AVPR (2007). Našťastie PUMPKINHEAD nie je ten prípad i keď od profíka Stana Winstona by človek čakal viac v rozpohybovanom monštre ktoré pripomína Aliena, ale zrejme tu nebolo dostatok peňazí a talentu. Na druhej strane atmosféra je dostatočne podarená a hororová, nočný les perfektne nasvietený a to monštrum v lese predsa len pôsobí lepšie ako alieni. Príbeh o pomste otca (Lance Henriksen) žijúceho ďaleko od priemernej civilizácie, ktorému nešťastnou náhodou zabije syna partia z mesta pri šantení na motorkách je dostatočne zaujímavý a i keď som vytušil ako to skončí, rozhodne som nebol sklamaný. Jeden z lepších filmov tohto charizmatického herca, tu naviac prenesie tri za sebou nasledujúce doslova terminátorské hlášky: Come with me! Now! Get in! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní horor, skupina mladých jede někam na chatu do pustiny. U jednoho "krámu", kde žije majitel s malým klukem, si dva maldíci sundaj motorky a dělají blbosti , jak jinak to dopadne než, že se stane nehoda a přejedou kluka. Ted nastává rozkol co udělat, většina chce pomoci, až na toho co to udělal nebot má podmínku a ještě požil. Když to zjistí otec kluka co není doma, tak ze žalu jede za sousedem, aby mu pomohl, on že nemůže. Ale jeho syn ho zavede za čarodějnicí a ta mu řekne, že syna zpátky nepřivede, ale může vyvolat démona pomsty a to tayk udělá, s pomocí otcova krve ožije a začne masakrovat partu mladých. Jenže by se mohlo zdát, že je to jednoduché, ale není. A zhrzený otec zjištuje, že sám prožívá všechyn ty masakry a rozhodne se to zkoncovat. Solidní atmosféra i námět. Démon vypadá jak Vetřelec. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (18)

  • Když Pumpkinhead (Tom Woodruff Jr.) zvedá do výšky Bunta (Brian Bremer), je vidět, že je Bunt přivázán za kotník dvěma lanky. (Terva)
  • Kostým, ktorý nosila Florence Schauffer pri svojej úlohe čarodejnice Haggis, vážil približne 30 kg. (8HitBoy)
  • Terénne motocykle, na ktorých jazdila dvojica Joel (John D'Aquino) a Steve (Joel Hoffman), boli Honda CR250 z roku 1983 v oranžovej farbe a v zelenej Kawasaki KX 250 z roku 1985. (beso74)

Reklama

Reklama